Bärnstensgatan 41C Ättekulla
Ättekulla

Bärnstensgatan 41C

Bostad av modellen större med två stambytta badrum.

Kommande

Bostad av modellen större med två stambytta badrum.

Utmärkt bostad på omtyckta Ättekulla! Här bor ni i trivsam förening i en välplanerad lägenhet på våning två. Bostaden erbjuder en fantastisk inglasad balkong av modellen större. Vidare har ni det funktionella köket ett trivsamt vardagsrum, tre fina välplanerade sovrum samt två stilrena badrum sen föreningens stambyte. VÄLKOMNA!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • eller högstbjudande: 1 500 000 kr
 • Boarea: 98 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 2 av 2
 • Avgift: 7 892 kr inklusive värme, vatten
 • Förening: HSB BRF Ättekulla i Helsingborg
 • Byggnadsår: 1973
 • Område: Ättekulla, Helsingborg
eller högstbjudande

1 500 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Linda Gasslander

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bärnstensgatan 41C

När ni kliver in i bostaden möts ni av ljus och rymd samt bra med plats för förvaring. Köket erbjuder gott om arbetsytor och en maskinpark bestående av kyl, frys, ugn, spis, spisfläkt och diskmaskin. Vidare har ni den fantastiska balkongen som kan nyttjas från tidig vår till sen höst tack vare inglasningen.

Vidare finner ni vardagsrummet vilket är socialt och inbjudande med plats till härliga sällskapsytor. En bostad som passar den lilla samt den stora familjen då här finns tre rogivande sovrum och två badrum vilka är stilrena och renoverades av föreningen vid stambytet.

På Bärnstensgatan 41C bor Ni på kanonläge på Ättekulla med härliga gång- och cykelvägar. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till vackra naturområden och utmärkta kommunikationer samt skola inom några minuters gångavstånd. Fin och solig gårdsmiljö med inbjudande grönytor. Här bor ni i ett trevligt och trivsamt område med en skön mix av lägenheter och villor och med omedelbar närhet till bland annat matbutik, apotek, busshållplatser, tågstation men även lummiga parker inom kort avstånd. Varför inte ta en joggingtur till Råå hamn - där finns det bra motionsspår eller varför inte rasta hunden? Ta med dig hela familjen eller en vän och ge er ner till city och ut bland butiker, restauranger, caféer och barer - eller varför inte hoppa på någon av båtarna som tar er fram och tillbaka över Öresund?

Detta är en bostad ni absolut inte får missa - anmäl ert intresse redan idag!

 • Två badrum
 • Inglasad balkong
 • Tre sovrum

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 892 kr, inklusive värme, vatten
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
98 m² föreningens information
Våning
2 av 2
Andel i förening
0,35023 %
Andel av årsavgift
0,35023 %

Föreningen

Namn
HSB BRF Ättekulla i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
391 lägenheter
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades år 1973 och har sitt säte i Helsingborg. Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Fastigheterna är geografiskt belägna i område Ättekulla i Helsingborg med adress Bärnstensgatan.

Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670 m samt en del smålokaler.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök, 104 st 2 Rum och kök, 133 st 3 Rum och kök, 103 st 4 Rum och kök.
Information om månadsavgiften
inklusive värme, vatten
FÖRENINGENS EKONOMI
Med anledning av de större renoveringar föreningen genomför har föreningen beslutat att genomföra en avgiftshöjning om 3 % per den 2022-01-01.
Tv och Bredband
ComHem.

Bredband från ComHem finns i antennuttag i väggen. Fiber från Tele2 finns att tillgå.
Parkering
Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd (gamla soprum).
FÖRSÄKRING
Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har avtal med Anticimex på brandsskydd samt trygghetspaket (förebyggande besiktning mot vattenskador).
Övrigt
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheter, med fyra till fem bäddar, för vänner och bekanta som kommer på besök. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. Dusch finns att tillgå i friskvårdslokalen.

Som medlem har du möjlighet att hyra föreningens festlokal. Lokalen är i mycket gott skick och helt moderniserad med bl.a spis/kylar/frysar/diskmaskin, bord, stolar och porslin för 60 personer samt musikanläggning.

Medlemmarna har även tillgång till Brf Ättekullas friskvårdslokal. Här finns styrketräningsrum och bastu.

I området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. Det är endast tillåtet att grilla på de anvisade platserna. Det är helt i sin ordning att använda sin egen grill. Om du vill grilla på din balkong eller uteplats är det användning av elgrill som gäller.

Gemensamma tvättstugor på området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Under året har följande större underhåll utförts:
Projektering stambyte-värme och markfuktsprolem.
Stambyte, byte av värmeledningar och åtgärd av markfuktsproblem i provtrappa Bärnstensgatan 1a

För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder:
Stambyte, åtgärd av markfuktsproblem och byte av värmesystem (beräknas pågå under c:a 3,5 år) Renovering av tvättstugor
Åtgärd av betongskador på balkonger.
Byte av entrépartier samt installation av passersystem

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Bostaden disponerar över ett förråd i samma hus.

Ekonomi

eller högstbjudande
1 500 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-04-30
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
173 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Ättekulla är en stadsdel i södra Helsingborg. Det är ett bostadsområde och industriområde och hyser bland annat Ramlösa Hälsobrunn AB och Finax. I bostadsområdet Ättekulla, finns både lägenheter och villor. Lägenheterna återfinns i höghusen, som syns på ett långt avstånd, samt i tvåvåningshus.
Området är ett mycket omtyckt område för såväl barnfamiljer som äldre. De natursköna omgivningarna, där man bland annat kan se Öresund, är mycket populära att promenera i. Naturreservatet Ättekulla skog är ett varierat rekreationsområde med lummiga skogspartier, öppna ängar och böljande hagmarker.
Ättekulla är ett av de områden i Helsingborg som har rikast förekomst av arkeologiska fynd, vilket kan sammankopplas med närheten till Råån längre söderut. Boplatser från förhistorisk tid var ofta placerade i anknytning till vattendrag, då dessa erbjöd kommunikationer med såväl yttre sjöfartsleder som bygderna inåt land.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

Ättekullaskolan, som byggdes om helt i slutet av 90-talet, har elever från årskurs 1–9 samt fritidshem. På Ättekulla finns även en förskola samt ett litet centrum med frisör och pizzeria.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Ättekulla 4 002 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.