Lilla bergaliden 7 Centrala Helsingborg
Centrala Helsingborg

Lilla bergaliden 7

Varmt välkomna till denna drömiga bostad!

Till salu

Varmt välkomna till denna drömiga bostad!

Här presenteras en bostad utöver det vanliga. Varje detalj är genomtänkt och materialvalen är vackra och lyxiga. När ni kliver in i bostaden får ni direkt en slående WOW- känsla - HÄR VILL NI BO! Genomgående för bostaden är ljusa fina behagliga nyanser och det genomgående ljusinsläppet skapar trivsamt ljus i bostaden.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • eller högstbjudande: 2 350 000 kr
 • Boarea: 46 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 4 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 364 kr
 • Förening: Brf Minerva 16
 • Byggnadsår: 1939
 • Område: Centrala Helsingborg, Helsingborg
eller högstbjudande

2 350 000 kr

Visningar

26 Maj 10:00 - 10:30
Föranmälan krävs!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Linda Gasslander

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lilla bergaliden 7

När ni tagit hissen upp till fjärde våningen öppnar ni ytterdörren till denna unika bostad om två rum och kök. Direkt möts ni av ett härligt ljus och den härliga takhöjden och det genomgående ljusinsläppet gör att bostaden upplevs större än sina 46 kvm. Här är hela bostaden i fin ordning med väl genomtänkta lösningar och materialval. I hallen har ni fint snickrade garderober med detaljer som rundade kanter och fina handtag. På golven har ni ett betonggolv som försvinner vidare i kök och sovrum. Köket är ett modernt kök med lyxig bänkskiva i sten samt vackra beslag. Väl genomtänkt kök med bra arbetsyta och förvaring. Genom vackra pardörrar tar ni er in i sovrummet som är i rogivande och även här finner ni de vackra garderoberna som är specialgjorda för lägenheten och löper från golv till tak. Badrummet är helkaklat och funktionellt, bekvämt utrustat med tvättmaskin. Vardagsrummet är ljus och härligt, här inryms både matplats och soffgrupp. På golvet ett snyggt trägolv. Sist har ni balkongen där ni kan njuta av lugnet och staden. Här kan ny njuta av utsikten av både en havsglimt samt de fina takåsarna. Detta är en bostad som ni inte vill missa, optimalt läge för er som värdesätter ett centralt och bekvämt läge. VÄLKOMNA!

 • Högklassigt boende
 • Vackra detaljer
 • Inflyttningsklart

KÖK

Visa mer

VARDAGSRUM

Visa mer

SOVRUM

Visa mer

BALKONG

Visa mer

UTSIKT

Visa mer

BADRUM

Visa mer

DETALJBILD

Visa mer

OMRÅDESBILDER

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 364 kr
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
46 m² föreningens information
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,72727 %

Föreningen

Namn
Brf Minerva 16
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
50 lägenheter varav 6 hyresrätter, 6 lokaler
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheterna Minerva 16 i Helsingborg.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Minerva 16 i Helsingborg. På fastigheten finns 3 byggnader med 50 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1939-1940. Fastigheternas adress är Södra Storgatan 39 och Lilla Bergaliden 1-7.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Tv och Bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stambyte: 1992/1993

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Bostaden disponerar över ett källarförråd.
Tvättstuga finns beläget i källarplan.

Ekonomi

eller högstbjudande
2 350 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-10-13
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
72 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Stadens geografi domineras av den branta sluttningen Landborgen som löper längs Öresund. I centrum är arkitekturen en tätbebyggd stenstad, med monumentala och storstadsmässiga hus mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan samt mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är arkitekturen mer småskalig och intim.

Kommunikation

Länge drev Helsingborgs stad själv stadstrafiken i staden, men i juni 2005 tog Skånetrafiken över. Det nuvarande linjenätet består av tre huvudlinjer med avgångar så täta som fem minuters mellanrum samt ytterligare sex reguljära linjer, två servicelinjer och fyra pendlarlinjer
Helsingborg är även en viktig järnvägsknut och genom staden går Västkustbanan från Lund till Göteborg. Färjeleden mellan Helsingborg och Helsingör kallas HH-leden och är en av världens tätast trafikerade färjelinjer.

Närservice

Helsingborg har ett rikt utbud av både kultur- och nöjesetablissemang. Kulla-gå-gatan är en av de äldsta gågatorna i landet och här finns både lokala butiker, kedjor och ett stort utbud av både kafféer och restauranger.

Övrigt

2017 hade statistikområdet Helsingborgs centralort drygt 100 000 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.