Syrenstigen nr 19 på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet ... Helsingborg
Helsingborg

Syrenstigen nr 19 på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet ...

Mysig kolonistuga på omtyckt koloniområdet ...

Såld

Mysig kolonistuga på omtyckt koloniområdet ...

Välkommen till Syrenstigen nr 19 på solig och härlig tomt uppe på populära Sommarbyn Tornet. På ett lugn och fridfullt läge ligger detta trevliga koloniområde. Här är man fortfarande nära stan men ändå så att man känner känslan av att vara ute i skog och natur.
Här möts ni av en underbar kolonistuga som har det mesta. Stugan är på ca 40 kvm fördelat på tre rum och ett fint kök med lantlig känsla snyggt kök samt ett nybyggt Wc. Tomten är på ca 300 kvm. På tomten finns bl a trädäck och odlingar. På tomten finns bl a 3 äppelträd och 1 päronträd.

Samtliga möbler samt inventarier i stugan ingår i köpet samt loungegruppen och samtliga utemöbler medföljer.
I gäststugan/boden medföljer häcksaxar, slipmaskin, lövsug/blås, verktyg mm. (Allt utom det som finns i skåpet på högra sidan medföljer).
I växthuset finns eldriven gräsklippare, handklippare samt div. trädgårdsredskap. Allt medföljer.
I redskapsboden finns krattor, vattenslangar, munstycken, spadar mm. Allt medföljer.

Här lever man ett lugnt och trivsamt koloniliv tillsammans med glada kolonister och stor gemenskap. Kommunalt vatten och avlopp finns indragit.

Föreningen bildades 1905 på Wilson Park och hette då Föreningen Helsingborgs Koloniträdgårdar u. p. a. Till sitt nuvarande läge flyttade föreningen 1951. Föreningen bytte slutligen namn till Sommarbyn Tornet.

Området är vackert beläget öster om Fredriksdals friluftsmuseum och granne med Brytstugans koloniförening samt vattentornet i Helsingborg. Med ca 20 minuters gångavstånd från city är det ett mycket centralt läge i staden. Busslinje 3, 4 och 7 stannar strax intill om man önskar använda kollektivtrafiken.

På området finns 154 kolonistugor vackert inbäddade i lummiga trädgårdar. Kommunens detaljplan från 1967 reglerar områdets bestämmelser. Sommarbyn Tornets gemensamma byggnader är klubbstuga, dansbana, boulebana, lekyta, toaletter med dusch samt tvättstuga.
Som köpare måste man vara skriven i Helsingborgs kommun för att kunna bli medlem i föreningen. Man har 30% odlingskrav på tomten.

Visa mer
Slutpris

550 000 kr

Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.