Kung kristoffers gata 27 Slottshöjden
Slottshöjden

Kung kristoffers gata 27

Högst upp i huset, med utsikt över kärnanparkens otroliga grönska ...

Till salu

Högst upp i huset, med utsikt över kärnanparkens otroliga grönska ...

Otrolig möjlighet att förvärva denna mycket charmiga lägenhet om hela 122 kvm belägen högst upp huset i en av Slottshöjdens kanske vackraste fastigheter. Här har ni en lägenhet med oerhörd karaktär där ni har den unika möjligheten att skapa er alldeles egna oas mitt i stan. Spröjsade fönster och innerdörrar, vacker ekparkett som är genomgående i stora delar av lägenheten, och inte för att glömma den pampiga öppna braskaminen (ej i bruk) som skapar en naturlig samlingspunkt i det rymliga vardagsrummet. Detta är chansen ni inte vill missa!

Slå oss en pling för mer information!!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 995 000 kr
  • Boarea: 122 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 4 av 4
  • Avgift: 6 101 kr Månadsavgiften innefattar kabel-TV
  • Förening: BRF vid Slottshagen
  • Område: Slottshöjden, Helsingborg

2 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kung kristoffers gata 27

Högst upp på Kung Kristoffers gata, belägen precis intill Slottshagen och bara en kort promenad från härliga landgångspromenaden finner vi denna vackert besmyckade tegelbyggnaden med korsvirkesfasad. Det eleganta trapphuset tar oss upp till den berörda våningen och in i lägenheten. Väl inne i bostaden har vi goda avhägningsmöjligheter till vänster om oss samt når det mindre rummet som kan bli allt från walk in closet, lekrum tillbarnen till kontor, låt fantasin flöda! Riktar vi istället blicken framåt ser vi de fina spröjsade dubbeldörrarna som tar oss in i lägenhetens hjärta, vardagsrummet. Här sipprar solens strålar in genom de vackra fönsterna och lägger sig på det unika golvet. Blicken dras omedelbart till den stora braskaminen (ej i bruk) som står som bostadens hjärta. Här möblerar ni med enkelhet in soffgrupp, tv och matplats om så önskas. På vardera sida om vardagsrummet finner vi två rymliga rum som båda har stora garderober och underbar utsikt över trädkronorna i Slottshagen. I rummen får du med enkelhet in stor dubbelsäng. Bostadens kök nåt vi enklast till höger om hallen eller från det anknytande rummet. Köket är väl tilltaget och här har ni möjlighet att skapa er själva något unikt. I köket finner vi även ett stort skafferi samt utgång till bostadens balkong. Intill köket har vi bostadens badrum som idag är halvkaklat. Även härifrån har vi utgång till balkongen.

Som boende på slottshöjden bor ni lugnt och skönt med allt vad man kan tänkas behöva inom räckhåll. Här har ni Coop med mycket förmånliga öppettider, omtyckta Caféet två systrar och mycket där till. Önskas mer tar du den trevliga promenaden ner genom Slottshagen och tar del av stans rika utbud av såväl restauranger som shopping.

Missa inte chansen att bli denna lägenhetens första ägare!

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 101 kr, Månadsavgiften innefattar kabel-TV
Antal rum
4 rum
Boarea
122 m² föreningens information
Våning
4 av 4
Andel i förening
5,7699 %
Övrigt
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller eema.strand@smh.se.

Extra kontaktperson, Odd Rydin, 0722-93 50 50 eller odd.rydin@smh.se.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
BRF vid Slottshagen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
19 lägenheter varav 5 hyresrätter
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen bedriver förvaltning av föreningens fastighet. Föreningens fastighet är belägen på Kung Kristoffers gata 27 och Nedre Långvinkelsgatan 72. Den 3 oktober 2019 förvärvade föreningen hela fastigheten Tornet Östra 3.
Energiteknik i Helsingborg AB bistår föreningen med både teknisk och ekonomisk förvaltning.
Information om månadsavgiften
Månadsavgiften innefattar kabel-TV
Tv och Bredband
Tele2
Parkering
Fri parkering på kringliggande gator.
FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är brandförsäkrad till fulla värdet hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Se underhållsplan i Årsredovisning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamilsjhus
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-04-11
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
132 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Slottshöjden är en stadsdel nära Helsingborgs centrum, belägen uppe på landborgen i anknytning till Helsingborgs slott (Kärnan). Området förbinds med centrum genom Nedre Långvinkelsgatan, som löper i en dalgång i landborgen. Läget på landborgen gör att man från flera ställen i stadsdelen har en vid utsikt över staden nedanför och vidare ut över Öresund. Gatunätet har på flera ställen sitt ursprung i stadens historia,

Kommunikation

Området ligger på promenadavstånd till centrum, men har öven goda bussförbindelser till övriga stadsdelar.

Närservice

Det finns en närbutik på Kopparmöllegatan samt små kvartersbutiker i form av bageri, frisörer mm. runt i hela stadsdelen. Strax öster om bostadsområdet Olympia ligger fotbollsarenan Olympia, Idrottens hus och Helsingborg Arena.
På Prins Georges gata 1 finns ett vårdboende (före detta Valltorp).

Övrigt

2018 hade statistikområdet Slottshöjden 4 015 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.