Mariastaden

Senderöds Koloniförening Kolonilott nr 64

Vacker kolonistuga för den konstnärliga själen ...

Till salu

Vacker kolonistuga för den konstnärliga själen ...

Uppe på Senderöds koloniområde ligger denna gamla spårvagnsstation, som idag är en av områdets vackraste kolonistuga. Den över 100 år gamla stugan har både varit en spårvagnsstation, ändstation med biljettförsäljning och kiosk vid linjen som gick ut till Maria Park. När linjen lades ner på femtiotalet blev stationen en kolonistuga som flyttades till Pålsjö Östra koloniområde. Försiktigt inreddes stugan med ett litet kök men för övrigt så förblev den inuti intakt. På sjuttiotalet fick stugan till sist sin nuvarande plats uppe på Senderöd. Nu står den vackra koloni i detta fantastiska paradis. Trädgården är helt fantastisk med sina olika gröna rum. Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Här finns ett praktiskt förråd och underbara planteringar. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Tomten är på ca 400 kvm.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 1 rum
  • Boarea: 25 kvm säljarens information
  • BoareaVilla: 25 kvm
  • Pris: 450 000 kr
  • Område: Mariastaden, Helsingborg

450 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Senderöds Koloniförening Kolonilott nr 64

Den ljusgröna stugan med vita knutar är på ca 25 kvm. Vi välkomnas in i denna konstnärliga stuga. Här skapas en underbar harmoni med många bevarade detaljer såsom de spröjsade fönsterna och de gamla stationsdörrarna. Här finns mysigt kök som ligger öppet med vardagsrummet som verkligen badar i ljus. I detta rum ryms ett matbord och även en soffgrupp utan bekymmer. Detta är en koloni helt utöver det vanliga.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med allt som finns i stugan och i trädgården vid visningen ingår i köpet.
Det är förberett för el.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 2500kr betalas av nya medlemmar.

BILDER

Omgivning

Allmänt om området

Mariastaden är en stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor, vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Vid tågstationen Maria stannar både de tåg som ska söderut mot Malmö och de som ska norrut mot Ängelholm och Förslöv.

Närservice

Det finns flera skolor i Mariastaden, bland annat den kommunala Maria Parkskolan. I utkanten av området ligger vårdboendet Kungshult.

Övrigt

2018 hade stadsdelen ett invånartal på 6 309 personer.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.