Kadettgatan 44A Västra Berga
Västra Berga

Kadettgatan 44A

Trevlig trerummare med insynsfritt läge på populära Västra Berga!

Kommande

Trevlig trerummare med insynsfritt läge på populära Västra Berga!

Varmt välkomna till denna mycket trevliga trea i omtyckta HSB Brf Berga i Helsingborg! Här bor du omgiven av grönområden och parker, samtidigt som du har goda bussförbindelser ner till både centrum och Välas rika utbud av såväl affärer som restauranger. Bostadens 87 kvm fördelar sig över två ljusa sovrum, ett stort och härligt vardagsrum, ett välutrustat kök som inrymmer matplats för fyra personer, samt ett helkaklat badrum. Välkomna hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 87 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 5 932 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB Brf Berga i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Västra Berga, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kadettgatan 44A

Hjärtligt välkomna till denna yteffektiva och hemtrevliga bostad!

Två trappor upp når vi denna trevliga och välplanerade lägenhet. Här presenteras en ljus och öppen bostad med genomtänkt planlösning och fint ljusinsläpp. Bostaden erbjuder två generösa sovrum, helkaklat badrum, funktionellt kök samt ett socialt och mycket rymligt vardagsrum. Bostaden har dessutom en härlig balkong som kommer erbjuda dig många härliga kvällar med kvällssol.

När ni klivit in i bostaden möts ni av en rymlig och välkomnande hall som erbjuder gott om plats för förvaring. Hallen fungerar som bostadens knytpunkt och tar oss till majoriteten av bostadens rum. Det första sovrummet som vi har direkt till vänster är ljust och luftigt med ett fönster ut mot den trevlig innergården. Här har vi rymliga garderober och fungerar perfekt som ett sovrum, eller varför inte som arbetsrum?

Tar vi istället höger från hallen kommer vi först in i den mindre klädkammaren där vi har både garderober och avhängningsmöjligheter. Forsättningsvis når vi det rymliga köket. Här inryms med enkelhet matplats för fyra personer invid fönstret. Köket är utrustat med dubbla kyl och frys, diskmaskin, spis samt ugn i arbetshöjd. Från köket når vi även den härliga balkongen där ni med stor sannolikhet kommer äta många middagar under de varmare dagarna på året.

Bostadens badrum av modellen större är av tidslös och stilren karaktär och är helkaklat sedan föreningens stambyte. Vardagsrummet som vi finner rakt fram från hallen är stort och luftigt och inrymmer med enkelhet såväl soffgrupp, tv och större matplats för kvällarna när det bjuds in till middag. Härifrån når vi master bedroom, ett rymligt sovrum där du med enkelhet får in en större dubbelsäng. Här inne finner vi även stora garderober. Härifrån når vi även köket.

På Västra Berga bor ni i ett mycket familjevänligt område med fina gång- och cykelvägar, stora grönområde, lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.
Närhet till fina miljöer och sevärdheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek. På bara 10 minuters gångavstånd bort har du även Ica Maxi, Citygross samt Lidl.

Bussförbindelserna till centrum, övriga stadsdelar och Väla fungerar mycket bra, medan Maria Station för tågresenären ligger bara ett par hundra meter bort.

Välkomna till HSB Brf Berga - en omtyckt förening på bra läge!

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 932 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum
Boarea
87 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,23455 %
Andel av årsavgift
0,23455 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Berga i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
436 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
475 kr
Allmänt om föreningen
Brf Berga är beläget på Västra Berga i Helsingborgs norra del. Stora grönområde med kullarna som utmärkande landmärke gör det till en mycket behaglig miljö för alla att bo och leva i.

Närhet till stormarknad som ICA Maxi, även mindre butiker som ICA Nära, pizzeria, postombud, blomsteraffär mm finns inom gångavstånd. Avståndet till Väla med IKEA och de övriga 100 talet butiker är inte långt, inte heller till stadens kärna med allt vad det innebär med det rika utbudet av affärer och nöjesställen. Inte att förglömma är de klassiska båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Västra Berga är en egen liten ”ö” i Helsingborgs norra del, men med mycket goda kollektiva kommunikationer som buss och tåg i direkt närheten. Skola och dagis finns inom området, utan att man måste passera en enda gata! Brf Berga började byggas 1965 och stod klart två år senare med 436 lägenheter fördelat på 22 huskroppar. Hela Västra Berga var tidigare del av K2´s exercisfält där husarer och andra militärer övade. Kvar som landmärke över denna tid är Kasernen som idag heter Kavalleristen och innehåller kontor och restaurang.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök, 33 st
2 rum & kök, 85 st
3 rum & kök, 201 st
4 rum & kök, 117 st

Inom föreningen finns det bl.a en mycket fin festlokal och två övernattningsrum med så nära hotellstandard man kan komma.
Festlokal för uthyrning (bokning sker genom HSB, fn 500kr/dygn)
Övernattningslägenhet (fn 250 kr/natt)
Förråd (ett ingår och det finns möjlighet att hyra ett extra förråd)
Tvättstugor (det finns för både grovtvätt och för vardagligt bruk)
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% oktober 2021.
Tv och Bredband
Bredbandet via OWNIT ger föreningen mycket goda elektroniska kommunikationer med omvärlden. ComHem levererar kabel-tv med ett stort grundutbud och även data via tv-uttagen.

ComHem (3-hål-i-väggen anslutning)
Ownit (Fiberoptisk anslutning)
Parkering
Föreningen förfogar över ett stort parkeringshus med både varm (34 st)- och kallgarage (173 st). Utomhus finns ett stort antal parkeringsplatser (372 st) för uthyrning till boende. För husvagnar och husbilar finns det separat parkering som har bom med lås.

Priser enligt föreningens hemsida:
P-plats: 150 kr/mån
Husvagnsparkering: 200 kr/mån
Varmgarage: 450 kr/mån
Kallgarage: 350 kr/mån
El-laddningsplatser: 350 kr/mån

Separat kösystem.

Biltvätt: 4 tvättar/mån för 50 kr/mån (12,50 per tvätt).
FÖRSÄKRING
Byggnaderna har varit fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 - Ventilationsombyggnad
2018 - Tvättstugor
2018 - Omdragning stigarledningar, el.
2018 - Nya värmestammar till badrum.
2018 - Passagesystem
2018 - Garagerenovering
2016-2018 - Stambyte och badrumsrenovering
2014 - Undercentraler
2013 - Fläktar
2010-2011 - Ombyggnad lokal. Aktivitetscentrum och festlokal
2009 - Cylinderbyte
2006-2009 -Kulvertar och gårdsrenoveringar
2006 - Ombyggnad p-platser
2005 - Plattsättning runt sophus
2005 - Sophus
2003 - Vindisolering
2002 - Tak- och fönsterbyte

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att renovera balkongerna. Underlag för renoveringen håller på att samlas in för att kunna påbörja arbetet från föreningenssida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-05-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
135 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Början av 1960-talet började bostadsområdet Västra Berga att byggas och området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen består till övervägande delen av bostadsrätter i hus med två eller tre våningar.

I området erbjuds stora grönområden samt lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Exempelvis går busslinje 22 direkt ut till Väla och till järnvägsstationen Maria Station.

Närservice

Närhet till fina miljöer och sevärdheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Maxi Stormarknad, Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.