Johan Banérs gata 39 Tågaborg/Hagaplan
Tågaborg/Hagaplan

Johan Banérs gata 39

Otroligt vackert hus, på otroligt bra adress, kan bara bli otroligt bra ...

Till salu

Otroligt vackert hus, på otroligt bra adress, kan bara bli otroligt bra ...

SNABBFAKTA

  • Pris: 8 995 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 136 kvm + 76 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1946
  • Område: Tågaborg/Hagaplan, Helsingborg
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Koltrasten 6

8 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Johan Banérs gata 39

För drygt 76 år sedan uppfördes detta vackra 1½-planshus med källare. Johan Banérs gata 39 är beläget i ett idylliskt villaområde med Pålsjöskog som närmsta granne och ligger helt insynsskyddat på en av Helsingborgs bästa adresser.

Denna pärla på 136 kvm med optimerad källare på 76 kvm har allt man kan önska sig och lite till. Ett otroligt ljusinsläpp tack vare stora originalfönster, öppen planlösning med social ytor, elegant kök som passar både gourmanden och den stora familjen, fyra rymliga sovrum och ytterligare ett på källarplan, nyrenoverade badrum på respektive plan, öppen spis, vackra originaldetaljer och en rymlig, uppvärmd källare med både stor tvättstuga, kontor/hobbyrum, extra sovrum och optimerad förvaring. Att huset dessutom har genomgående bergvärme är ett stort plus i dessa tider.

Den stora, friköpta tomten om 932 kvm är unik av sitt slag för området. En prunkande, uppvuxen trädgård som bjuder på stor artrikedom - allt från färgstarka rododendron och fleråriga rosor till hallon och rabarber. Trädgården har sol från morgon till kväll, en mysig altan inbäddad i grönska och stor gräsmatta. Potentialen i denna trädgård är enorm och likt andra hus i området finns det utrymme för tillbyggnad av boningshuset, glasveranda, pool, växthus och så vidare. Kort och gott, en unik fastighet som kan bli ännu bättre.

Slå fastighetsmäklaren en pling för mer information!

Den vackra trädörren i originalutförande leder oss in till en entréhall. Ifrån denna del av huset nås både ovanvåningen och källaren. Golvet pryds av en lika snygg som praktisk klinker i en mörkgrå nyans och väggarna är målade i en vacker kulör, vilket är genomgående för hela huset. Den platsbyggda förvaringen i hallen är både praktisk med god förvaring för hela familjen och stilsäker med den vackra kalkstenen Jura och knoppar i borstad mässing.

Vi går först in i vardagsrummet som bokstavligen badar i ljus tack vare de stora fönstren som vetter åt två håll. Här ryms ett traditionellt möblemang med soffa, soffbord, TV-möbel, fåtölj m.m. I ena hörnet finns den vackra, öppna spisen som är den naturliga mittpunkten - från att ha varit en viktig värmekälla när huset byggdes används den numera för att skapa en mysig atmosfär när man eldar.

I öppen planlösning med vardagsrummet ligger matsalen. Här ryms ett rejält matsalsbord. En vacker fiskbensmönstrad ekparkett som nyligen slipats och vitpigmenterats pryder golvet. Här finns utgång till den underbara trädgården både från vardagsrum och matsalen.

Dagens ägare har valt att låta öppna upp väggar och intill matplatsen ligger det ljusa och generösa köket. Ett vackert kök designat med kalkstenen Azul Valverde som sätter en elegant prägel på hela köket. Här finns generöst med både förvaring och arbetsytor, ett snyggt och praktiskt side-by-side kylskåp och en köksö som både bjuder in till frukoststund och sociala stunder.

Vi är kvar på detta plan och återfinner ett sovrum med gott om plats för säng och förvaring tack vare den platsbyggda hyllan från golv till tak. Ett utomordentligt gästrum/kontor eller varför inte ett lekrum för barnen? Precis vid entrén finns även ett snyggt, helkaklat badrum med dusch i sobra toner.

Den vackra trappan leder oss upp till övervåningen som har ett ljust, nylagt trägolv. Väl uppe på övre plan möts vi av en luftig och rymlig hall. Direkt till vänster efter trappan finner vi husets Master Bedroom - här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord, ett skrivbord/arbetsplats samt diverse övrigt möblemang såsom en bokhylla och loungefåtölj. Här finns även en klädkammare och husets balkong med vackert smidesräcke nås från detta rum.

Nästa sovrum återfinns vägg i vägg. Med stort fönsterparti är detta rum också mycket ljust där en dubbelsäng och förvaring ryms utan problem. I detta rum har man direktingång till husets andra helkaklade badrum i samma läckra utförande med sobra färger, takdusch och fristående handfat.

Det tredje sovrummet på övre plan är även det rymligt med stort fönster samt takfönster och med en fantastisk utsikt över hela trädgården och Pålsjöskog. Detta sovrum har också en platsbyggd bokhylla från golv till tak.

Källaren nås från entréhallen via en robust stentrappa i originalutförande. Direkt nedanför trappan väntar en hall med vägghängd, dold förvaring. Från källarens hall finns utgång till ett kallförråd och därifrån vidare ut utomhus. Att källaren har en egen in- och utgång skapar möjlighet att exempelvis en tonåring ska kunna bo mer självständigt i denna del av huset. Vidare har dagens ägare satsat mycket på att källaren ska bli en naturlig del av huset med bra ventilation och uppvärmning genom att installera nya värmekonvektorer och nylagd matta av hög kvalitet.

I källaren finns ett stort allrum som lämpar sig utmärkt till exempelvis kontor, TV-rum eller gym. Den väl tilltagna tvättstugan har förutom tvättmaskin och torktumlare även en tvättbänk med vask, ett snyggt, fristående badkar, en stor härlig avlastningsbänk i mitten av rummet samt vägghängd torkmöjligheter. Här nere finns även ett inrett gästrum eller sovrum för den som önskar med stor garderobsvägg. Det finns även en matkällare med köksinredning och en extra kyl/frys.

Vi tar oss ut till den prunkande och härliga trädgården. På entrésidan finns utrymme för ett enklare möblemang eller en bänk. Här finns plats för två bilar på den grusbelagda uppfarten samt en bil till i garaget om så önskas. Grusgången som leder oss från entrén till baksidan av huset är inramad av träd och buskar.

Den unika trädgården fullkomligt badar i grönska med allt från färgstarka rhododendron till fleråriga rosor, hallon och rabarber. Den härliga, stora gräsmattan ger plats för mycket lek och spring. Med utgång från vardagsrummet och access från trädgården, finns en ljuvlig altan med plats för matbord, grill och stort parasoll. Även på tomten finns en rymlig förrådsbod samt en äldre lekstuga.

Här är det bara att låta fantasin flöda. Potentialen i denna trädgård är enorm och likt andra hus i området finns det utrymme för tillbyggnad av huset, glasveranda, pool, växthus och så vidare. Kort och gott, en unik tomt som kan bli ännu bättre.

Varmt välkomna!

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Koltrasten 6
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
136 m² + 76 m² biarea Areamätning av Anticimex
Kommentar till areakälla
Enligt fastighetsutdraget är fastigheten registrerad till 119 kvm.
Tomtarea
932 kvm
Bilplats
Finns uppställningsplats samt garage på tomten.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller eema.strand@smh.se.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärmepump. Konvektorelement. Braskamin
BYGGNADSÅR
1946 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
2-glas kopplade fönster, isolerglasfönster
Tak
Tegelpannor
Stomme
Tegelstomme
Grundläggning
Källare
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag (S) och fläktförstärkt i våtrum.
RENOVERINGAR MM.
- Fastigheten förvärvades 2019 och har genomgått ett flertal renoveringar.
- Alla ytskikt på samtliga plan är vidgjorda.
- Köket renoverades 2021 och i samband med detta öppnades en vägg upp och en balk sattes in.
- Duschrummet på övre plan renoverades 2020. Duschrummet på entréplan renoverades 2021. Tvättstuga/badrum renoverades 2021. Arbetet är delvis utfört i egen regi, dock är t.ex. all VVS utförd av fackman. Dokument med bilder finns på renoveringarna i våtrummen. I detta dokument kan man se att tätskikt monterats.
- På en hörna av huset har en platonmatta monterats mot källarväggen. Dagvattenledningarna är vidgjorda och spolade. I källaren finns det numera dolda brunnar, även dessa kontrollerades.
- Alla fönster, förutom ett, är genomgångna och målade/omkittade.
- Balkongen har knackats ner till balkarna och byggts upp igen. Plattan har flytspacklats och behandlats med fuktspärr. Balkongräcket är vidgjort.
- Garagetaket byttes 2022.
- Innertak på övre plan, i ytterrummen, har tilläggsisolerats 2020.
- Kaminen är sotad och godkänd.
- En av takkuporna är delvis behandlad och ommålad.
- Fiber finns indragit.
- Ny el i hela huset. Dock tre ojordade uttag i taket på ovanvåningen.
Övriga byggnader
Garage och förråd finns på tomten.

Ekonomi

Utgångspris
8 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,651%
TAXERINGSVÄRDE
3 999 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 905 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 675 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
38 279 kr/år
VA
3 546 kr/år
Renhållning
4 352 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
46 177 kr/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-08
Energiprestanda primärenergital
105 kWh per kvm och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Ändring Av Dp

Allmänt om området

Tågaborg är en stadsdel i den nordliga delen av Helsingborg. De äldsta husen är från början av 1900-talet och bebyggelsen är en blandning av villor och flerbostadshus. De välkända så kallade engelska radhusen byggdes på 1920-talet. Under de två årtiondena därefter expanderade Tågaborg österut och fick sin nuvarande omfattning. Under 1960- och 70-talen revs en del äldre hus och ersattes av flerbostadshus.

Kommunikation

Centrum ligger på promenadavstånd men bussarna dit och till övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

Bebyggelsen är ganska tät på Tågaborg men Vikingsbergsparken ligger på området, och åt norr gränsar Tågaborg till Pålsjö skog.
Ett par närbutiker, bageri , frisörer mm finns utspridda i området och ger en mysig kvarterskänsla.

Övrigt

2018 hade de två statistikområden som motsvarar Tågaborg en sammanlagd befolkning på 8 148 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.