Mårtenstorpsgatan 55 Gustavslund
Gustavslund

Mårtenstorpsgatan 55

Attraktivt gavelradhus med fantastisk utsikt

Kommande

Attraktivt gavelradhus med fantastisk utsikt

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 995 000 kr
  • Boarea: 97.3 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 4 289 kr Månadsavgiften innefattar vatten, sophantering och bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer 100kr/månad för parkeringsplats.
  • Förening: HSB Brf Gustavslund
  • Byggnadsår: 2017
  • Område: Gustavslund, Helsingborg

3 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mårtenstorpsgatan 55

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - ANMÄL ERT INTRESSE REDAN NU!

På ett av hela Gustavslunds bästa lägen hittar Ni hem till detta fantastiska gavelradhus! Uteplatsen fullkomligt badar i sol och inrymmer både loungemöbler och ett rejält middagsbord. Här njuter Ni av av utsikten över dammen med hästgården i bakgrunden. Runt hörnan fortsätter trädäcket och utrymmet är mer eller mindre optimalt för en rejäl grill. Entrésidan har mindre, stenlagd uteplats samt barnvagns- eller cykelparkering.
Ni kan vidare pricka av punkt efter punkt på checklistan med låg driftskostnad, attraktiva tillval, modern planlösning, praktiskt förråd och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger stora sociala ytor.

2017 byggde PEAB på uppdrag av HSB dessa arkitektritade bostadsrättsradhus längst med dammen på Gustavslund. Husen med sin svarta träpanel och industriella touch med pergolan på entrésidan ger ett stilrent och genomarbetat intryck.
Medan exteriören bjuder på en lite hårdare känsla med den svarta fasaden och industriella pergolan så är känslan inne i huset en helt annan! Ni välkomnas av ett varmt hem med neutrala färgval och ett fint ljusinsläpp i de stora fönsterna. Hela våningsplanet i bostaden har vattenburen golvvärme vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Här har ni tre bra sovrum (två med tillhörande skjutdörrsgarderober för praktisk förvaring), helkaklat badrum, gäst-WC och en praktisk hall för avhängning.

På Gustavslund bor Ni i ett mycket familjevänligt område med fina gång- och cykelvägar, gym (med padelhall), ICA Supermarket, förskolor, skolor, vårdcentral (med barnmorskemottagning) och omtyckt pizzeria. I närområdet ligger en mycket populär lekplats för de små, men ett flertalet lekplatser ligger på gångavstånd. Bussförbindelserna med ett flertal busslinjer fungerar mycket bra och hållplats ligger på bara kort promenadavstånd. För pendlare med bil nås 111:an/Österleden och E4:an & E6:an på bara några få minuter.
I området finns också Gustavslund gård - en vacker hästgård med många hästar och ryttare som ofta skrittar runt i området på de anlagda grusgångarna.

Välkomna till Brf Gustavslund - en omtyckt förening på riktigt bra läge!

---

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare - Stellan Kjellsson på 0707-919570 eller stellan.kjellsson@smh.se

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Radhus
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 289 kr, Månadsavgiften innefattar vatten, sophantering och bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer 100kr/månad för parkeringsplats.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
97.3 m² föreningens information
Våning
1 av 1
Andel i förening
2,018 %
Andel av årsavgift
2,018 %
Uteplats
Rymlig uteplats med trädäck och fantastisk utsikt.
Bilplats
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats vilken kostar 100 kronor per månad. Det finns besöksparkering samt möjlighet att ladda elbil. Det går även hyra en extra parkeringsplats för 300 kr/mån (separat kö).

Föreningen

Namn
HSB Brf Gustavslund
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
49 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja!
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Gården 1 och Stataren 1 i vilka man upplåter bostadsrättslägenheter. Adress är Mårtenstorpsgatan 45-141 udda nummer.

Inflyttning skedde under 2017. Föreningen har 49 bostadsrättslägenheter, i radhusform, med en totalyta på 4 823 kvm. Föreningen har också 55 parkeringsplatser. För att skapa ett grönt kvarter har husen försetts med sedumtak.

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har också tecknat bostadsrättstillägg.
Information om månadsavgiften
Månadsavgiften innefattar vatten, sophantering och bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer 100kr/månad för parkeringsplats.
Tv och Bredband
Tv och internet via Stadsnätet.
Parkering
55 parkeringsplatser totalt - boendeparkering samt gästparkering finns.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inom de närmsta tio åren så är målning av fasader planerat.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
1-plansradhus
BYGGNADSÅR
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas aluminiumbeklädda
VENTILATION
FTX (mekanisk från- och tilluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd i trädgården.
Gemensamt miljöhus.

Ekonomi

Utgångspris
3 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
8 844 kr/år
Uppvärmning
7 609 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
16 453 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Driftkostnaderna är beräknade efter nuvarande ägares faktiska förbrukning. Variationer över åren förekommer liksom att kostnaderna för de enskilda posterna kan bli högre eller lägre beroende på förbrukning och avtal.
Nätbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Öresundskraft
Energideklaration
Utförd 2019-10-10
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
74 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Gustavslund är en stadsdel i Helsingborgs östra ytterkant. Sitt namn har den fått av gården Gustavslund som fortfarande finns kvar i området. Stadsdelen domineras i sin helhet av småhusbebyggelse, såsom villor, kedjehus och radhus. De västra delarna byggdes ut etappvis under 1960-, 1970- och 1980-talen. De äldre områdena består av en gatustruktur typiska för sin tid med huvudgator från vilka säckgator strålar och bildar olika kvarter. De nyare områdena har däremot oftare en gatustruktur bestående av fler sammanbundna gator. Området är inte färdigbebyggt och utökas successivt med tiden. De nyaste områdena ligger österut mot 111:an.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

Här bor du på bekvämt avstånd till centrum i ett etablerat område med fina grönområden, bra service, skolor och fritidsaktiviteter för stora som små.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Gustavslund 4 210 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.