Såld fritidshus på Koloniföreningen Sommarbyn Tornet, Rosenstigen nr 19 ... i Fredriksdal
Fredriksdal

Koloniföreningen Sommarbyn Tornet, Rosenstigen nr 19 ...

Såld

Välkommen till Rosenstigen nr 19 på solig och härlig tomt i populära koloniföreningen Sommarbyn Tornet. På ett lugn och fridfullt läge ligger detta trevliga koloniområde. Här är man fortfarande nära stan men ändå så att man känner känslan av att vara ute i skog och natur.
Här möts ni av en underbar stuga som har det mesta. Den gråa stugan är på ca 40 kvm med kök, matplats, vardagsrum och sovrum. Tomten är på ca 400 kvm. På tomten finns bl a ett stort trädäck, ett öppet uterum med sommartak, grill och odlingar.

Koloni säljes med inredningen till synes samt med alla verktyg och maskiner. Här lever man ett lugnt och trivsamt koloniliv tillsammans med glada kolonister och stor gemenskap. Kommunalt vatten och avlopp finns indragit på tomten och för den som önskar så finns det nu möjlighet att göra ett badrum.

Föreningen bildades 1905 på Wilson Park och hette då Föreningen Helsingborgs Koloniträdgårdar u. p. a. Till sitt nuvarande läge flyttade föreningen 1951. Föreningen bytte slutligen namn till Sommarbyn Tornet.

Området är vackert beläget öster om Fredriksdals friluftsmuseum och granne med Brytstugans koloniförening samt vattentornet i Helsingborg. Med ca 20 minuters gångavstånd från city är det ett mycket centralt läge i staden. Busslinje 3, 4 och 7 stannar strax intill om man önskar använda kollektivtrafiken.

På området finns 154 kolonistugor vackert inbäddade i lummiga trädgårdar. Kommunens detaljplan från 1967 reglerar områdets bestämmelser. Sommarbyn Tornets gemensamma byggnader är klubbstuga, dansbana, boulebana, lekyta, toaletter med dusch samt tvättstuga.
Som köpare måste man vara skriven i Helsingborgs kommun för att kunna bli medlem i föreningen. Man har 30% odlingskrav på tomten.

Visa mer
Slutpris

365 000 kr

Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.