Fornhöjdsvägen 54, vån 5/5 Södertälje
Södertälje

Fornhöjdsvägen 54, vån 5/5

Högst upp i huset med inglasad balkong!

BUDGIVNING PÅGÅR

Högst upp i huset med inglasad balkong!

ACCEPTERAT PRIS - ring för visning! Välkomna till Fornhöjdsvägen 54 och denna trevliga fyra (omgjord trerummare). Här bor du i en välplanerad och kvadratsmart lägenhet, belägen högst upp i huset med inglasad balkong. Bostaden disponeras med ett ljust vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen i högt läge, samt i anslutning till matplatsen intill stort fönsterparti. Köket är välutrustat och erbjuder såväl goda arbetsytor, som förvaringsutrymme i de många köksskåpen. Vidare erbjuds tre rum som kan nyttjas som sovrum, alternativt exempelvis hemmakontor, ett rymligt badrum, en separat klädkammare som ger gott om förvaringsyta för skor och kläder, samt en hall med plats för avhäning av ytterkläder.

Föreningen är en större HSB-förening med flertalet gemensamhetsutrymmen, såsom tvättstuga direkt i porten, vävstuga, snickerilokal, som föreningslokal att hyra. I källaren finns även ett förråd att nyttja. I området runt Fornhöjden finns ett mysigt promenadstråk runt Hälsans stig. För närservice finns flertalet centrum att vända sig till, närmst Fornhöjdens centrum, men även både Moraberg och Weda köpcentrum med större matbutiker, samt Södertälje centrum med utbud av klädbutiker, apotek, gym, heminredning mm.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 1 450 000 kr
 • Boarea: 74.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 5 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 543 kr inkl. värme, vatten, bredband (100/100 Telenor), grundutbud tv, samt bostadsrättstillägg. El debiteras kvartalsvis efter egen förbrukning.
 • Förening: HSB Brf Opalen i Södertälje
 • Byggnadsår: 1972
 • Område: Södertälje, Södertälje

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kelly Ståhl

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fornhöjdsvägen 54, vån 5/5

 • Högst upp i huset
 • Inglasad balkong
 • Nyttjas som 4 rum

Vardagsrum

Mycket ljust vardagsrum som kopplas samman med den intilliggande matplatsen och vidare till både köket och utgången till balkongen. I vardagsrummet ryms soffa, tv-möbel och exempelvis byrå. Golvet är klätt i en laminat som löper vidare till matplatsen och väggarna målade i vitt.

Visa mer

Balkong

Väl tilltagen balkong med härlig morgon och förmiddagssol. Tack vare det höga läget, högst upp i huset kan du avnjuta ett fritt läge med utsikt långt ut över närområdet. Tack vare inglasningen blir utrymmet extra användbart under senare delen av hösten, samt våren. Utrymmet ger plats att möblera med matgrupp alternativt loungeset.

Visa mer

Kök

Välplanerat kök med gott om arbetsyta på den gråa laminatbänken. Mycket förvaringsyta i b.la flera högskåp, samt vitrinskåp. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis, samt fläkt. Över arbetsbänken sitter ett kaklat stänkskydd.

Visa mer

Matplats

Trevlig och ljus matplats intill fönsterpartier som vetter mot den inglasade balkongen. Utrymmet ger plats för matgrupp till ca 6 personer med bevarad rymd.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel som byrå eller garderob. Laminat på golvet som löper vidare i övriga sovrum och tapetserade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Genomgångsrum (lägenheten är 3 rum i original) som lämpar sig perfekt som hemmakontor, barnrum, eller varför inte en lyxig walk-in-closet. Tapetserade väggar och laminat på golvet.

Visa mer

Sovrum 3

Ljust sovrum med vitmålade väggar. Här ryms säng, sängbord, garderober och skrivbord. Intill ingången till sovrummet finns en separat klädkammare som skapar mycket god förvaringsyta.

Visa mer

Badrum

Rymligt badrum i beigea toner med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättställ med kommod, samt spegelskåp.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaringsutrymme i garderob med spegelskjutdörrar.

Visa mer

Välkommen!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kelly Ståhl

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 543 kr, inkl. värme, vatten, bredband (100/100 Telenor), grundutbud tv, samt bostadsrättstillägg. El debiteras kvartalsvis efter egen förbrukning.
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
74.5 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,45926 %
Andel av årsavgift
0,45926 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Opalen i Södertälje
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
240 lägenheter varav 1 hyresrätt
Äger föreningen marken
Opalen äger fastigheterna Opalen 1 & 2 samt Topasen 7-8
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Topasen 7-8, Opalen 1-2. Fastigheterna byggdes år 1972 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler.

Föreningen har 240 lägenheter, den totala bostadsytan är 16 186 kvm. 239 lägenheter är upplåtna
som bostadsrätt, med en bostadsyta på 16 094,5 kvm. En lägenhet är upplåten som hyresrätt, med en
bostadsyta på 91,5 kvm. Föreningen disponerar över en föreningslokal med yta 54 kvm.

BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Årsavgiften är 300 kronor per familj. I samband med att du blir medlem i HSB betalar du också en deposition på 500 kronor per person.

På grund av planeringen av stambytet beivras renoveringar av badrum.
Eventuella paraboler och annat skall monteras innanför balkong.
Andrahandsuthyrning måste ansökas via styrelsen.

Föreningen köper in elen. Varje medlem betalar sin förbrukning på månadsavierna med en 3 månaders eftersläpning. Det gemensamma avtalet innebär fördelaktiga priser för medlemmarna.
FÖRENINGENS EKONOMI
Från och med 1/1-2023 kommer avgiften att höjas med 8%.
Tv och Bredband
Bredband 100/100 med Telenor ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen har 37 carportar samt i övrigt 156 parkeringsplatser varav 67 är
med elstolpe, totalt 207 parkeringsplatser. Dessutom 11 som används som gästparkering. Kostnad med motorvärmaruttag 260 och carport 357 kr/månad men höjs med 2% 1/1 2023. Kö hanteras via Mitt HSB på HSB Södertäljes hemsida.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg för föreningens bostäder ingår, medlem tecknar hemförsäkring själv.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerade renoveringar:
2022-2024 Ventilation
2023-2024 El
2023-2024 Stambyte badrum och kök
Byte plastgolv i trapphus
2023-2024 Elbilsladdning
2024 Hissar

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
1 450 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,491%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 600 kr/år
Kommentar
Driftkostnaderna är uppskattade då ingen f.n. bor i bostaden
Energideklaration
Utförd 2019-02-19
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
140 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I området finns det två förskolor som heter Pärlan och Rubinen. Det finns också en skola för låg- och mellanstadieelever.

Kommunikation

Ca 100 m från bostaden trafikerar busslinje som på kort tid tar dig till pendeltåget vid Östertälje station. Vid Östertälje station trafikerar flera busslinjer samt pendeltåget till Stockholm city.

Närservice

I området finns Fornhöjdens centrum, Moraberg med b.la. ICA Maxi och Weda köpcentrum med större matbutiker. I Södertälje centrum med utbud av såväl, klädbutiker, apotek, gym, heminredning mm.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.