Kadettgatan 46C Västra Berga
Västra Berga

Kadettgatan 46C

..::KOMMANDE FÖRSÄLJNING - ANMÄL DITT INTRESSE REDAN NU::..

Kommande

..::KOMMANDE FÖRSÄLJNING - ANMÄL DITT INTRESSE REDAN NU::..

Gaveltrea på högt fritt läge! Här bor ni med gröna omgivningar och nära till allt man kan tänkas önska. Dessutom i en fin trea på kanonläge i föreningen. För mer info, tryck LÄS MER!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 87 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 3, Hiss finns ej.
  • Avgift: 5 920 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB Brf Berga i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1966
  • Område: Västra Berga, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kadettgatan 46C

Trerummare finns det gott om i HSB Brf Berga. Men en gaveltrea högst upp i huset helt fri från insyn och med fina, gröna vyer är inte lika många. Denna kommande försäljning har med andra ord något extra!

Köket är välhållet och fint och ger rum för matplats för fyra personer. Vill man hellre duka i vardagsrummet så finns där gott om utrymme för större matsalsmöblemang samtidigt som detta stora rum även rymmer soffa och tv-möbel. Tack vare gavelläget har vardagsrummet ett extra fönster och ljusinsläppet gör verkligen något extra. Badrummet är helkaklat sedan föreningens stambyte och de båda sovrummen har, precis som stora delar av lägenheten, fått nya golv och målade väggar. I denna lägenheten är det med andra ord bara att flytta rakt in och trivas! Bostaden har även en balkong, vilken nås från köket. Här njuter ni av eftermiddagssol och gröna omgivningar.

Observera att detta är en kommande försäljning, vilket innebär att lägenheten just nu inte är tillgänglig för visning. Fler bilder, mer information och pris kommer att annonseras vid försäljningsstart. MEN! Skynda att anmäla ert intresse redan nu så att ni inte går miste om eventuella förhandsvisningar.

---

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Odd Rydin, på 0722-93 50 50 eller [email protected]

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Gaveltrea på högt fritt läge! Här bor ni med gröna omgivningar och nära till allt man kan tänkas önska. Dessutom i en fin trea på kanonläge i föreningen. För mer info, tryck LÄS MER!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 920 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum
Boarea
87 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,24125 %
Andel av årsavgift
0,24125 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Berga i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
436 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
475 kr
Allmänt om föreningen
Brf Berga är beläget på Västra Berga i Helsingborgs norra del. Stora grönområde med kullarna som utmärkande landmärke gör det till en mycket behaglig miljö för alla att bo och leva i.

Närhet till stormarknad som ICA Maxi, även mindre butiker som ICA Nära, pizzeria, postombud, blomsteraffär mm finns inom gångavstånd. Avståndet till Väla med IKEA och de övriga 100 talet butiker är inte långt, inte heller till stadens kärna med allt vad det innebär med det rika utbudet av affärer och nöjesställen. Inte att förglömma är de klassiska båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Västra Berga är en egen liten ”ö” i Helsingborgs norra del, men med mycket goda kollektiva kommunikationer som buss och tåg i direkt närheten. Skola och dagis finns inom området, utan att man måste passera en enda gata! Brf Berga började byggas 1965 och stod klart två år senare med 436 lägenheter fördelat på 22 huskroppar. Hela Västra Berga var tidigare del av K2´s exercisfält där husarer och andra militärer övade. Kvar som landmärke över denna tid är Kasernen som idag heter Kavalleristen och innehåller kontor och restaurang.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök, 33 st
2 rum & kök, 85 st
3 rum & kök, 201 st
4 rum & kök, 117 st

Inom föreningen finns det bl.a en mycket fin festlokal och två övernattningsrum med så nära hotellstandard man kan komma.
Festlokal för uthyrning (bokning sker genom HSB, fn 500kr/dygn)
Övernattningslägenhet (fn 250 kr/natt)
Förråd (ett ingår och det finns möjlighet att hyra ett extra förråd)
Tvättstugor (det finns för både grovtvätt och för vardagligt bruk)
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% oktober 2021.
Tv och Bredband
Bredbandet via OWNIT ger föreningen mycket goda elektroniska kommunikationer med omvärlden. ComHem levererar kabel-tv med ett stort grundutbud och även data via tv-uttagen.

ComHem (3-hål-i-väggen anslutning)
Ownit (Fiberoptisk anslutning)
Parkering
Föreningen förfogar över ett stort parkeringshus med både varm (34 st)- och kallgarage (173 st). Utomhus finns ett stort antal parkeringsplatser (372 st) för uthyrning till boende. För husvagnar och husbilar finns det separat parkering som har bom med lås.

Priser enligt föreningens hemsida:
P-plats: 150 kr/mån
Husvagnsparkering: 200 kr/mån
Varmgarage: 450 kr/mån
Kallgarage: 350 kr/mån
El-laddningsplatser: 350 kr/mån

Separat kösystem.

Biltvätt: 4 tvättar/mån för 50 kr/mån (12,50 per tvätt).
FÖRSÄKRING
Byggnaderna har varit fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 - Ventilationsombyggnad
2018 - Tvättstugor
2018 - Omdragning stigarledningar, el.
2018 - Nya värmestammar till badrum.
2018 - Passagesystem
2018 - Garagerenovering
2016-2018 - Stambyte och badrumsrenovering
2014 - Undercentraler
2013 - Fläktar
2010-2011 - Ombyggnad lokal. Aktivitetscentrum och festlokal
2009 - Cylinderbyte
2006-2009 -Kulvertar och gårdsrenoveringar
2006 - Ombyggnad p-platser
2005 - Plattsättning runt sophus
2005 - Sophus
2003 - Vindisolering
2002 - Tak- och fönsterbyte

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att renovera balkongerna. Underlag för renoveringen håller på att samlas in för att kunna påbörja arbetet från föreningenssida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej, Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett stort förråd i markplan.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,64%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 000 kr/år
Kommentar
Kostnad för Internet, försäkring och el kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsvanor, avtal och leverantör.
Energideklaration
Utförd 2019-05-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
135 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Början av 1960-talet började bostadsområdet Västra Berga att byggas och området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen består till övervägande delen av bostadsrätter i hus med två eller tre våningar.

I området erbjuds stora grönområden samt lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Exempelvis går busslinje 22 direkt ut till Väla och till järnvägsstationen Maria Station.

Närservice

Närhet till fina miljöer och sevärdheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Maxi Stormarknad, Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.