Lillgårdsvägen 2 Höganäs
Höganäs

Lillgårdsvägen 2

DRÖMBOENDE SOM ÄR BÅDE PÅ LANDET MEN MED NÄRHET TILL CENTRUM OCH HAV MED TRIVSAMMA OMGIVNINGAR!

Till salu

DRÖMBOENDE SOM ÄR BÅDE PÅ LANDET MEN MED NÄRHET TILL CENTRUM OCH HAV MED TRIVSAMMA OMGIVNINGAR!

Underbart charmig fastighet inbäddad bland träden och sädesfälten med trevliga sociala ytor och mysig trädgård. På Lillgårdsvägen 2 bor ni i lantlig miljö men med fortsatt närhet till allt vad Höganäs har att erbjuda! Missa inte denna otroliga möjlighet!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 795 000 kr
  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 150 kvm + 53 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1882, Ombyggt 2006
  • Område: Höganäs, Höganäs
  • Fastighetsbeteckning: Plöninge 5:8

3 795 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Louise Scholander

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lillgårdsvägen 2

Äntligen har jag glädjen att få presentera denna bostadsdröm. Inbäddad mellan åkermark och träd är med underbar närmiljö finner ni nu detta rymliga och gedigna hus från 1882 som under årens lopp renoverats med varsam hand. Huset har en välkomnande och härlig känsla med fantastisk karaktär. Här bor ni i lugn och trivsam miljö med trevliga ytor och mysig utemiljö med härliga gräsytor. På tomten finns gott om utrymme för lek och spring samt att här erbjuds flera trivsamma oaser.

Trädgården är vältilltagen och en vacker flaggstång pryder gräsmattan tillsammans med vackra gedigna träd och grönskande rabatter med flertalet blommor vilka fint smyckar trädgården.

När vi tar steget in i huset möts vi av en hall där blicken dras till de sociala ytorna i vardagsrummet med underbar utsikt utöver åkrar och med ett fantastiskt ljusinsläpp. Vacker gjutjärnskamin, brädgolv, djupa fönsternischer, stuckaturer ja här finner ni alla attributen för ett drömlikt boende på landet. Vidare finner vi ett stort helkaklat badrum, rymligt kök och gott om utrymme till förvaring. Ovanvåningen ger plats till två vackra sovrum, mindre umgängesyta för samkväm. Källaren ger plats till pannrum och förvaring.

Bilen parkerar ni bekvämt på uppfarten som enkelt rymmer fyra bilar. Varmt välkomna hem, denna chansen får ni inte lov att missa!

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Louise Scholander, på 0707-666 736 eller [email protected]

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Louise Scholander

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Louise Scholander

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Underbart charmig fastighet inbäddad bland träden och sädesfälten med trevliga sociala ytor och mysig trädgård. På Lillgårdsvägen 2 bor ni i lantlig miljö men med fortsatt närhet till allt vad Höganäs har att erbjuda! Missa inte denna otroliga möjlighet!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Plöninge 5:8
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea
150 m² + 53 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
882 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft-luft värmepump, kamin och direktverkande el
BYGGNADSÅR
1882, Ombyggt 2006 
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel
Fasad
Puts och trä
Fönster
3-glas (bytt 2022)
Tak
Takpannor och papp
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Torpargrund, källare och platta på mark
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2022 - Nya fönster
2022 - Nya ytterdörrar
2022 - Sotat skorstenen
Övriga byggnader
Förråd, uterum, växthus.

Ekonomi

Utgångspris
3 795 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,171%
TAXERINGSVÄRDE
2 150 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 679 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 300 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
17 413 kr/år
VA
7 493 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
24 906 kr/år
Elförbrukning
19 703 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2013-10-04
Energiprestanda primärenergital
79 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Ursprungligen är Höganäs ett fiskeläge kring vilket en gruvindustri utvecklades för brytning av kol och leror för tillverkning av eldfast keramik (Höganäskrus). Under 1830-talet utvecklades tegel- och keramikindustrin genom Höganäsbolagets försorg.
Av den gamla fiskarebebyggelsen återstår idag endast smärre rester.
I området runt det s.k. Höganäs nedre (dvs hamnen), i anslutning till Sundstorget, finns gatusträckningar och delar av bebyggelse bevarad. I det så kallade Höganäs övre, runt stadens andra torg, Gruvtorget, finns rester av gruvnäringen och därtill hörande bebyggelse. Området utmärks av rutnätsplan med en öppen torgplats, kring vilken det forna brukets centrala byggnader är grupperade. Inom Höganäs finns flera mindre områden med bostadshus, som i uppförts av gruvbolaget, som arbetarbostäder. År 2007 stod det tredje högsta huset i Skåne färdigt, "Jefasthuset" med sina 15 våningar.

Kommunikation

Till Höganäs kan man ta sig med bil från Helsingborg via väg 111.
Höganäs har även bussförbindelse med Helsingborg via Pendeln 220 som går Höganäs-Helsingborg-(Landskrona).

Närservice

I Höganäs finns både grundskola och gymnasium, i anslutning till dessa finns en skatepark samt idrottsanläggning med badhus, fotbollsplaner samt drivingrange. I centrum finns många trevliga restauranger men du finner även mataffär, bibliotek, banker, klädbutik m.m. På Magasin 36 eller på Höganäs Outlet finner du också många butiker butiker och andra verksamheter.

Parkering

I Höganäs finns det gott om parkeringsmöjligheter och här parkerar man helt gratis.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.