Kommande försäljning lägenhet på Skaragatan 57 i Rosengården
Rosengården

Skaragatan 57

Välkomna hem!

Kommande

Välkomna hem!

På grönskande barnvänligt område har vi nu nöjet att presentera denna bostad med väl genomtänkt planlösning. Mysig balkong som nås från vardagsrummet, tre tilltagna sovrum och goda förvaringsmöjligheter i walk-in-closet är bara en del av vad som erbjuds. Ett kök som bjuder in till matlagning med anslutande matplats gör att denna bostad passar den lilla samt den stora familjen, välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Visa mer
Skaragatan 57 Skaragatan 57 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 101.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 2 av 3, ej hiss
  • Avgift: 6 426 kr. Ingår: värme, vatten, tv, internet o telefon (basutbud).
  • Förening: Riksbyggen Brf Helsingborgshus nr 21
  • Byggnadsår: 1978
  • Område: Rosengården, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Skaragatan 57

Välkomna till Skaragatan 57 och denna fantastiska lägenhet med välplanerade ytor, vilket är genomgående för hela lägenheten.
Lägg där till ett härligt ljusinsläpp med fönster i olika vädersträck. När ni kliver in i bostaden har ni i hallen generösa möjligheter för att hänga av er ytterkläderna och förvara skor, möjlighet till ännu mer förvaring finns naturligtvis i den stora garderoben intill. Hallen fungerar som bostadens knutpunkt och tar er till samtliga rum. Vardagsrummet är generöst med utrymme till stor sällskapsyta för både soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet har ni utgång till den härliga balkongen, här kan ni njuta av grönskan och lugnet från tidig vår till sen höst tack vara inglasningen. Köket har många goda egenskaper, här kan du förvara mängder i skåp och lådor samtidigt som du har goda arbetsytor till kökets alla sysslor. Det bästa med köket är att du får plats med en matgrupp vid fönsterpartiet. Lägenheten har två badrum, ett med badkar och ett med dusch. Lägg därtill tre rogivande sovrum och bostaden har bockat av många av era krav.

På Skaragatan i Helsingborg bor du i ett lugnt område med närhet till det mesta. Här finns fina grönområden för trevliga promenader. Området har närhet till förskolor, skolor, gymnasium och sporthall.

Välkommen att anmäla ert intresse redan idag!

  • Trivsamt
  • Ljust
  • Familjevänligt

Övriga bilder

Planlösning

Om bostaden

På grönskande barnvänligt område har vi nu nöjet att presentera denna bostad med väl genomtänkt planlösning. Mysig balkong som nås från vardagsrummet, tre tilltagna sovrum och goda förvaringsmöjligheter i walk-in-closet är bara en del av vad som erbjuds. Ett kök som bjuder in till matlagning med anslutande matplats gör att denna bostad passar den lilla samt den stora familjen, välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 426 kr, Ingår: värme, vatten, tv, internet o telefon (basutbud).
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
101.5 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,9073 %
Andel av årsavgift
0,91608 %
Reparationsfond
4 166 kr
Allmänt om lägenheten
Badrum med dusch - 2014
Badrum med badkar - 2010
Kök, nya luckor - 2010
Bytt bänkskiva och kakel i kök - 2017
Proppskåp, med jordfelsbrytare - 2011

Vitvaror:
Kyl och frys - 2014
Spis - 2012
Diskmaskin - 2013
Mikrovågsugn - 2018
Tvättmaskin - 2012
Torktumlare - 2012

Anmäl er på visning redan idag!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Helsingborgshus nr 21
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
138 lägenheter varav 1 hyresrätt
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Vildrosen 2 i Helsingborgs kommun. På fastigheten finns 9 byggnader med 138 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1977. Fastighetens adress är Skaragatan 25-65 i Helsingborg.

Lägenhetsfördelning:
2 r.o.kv. : 24 st varav 1 hyresrätt
2 r.o.k. : 30 st
3 r.o.k. : 51 st
4 r.o.k. : 33 st

Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen
Teknisk förvaltning: Riksbyggen
Fastighetsservice: Riksbyggen
Fastighetsutveckling: Riksbyggen
Elhandel: Luleå Energi AB
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde avgiften i september 2023 med 12 % och har diskuterat en höjning om 5 % under året.
Tv och Bredband
Kabel-TV, bredband & telefoni, gruppavtal för medlemmarna.
Fiber finns, Telia som leverantör.
Parkering
Garage: 67 st, 300 kr/mån. Separat kö.
P-platser: 78 st, 50 kr/mån. Separat kö.
Cykelförråd: 78 st, 30 kr/mån. Separat kö.
Föreningen har 4 laddstationer för elbil på parkering.
FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stambyte är planerat till slutet 2024/2025

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-06-28
Energiklass
E

Allmänt om området

Rosengården är en stadsdel bestående mestadels av flerfamiljshus, som ligger i östra delen av Helsingborg. Den stora expansionen kom i och med miljonprogrammet då ett stort bostadsområde byggdes upp mellan 1965 och 1975. Byggherre var till största delen Riksbyggen och området utformades som ett typiskt miljonprogramsområde med en blandning av åttavånings- och trevåningsflerfamiljshus. I mitten av området ligger ett centrum med bland annat bibliotek, pizzeria, kyrka, spel- och tobaksbutik. I området finns även en livsmedelsbutik, frisör, gym och vårdcentral.
Områdets skola heter Nanny Palmkvistskolan och har elever från förskola till årskurs 6.
Flertalet förskolor finns i området, bland annat Galaxens, Solrosens och Hoppetossans förskola. John Blunds förskola är en dygnet runt-öppen förskola för de föräldrar som jobbar obekväma arbetstider. Bra kommunikationer via buss med avgångar ca 8-10 gånger i timmen då både 4an och 8an är i närheten.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Rosengården? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Rosengården för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Rosengården nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johannes Midbjer

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.