Jönköpingsgatan 27B Husensjö
Husensjö

Jönköpingsgatan 27B

Kommande

Nu ges tillfälle att förvärva denna ljusa och ombonade bostad på omtyckta Husensjö. Här bor ni trivsamt på väldisponerade kvm med allt vad ni behöver! Lägenheten är delvis i renoveringsbehov och erbjuder idag ett välplanerat kök, två stora sovrum, härligt vardagsrum, helkaklat badrum samt balkong i bästa söderläge. Missa inte denna bostadspärla. Varmt välkomna Hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 59.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 4 329 kr Ink värme, vatten, TV (basutbud) och bredband.
  • Förening: HSB BRF Pantern i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1950
  • Område: Husensjö, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Jönköpingsgatan 27B

Varmt välkomna till Jönköpingsgatan 27 B och denna väldisponerade lägenhet fördelat om 59,5 ljusa kvadratmeter på uppskattade Husensjö. Här bor ni i uppskattad förening på centralt läge med närhet till allt vad ni behöver. På andra våningen stiger vi in i bostaden med kök direkt till vänster. Här finner vi ett ljust och tilltalande kök med stort fönster som ger rikligt med dagsljus. Här ges plats för matbord och maskinparken består utav kyl/frys, spis samt diskmaskin. Vidare in i bostaden finner vi två stora och rymliga sovrum med god förvaring och helkaklat badrum. Sist men inte minst finner vi ett fantastiskt vardagsrum med utgång till balkong i härligt söderläge. På Balkongen sitter ni i gott sällskap från tidig vår till sen höst och njuter av solen. På Jönköpingsgatan 27 B bor du bekvämt med närhet till livsmedelsbutiker, Campus och staden. Varmt välkommen hem!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

  • Balkong i söder.
  • Välplanerad.
  • uppskattad förening.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johannes Midbjer

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Nu ges tillfälle att förvärva denna ljusa och ombonade bostad på omtyckta Husensjö. Här bor ni trivsamt på väldisponerade kvm med allt vad ni behöver! Lägenheten är delvis i renoveringsbehov och erbjuder idag ett välplanerat kök, två stora sovrum, härligt vardagsrum, helkaklat badrum samt balkong i bästa söderläge. Missa inte denna bostadspärla. Varmt välkomna Hem!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 329 kr, Ink värme, vatten, TV (basutbud) och bredband.
Antal rum
2 rum
Boarea
59.5 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
1,00004 %
Andel av årsavgift
1,00004 %

Föreningen

Namn
HSB BRF Pantern i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
101 lägenheter, 14 lokaler
Allmänt om föreningen
HSB Brf Pantern har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheterna Jaguaren 8 och Pantern 14. Föreningen bildades 1949 och inflyttning skedde 1950-51. I fastigheterna upplåter man bostadsrättslägenheter, lokaler samt parkeringsplatser.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har genomför och planerat en höjning om ca 2 % per år.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 där basutbud för Tv ingår samt bredband.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelrum i källaren.
Parkering
Föreningen har 30 st parekringsplaster (157 kr/mån), separat längre kö för dessa. Det finns gratis parkering längs med gatorna i området.
FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar Skåne. Föreningen har tecknat bostadstillägg.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
De senaste åren har föreningen bland annat genomfört stambyte med badrumsrenovering (2004), fönsterbyte (2009) samt renoverat utemiljön (2013 &2015). Vidare har föreningen separerat dag och spillvatten under 2021.

För de närmsta året planerar föreningen en relining av avlopsstammarna i källaren samt att man på något års sikt planerar för att renovera fogarna på fasaderna.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsbostad
BYGGNADSÅR
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftkostnaden är beräknad på nuvarandee ägares förbrukning och kan komma och variera beroende av avtal och egen förbrukning.
Nätbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Öresundskraft
Energideklaration
Utförd 2018-03-13
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
74 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Husensjö är en stadsdel i östra Helsingborg som fått sitt namn av den numera försvunna Husensjön som tidigare legat vid stadsdelens norra del. Stadens expansion under 1800-talet fick som följd att dessa marker blev åtråvärda för exploatörer, började köpa upp marker, mest i anknytning till Husensjövägen, och stycka upp dessa till tomter. En del bebyggdes med arbetarhus, medan andra utnyttjades som mindre jordbruk och trädgårdsodlingar.

Stadsdelen avgränsas av Jönköpingsgatan i väster, Husensjövägen samt Haparanda-, Piteå-, och Luleågatorna i norr, Sockengatan i öster och Sofiebergsvägen i söder. Bebyggelsen domineras till största delen av villabebyggelse från 1900-talets första hälft, även om det finns inslag av hus från århundradets andra hälft. Dock finns det i väster en del flerbostadshus, till största delen i form av fristående låghus i tre våningar, i anknytning till Jönköpingsgatan.

Närservice

På grund av den tidiga expansionen i området utvidgades och moderniserades den år 1910 uppförda Husensjöskolan kraftigt redan 1935.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Husensjö 1 650 invånare.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.