Rosenstigen nr 22 på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet ... Fredriksdal
Fredriksdal

Rosenstigen nr 22 på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet ...

Trevlig kolonistuga på omtyckt koloniområdet ...

Till salu

Trevlig kolonistuga på omtyckt koloniområdet ...

Välkommen till Rosenstigen 22 på solig och stor tomt uppe på populära Sommarbyn Tornet. På ett lugn och fridfullt läge ligger detta trevliga koloniområde. Här är man fortfarande nära stan men ändå så att man känner känslan av att vara ute i skog och natur.
Här möts ni av en fin kolonistuga. Stugan är på ca 40 kvm fördelat på två rum och ett bra kök med matplats samt ett nybyggt Wc. Tomten är en av de största på området och är på ca 460 kvm. På tomten finns bl a hallon, vinbärsbuskar, jordärtskockor, rabarber, sparris, kryddor, smultron, jordgubbar, vinranka, stort körsbärsträd, äppleträd, olika blommor, magnolia, syrener och rhododendron. För den trädgårdsintresserade är detta verkligen den perfekta kolonin.

Samtliga möbler samt inventarier i stugan ingår i köpet samt alla verktyg, maskiner och samtliga utemöbler medföljer.

Här lever man ett lugnt och trivsamt koloniliv tillsammans med glada kolonister och stor gemenskap. Kommunalt vatten och avlopp finns indragit.

Föreningen bildades 1905 på Wilson Park och hette då Föreningen Helsingborgs Koloniträdgårdar u. p. a. Till sitt nuvarande läge flyttade föreningen 1951. Föreningen bytte slutligen namn till Sommarbyn Tornet.

Området är vackert beläget öster om Fredriksdals friluftsmuseum och granne med Brytstugans koloniförening samt vattentornet i Helsingborg. Med ca 20 minuters gångavstånd från city är det ett mycket centralt läge i staden. Busslinje 3, 4 och 7 stannar strax intill om man önskar använda kollektivtrafiken.

På området finns 154 kolonistugor vackert inbäddade i lummiga trädgårdar. Kommunens detaljplan från 1967 reglerar områdets bestämmelser. Sommarbyn Tornets gemensamma byggnader är klubbstuga, dansbana, boulebana, lekyta, toaletter med dusch samt tvättstuga.

Som köpare måste man vara skriven i Helsingborgs kommun för att kunna bli medlem i föreningen. Man har 30% odlingskrav på tomten.

Slå fastighetsmäklaren en pling för mer information!!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 40 kvm säljarens information
  • Pris: 375 000 kr
  • Område: Fredriksdal, Helsingborg

375 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Rosenstigen nr 22 på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet ...

BILDER

Allmänt om området

Fredriksdal är en stadsdel i Helsingborg, belägen i stadens östra delar. Stadsdelen har fått sitt namn av Fredriksdals herrgård som ligger strax väst om området. Bebyggelsen är strukturerad så att stora höghus med tillhörande parkeringar vetter ut mot de mer trafikerade huvudlederna som går runt området. De höga byggnaderna skapar ett avgränsat område med ett grönområde innanför huskropparna. I området finns även ett koloniområde, Brytstugan.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

I området finns en grundskola, Kubikskolan. I anslutning till gymnasieskolan Filbornaskolan, finns både sportcenter och simhall.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Fredriksdal 5 391 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.