Senderöds koloniförening nr 90 Mariastaden
Mariastaden

Senderöds koloniförening nr 90

Fantastisk koloni på Senderöds koloniområde ...

Såld

Fantastisk koloni på Senderöds koloniområde ...

I detta grönskande koloniområde ligger detta fantastiska paradis. Här är man bara en liten bit utanför centrala Helsingborg men ändå så känns det som att har hamnat på landet.
Den röda stugan med vita knutar är på ca 50 kvm. Vi välkomnas in ett ljust och härligt uterum. Vidare in finns ett fint kök som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet som verkligen badar i ljus. I detta rum ryms en soffgrupp utan bekymmer. I stugan finns ett mysigt sovrum , klädkammare samt ett badrum med dusch, wc och tvättmöjligheter. .

Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Olika rum delar upp trädgården. Här finns en utedusch, ett praktiskt förråd, underbara planteringar, odlingar och växthus. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Tomten är på ca 400 kvm.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med alla möbler (både inne och ute), verktyg, trädgårdsredskap och maskiner.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

Visa mer
Slutpris

760 000 kr

Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.