Fågelstavägen 3 Bandhagen
Bandhagen

Fågelstavägen 3

Fräsch 1:a i perfekt läge!

Till salu

Fräsch 1:a i perfekt läge!

Accepterat pris!
Välkomna till denna välplanerade 1:a i perfekt läge och låg avgift! Bostaden erbjuder stora fönsterpartier, som tillsammans med den genomtänkta planlösningen skapar ett ljust och trivsamt hem. Lättmöblerat rum med nymålade ytskikt i vardagsrum och hall. Lägenheten erbjuder vidare ett smakfull renoverat kök samt ett stambytt badrum. Med endast ca 1 min till Bandhagen C har du tunnelbana, restauranger och serviceutbud. Från Bandhagen C tar du dig på ca 20 min in till centrala Stockholm.
Ett perfekt hem för såväl förstagångsköparen eller som för den som värdesätter både närheten till stan och grönområdena.

Hjärtligt välkomna att anmäla er till våra visningar!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 800 000 kr
  • Boarea: 27 kvm
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 1 av 2
  • Avgift: 1 901 kr Inkl. värme och vatten (OB-tillägg på 150 kr/mån för bredband)
  • Förening: Brf Rustiken
  • Byggnadsår: 1951
  • Område: Bandhagen, Stockholm
Utgångspris

1 800 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Zerina Teymur

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fågelstavägen 3

Allrum

Rymligt allrum med stora fönsterpartier som bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Här ryms både större säng, soffdel och matplats. Allrummet har ljusa väggar och på golven ligger genomgående ett askfärgat parkettgolv.

Kök

Välplanerat och smakfullt renoverat kök med gott om arbetsytor och förvaring. Härligt ljusinsläpp
från fönsterpartiet mot lugn skogsdunge. Köket är utrustat med; kombinerad kyl & frys, induktionshäll, ugn, fläkt och mikro.

Hall

Trevlig hall med gott om plats för avhägning av ytterkläder och skor i hatthyllan till vänster. Längre in i hallen finns en rymlig klädkammare för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrum

Stambytt (2016) och helkaklat badrum i en ljus färgskala. Badrummet är utrustat med dusch, wc och tvättställ.

Välkomna!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Zerina Teymur

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 901 kr, Inkl. värme och vatten (OB-tillägg på 150 kr/mån för bredband)
Antal rum
1 rum
Boarea
27 m²
Våning
1 av 2
Andel i förening
1,2176 %

Föreningen

Namn
Brf Rustiken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
49 lägenheter varav 6 hyresrätter, 7 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Allmänt om föreningen
Rustiken är en bostadsrättsförening som registrerades hos Bolagsverket 2013-07-10 med organisationsnummer 769626-6399.
Föreningen upplåter total 49 bostadslägenheter varav 6 är hyresrätter samt 6 lokaler om 182 kvm. Fastigheten upplåts med tomträtt och har varsin byggnad med tre trapphus i tre våningsplan samt källare.
Ansluten till kabelnät.
Leverantör: Comhem
Bredband. Leverantör: Comhem

Till föreningen hör fastigheterna Rustiken 1 (Salbyvägen 1, 1A, 1B, 3, 5 samt Skärlingebacken 7) och Rustiken 2 (Fågelstavägen 1, 3 och 5).

Fastigheten Rustiken 1 är uppförd mellan 1951 och 1953 och ritad av Birger Lindberg och Josef Petersson.

Rustiken 2 är uppförd mellan 1951 och 1952 och ritad av Hans Cederstrand.

Byggnaderna är K-märkta och har av Stockholms stadsmuseum klassificerats med grön märkning, vilket innebär att bebyggelsen anses särskilt värdefull ur kulturhistorisk och konstnärlig synpunkt.

Föreningen består av 49 lägenheter varav 6 är hyresrätter.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften kommer att höjas med 7,5% januari 2023.
Gårdsplats
Gemensam grillplats finns.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga med torkrum på källarplan innehållande tvättmaskiner, torktumlare, kallmangel och torkskåp. Cykelrum finns att tillgå på källarplan. Tillhörande förråd finns i källaren.
Parkering
Föreningen har 13 parkeringsplatser som kostar 500 kr/mån. F.n. lång kö. (2022-10-17) Det är fri parkering på kringliggande gator, viss datumparkering förekommer under vinterhalvåret.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Kommande renoveringar:
Fönsterna ska renoveras och utrustas med energiglas. (2022-10-17)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 800 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
5 700 kr/år
Försäkring
2 417 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 117 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Ellevio
Energideklaration
Utförd 2019-04-12
Energiklass
F

Allmänt om området

Bandhagen som är en del av Vantör församling tog språng under 1950-talet och uppfördes genom en ABC-stadsplanering som syftar till att de boende skall ha nära till både arbete, bostad och centrum.
Till största del består bebyggelsen av låghus med tidstypisk utformning med stora gårdar och mycket grönska. Några punkthus bryter av och skapar karaktär. En del nya bostäder i anslutning till centrum uppfördes i början av 1990-talet. Bandhagens centrum har mycket av sin 50-talscharm väl bevarad och området är idag klassat som kulturhistoriskt värdefullt av Stockholms stadsmuseum.

Närliggande Högdalen är det kommersiella centrumet i de södra delarna av stadsdelsområdet. Även detta centrum och delar av Högdalen tog språng under 1950-talet och byggdes som tunnelbaneförstad utifrån idéer om grannskapsplanering, också med fokus på att bostäderna skulle vara samlade kring ett centrum med offentlig och kommersiell service. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus. Tunnelbanan stod här färdig år 1954, men nuvarande station invigdes år 1958. Centrum invigdes år 1957 och byggdes ut året därpå. Under 1990-talet genomgick centrumkärnan upprustningar och som ett exempel täcktes Högdalsgången med glastak.

Kommunikation

Ett boende med bekväm närhet till goda allmänna kommunikationer. I Bandhagens Centrum som ligger endast några minuters promenad från bostaden finns Bandhagens T-banestation, som trafikeras av tunnelbanans gröna linje och det tar endast ca 17 minuter till/från T-centralen. I närområdet passerar även busslinjerna 161, 173 samt nattbuss 195. Med dessa bussar tar du dig enkelt till bl a IKEA i Kungens Kurva och Älvsjö, där du kan byta till pendeltåg.
Med bil tar du dig snabbt och smidigt ut på Örbyleden och vidare till bl a Huddingevägen, Södra Länken, E4:an och Nynäsvägen.

Närservice

Från bostaden har man praktisk närhet till Bandhagens Centrum, som är ritat av Curt Strehlenert och invigdes år 1954 under pompa och ståt. Här finns i dag både välsorterad mataffär, restauranger, caféer, ett fåtal butiker, m m.

I Högdalen centrum finns det mesta i butiks- och serviceväg som du kan tänkas behöva i vardagen. Här finns bland annat ICA och Coop, Lindex och Kicks. Dessutom finns bank, apotek, systembolag, restauranger, caféer och frisör. Det finns även bibliotek, vårdcentral och populära Högdalshallen som är en av Stockholms bästa kommunala sim- och idrottshallar.

Mellan Bandhagen och Högdalen finns den stora grönskande Bandängen med gräsmattor och lummig vegetation. Det är bara några minuters promenad hit från bostaden. Här finns bl a en populär 4H-gård med olika lantgårdsdjur som barnen kan träffa och klappa med tanken att barnen ska få känna samspelet mellan människor och djur, en plaskdamm samt en stor och välutrustat parklek med bl a gungor, klätterställning, bollplan och lekstugor. Här kan man låna cyklar, bilar, olika bollar, hopprep och sällskapsspel.

I området finns ett flertal daghem och 3 st skolor; Bäckahagens skola (F till 9:an), Bandhagens skola (F till 6:an) och det finns även möjlighet att gå i Stureby skola (F till 9:an).

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.