Lysviksgatan 59B Farsta
Farsta

Lysviksgatan 59B

BUDGIVNING PÅGÅR

Välkomna till denna trivsamma fyra i etage med egen ingång i markplan och blomstrande uteplats alldeles utanför! Här erbjuds ni att bo ett stenkast till Farsta Centrum med bra utbud, goda kommunikationer, grönområden, promenadstråk, bad och sjöar. På entréplan finner ni kök med plats för matbord för ca 4-6 personer, två lättmöblerade sovrum och ett fint renoverat badrum med duschhörna. Förberett för tvättmaskin. På övre plan finner ni ett ljust och fint vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den renoverade parken. Här finns det stora sovrummet med tillhörande balkong, eftermiddagssol och härlig kvällssol! På övre plan finner ni även en praktisk hall, och för den som önskar plats för en arbetshörna. Här finns även en extra toalett och klädkammare. Till lägenheten ingår ett källarförråd. Föreningen har två tvättstugor, cykel och barnvagnsrum, parkeringsplatser att ställa sig i kö till, samt en övernattningslägenhet! Strax utanför dörren finner ni även en renoverad och fin lekplats för barnen.

Toppläge med Farsta Centrum som närmsta granne. Butiker, restauranger vårdcentral, service och gym. Endast ca 200 meter till T-bana och bussar. Promenadavstånd till pendeltåg från Farsta Strand. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje som snabbt tar er in till stan. Ett stopp åt andra hållet så är ni i Farsta Strand med pendeltåget som tar er längre ut. Farsta är en knutpunkt där även flera bussar möts. En kort promenad bort finner ni lekplatser, förskolor, skolor. Dessutom två badsjöar Drevviken och Magelungen som erbjuder mysiga promenadstråk, bad och skridskoåkning på vintrarna.

Hjärtligt välkomna att anmäla er till våra visningar via vår hemsida.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 995 000 kr
  • Boarea: 88 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 0, hiss finns
  • Avgift: 4 442 kr inkl värme och vatten. Inga avgiftsförändring är beslutad i nuläget enligt styrelsen 2022-11-18.
  • Förening: Brf Härden 106
  • Byggnadsår: 1959
  • Område: Farsta, Stockholm
budid-logotyp
Högsta BUD

3 100 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
My Lundberg

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lysviksgatan 59B

Kök

Kök med plats för matbord och stolar för 4-6 personer. Ljust kök med överskåp och underskåp i ljus kulör. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys. Här finns även den gamla klassiska kryddhyllan bevarad!

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och fint vardagsrum tack vare stora fönsterpartier med utsikt mot den mysiga parken utanför. Här finns plats för soffgrupp och mediamöbel. Ljusa väggar och golv i ekparkett.

Visa mer

Badrum

Modernt och helkaklat badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med spegel ovan, handdukstork och duschhörna. Här finns även skön golvvärme (el) och badrummet är förberett för tvättmaskin!

Visa mer

Balkong

Stor och härlig balkong högt upp i huset med härlig kvällssol. Här finns plats för bord, stolar och blomlådor.

Visa mer

Sovrum 1

Stort och lättmöblerad sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även utgång till den stora balkongen. Gott om förvaring genom den platsbyggda garderobsväggen med hyllplan och praktiska överskåp. Vita väggar och golv i linoleum.

Visa mer

Sovrum 2

Perfekt rum för barnen eller som kontor eller gästrum. Här finns plats för säng, nattduksbord och skrivbord.

Visa mer

Sovrum 3

Även detta rum passar bra som barnrum. Plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Ljusa väggar och golv i linoleum.

Visa mer

Övre hall

Perfekt utrymme för kontorshörnan! Här finns även en praktisk klädkammare.

Visa mer

Toalett

Toalett med handfat. Vitmålade väggar och golv i klinker.

Visa mer

Hall

Vid entrén finner ni plats för hatthylla och skor. Längre in i hallen finns plats för mindre möbel. Elen i lägenheten är renoverad 2016!

Visa mer

Välkomna!

Välkomna till Farsta Centrum. Här finner ni det mesta! Farsta Centrum invigdes 23 oktober 1960 och har under åren renoverats och byggts om och är idag ett modernt köpcenter med varierat och stort utbud. Här finner ni flera matbutiker, de flesta klädbutikerna och kedjorna samt ett stort utbud av restauranger. Vård, frisörer och andra salonger varvat med flera träningscenter. Här finns något för alla. Runtom kring centrum finns även flertalet skolor och förskolor. Farsta centrum når ni genom bil, tunnelbanans gröna linje eller de bussförbindelser som erbjuds. För er som gillar natur har ni även närhet till sjön Magelungen med fina promenadstråk, Farsta Gård och ågesta reservatet med golfklubb, ridskola och elljusspår.

Visa mer

Närområde

För er som gillar natur har ni även närhet till sjön Magelungen med fina promenadstråk, Farsta Gård och ågesta reservatet med golfklubb, ridskola och elljusspår. Vid sjön Drevviken har ni även trevliga Café Kristinahuset som bjuder på trevliga miljöer och goda luncher.

Visa mer

Föreningens gemensamma ytor

Föreningen gemensamma övernattningslägenhet som finns att hyra i port nr 41. Renoverad och fin lekplats för barnen finner ni mot slutet av andra huset mot Farsta Centrum. Föreningen har även parkeringsplats som finns att hyra. För närvarande kö. Kontakta styrelsen för köplats.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

My Lundberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 442 kr, inkl värme och vatten. Inga avgiftsförändring är beslutad i nuläget enligt styrelsen 2022-11-18.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
88 m² Föreningens information
Våning
0, hiss finns
Andel i förening
0,94561 %
Andel av årsavgift
0,93776 %

Föreningen

Namn
Brf Härden 106
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
137 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av två huskroppar som byggdes 1959. Totalt finns det 137 lägenheter varav ca 16 är hyresrätter vilket ligger som en dold framtida intäkt till föreningen. Föreningen har även 1 lokal för uthyrning till medlemmarna. Föreningen har bedrivit sin verksamhet sedan 2001-11-29 då föreningen ombildades. Föreningen har idag SBC som ekonomisk förvaltare. En annan positiv faktor för föreningens långsiktiga ekonomi är att dess fastigheter är friköpta, vilket är ovanligt inom Stockholms kommun där de flesta flerfamiljshus är uppförda på markupplåten med tomträtt (vilket innebär en löpande, stigande hyra för marken).

Till samtliga lägenheter ingår ett källarförråd. Föreningen har två moderna tvättstugor i bra skick. Cykelförråd och barnvagnsrum finns även för medlemmarna. Har man gäster över finns även en gästlägenhet med sängplats för ca 3 personer samt pentry, duschrum och uteplats.
Tv och Bredband
Kabel-tv via Tele 2. Basutbud kostar ca 149 kr/mån för ca 20 st kanaler. Bredband via Tele 2.
Parkering
Föreningen har 40 st parkeringsplatser, separat kö. En parkeringsplats kostar ca 250 kr/mån. Gratis datumparkering finns även i området längs gatorna.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2003 Fjärrvärme och takfläktar installerades
2005 Tvättstugor renoverades
2005 Fasaden renoverades delvis
2005 Renovering av elcentraler
2007 Ommålning av tak
2008 Nya portar och dörrar till loftgångar. Rensning av ventilationssystem samt OVK-besiktning
2010 Renovering av ventilation i båda fastigheterna. Renovering av tak Eriksö 2. Målning av fönster mot park.
2011 Renovering av tak Eriksö 3
2011 Stamrenovering (relining)
2011-2012 Renovering av hyresgästernas badrum
2012 Byte av utsida fönster på fastighetens baksida. Renovering av fönster med isolerglas samt nya stålkarmar utvändigt
2013 nya portar på baksidan av husen
2014 Frånluftsfläktar
2015/2016 Renovering av elstigar m.m och byte till 3-fas
2016 Renovering av element i alla lägenheter
2017 Målning av trapphus, portar och korridorer.
2019 Hissarna är utbytta.
Det är nymålade väggar och ligger nya golv i källarplanen. Föreningen har brandsäkrat och installerat brandsläckare, nödbelysning och hänvisningsarmatur (gröna gubbar).
2020 Förbättrat belysningen på baksidan.
2020 Ny lekplats för barnen.
2021 Ventilationen är klar med rengöring och ovk


Kommande renoveringar: Föreningen håller på att ta in offerter på att byta ytterdörrarna på loftgångarna och gatuplan och i samband med det sätta in postboxar. Man ser även över sopsorteringen, fasaden samt byte av tvättmaskiner mm, men det kommer senare.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 250 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 850 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2018-12-21
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
156 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.