Fjugestagränd 11 Ormkärr/Hagsätra
Ormkärr/Hagsätra

Fjugestagränd 11

Kvadratsmart trea, högst upp med balkong i sydväst

Kommande

Kvadratsmart trea, högst upp med balkong i sydväst

På Fjugestagränd 11 välkomnas ni till denna yteffektiva trerummare, belägen högst upp i huset med balkong i soligt sydvästläge! Genomgående bor du här i en renoverad lägenhet med ett rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och kontorshörna eller matgrupp. Vardagsrummet leder vidare till balkongen som vetter i eftertraktat läge. På balkongen erbjuds du ett högt och fritt läge som ger många soltimmar och utsikt mot trädkronorna. I bostadens kök finner du mycket god förvarings- och arbetsyta. Här ges även en perfekt plats för matgrupp intill fönstret. Vidare erbjuder bostaden två sovrum med plats för bredare sängar och förvaringsmöbel eller skrivbord. Det ena sovrummet ger lyxen till direktanslutning till klädkammaren med walk-in-closetkänsla. Till sist finns ett helkaklat badrum med tvättmaskin, samt en ljus hall som erbjuder plats för ytterkläder och skor.

Brf Vårsådden är en stor och stabil HSB-förening som är helt skuldfria (enligt årsredovisning 2021). Här i Ormkärr bor du med närhet till Hagsätra centrum som erbjuder ett brett serviceutbud, samtidigt som du även bor med närhet till grönområden vid såväl Hagsätraskogen, Älvsjöskogens naturreservat som Älvsjöbadet som nås på promenadavstånd. Vid Hagsätra centrum finns goda kommunikationer i form av gröna linjens tunnelbana, samt flera busslinjer. Via buss nås Älvsjö centrum med pendeltågslinjer.

Välkomna att höra av er redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 095 000 kr
  • Boarea: 59.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 3 729 kr värme, vatten, samt grundutbud tv
  • Förening: HSB:s Brf Vårsådden
  • Byggnadsår: 1960
  • Område: Ormkärr/Hagsätra, Stockholm
Utgångspris

2 095 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kelly Ståhl

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fjugestagränd 11

Balkong

Genom pardörrar nås bostadens härlig balkong i sydvästläge med sol stora delar av dagen och kvällen. Bostadens läge, högt upp i huset ger balkongen ett härligt och avskilt läge där du kan njuta till fullo. Här kan du möblera med cafémöbler och njuta av de vackra trädkronorna som omfamnar. Balkongen vetter mot lugn återvändsgata.

Visa mer

Vardagsrum

Bostadens vardagsrum blir mycket ljust tack vare stora fönsterpartier. Rummets generösa yta ger plats att möblera med soffa, tv-möbel och även matgrupp för den som önskar. Väggar är målade i vitt och golvet klätt i en ekparkett som löper vidare i de båda sovrummen, köket och hallen vilket ger en enhetlig känsla.

Visa mer

Kök

Välplanerat kök som erbjuder såväl gott om förvaringsyta, som god arbetsyta på den tilltagna köksbänken. Det vita skåpsluckorna bryter av snyggt mot det svartkaklade stänkskyddet och den mörka bänken. Kökets utrusning består av spishäll, ugn, frihängande fläkt, dubbelho, inbyggd mikro, samt integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret ges en naturlig plats att möblera med sittgrupp till ca 4 personer.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt sovrum som vetter i ostört och insynsskyddat läge. Rummet ger plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel i form av byrå eller garderob. Vitmålade väggar och ekparkett som pryder golvet.

Visa mer

Sovrum 2

Ljust sovrum som även det ger plats för större säng och exempelvis skrivbordsmöbel. I rummet finns flertalet garderober och även direkt ingång till rymlig klädkammare som du kan gå in i och ger en walk-in-closetkänsla.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och stambytt badrum i neutrala toner med ljusgrått klinker på golvet och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikbara glasväggar, wc, tvättställ, spegelskåp, samt en toppmatad tvättmaskin.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall som direkt förmedlar bostadens goda ljusinsläppet. I hallen finns plats för hallmöbel och avhängning av ytterkläder och elder dig sedan vidare till kök och badrummet innan vardagsrummet nås.

Visa mer

Välkommen!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kelly Ståhl

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 729 kr, värme, vatten, samt grundutbud tv
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
59.5 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,21768 %
Andel av årsavgift
0,21768 %

Föreningen

Namn
HSB:s Brf Vårsådden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
428 lägenheter, 10 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt som löper till 2029
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägandeskap mellan föräldrar och barn.
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
HSB:S Brf Vårsådden är en äkta bostadsrättsförening. Förningen är en stor och stabil HSB-förening och är f.n helt skuldfria. Däremot kommer föreningen uppta nya lån för framtida fönsterrenovering. Föreningen bildades 1958 och omfattar totalt 428 lägenheter och 13 lokaler. Området består av lamellhus i tre våningar av tegel med långsträckta huskroppar. Husen är genombrutna av gångtunnlar klädda i turkos mosaik. Adresserna är:

Fjugestagränd 1-23 2-4
Glanshammarsgatan 87-97
Stjärnsundsgatan 3-21 25-29
Gällerstagränd 1-5

Området är uppfört 1958-60 av HSB. Arkitekten var Curt Strehlenert HSB:s arkitektkontor. Det finns totalt 8 tvättstugor till medlemmarnas förfogande

I föreningen finns tillgång till;
- Flertal hobbylokaler
- Föreningslokal för studier, barnfester, m.m.
- Bastu med motionsredskap.


FÖRRÅD
Det finns källarförråd till varje lägenhet samt även ett mindre matkällarförråd.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB Stockholm. Som köpare är det obligatoriskt att bli medlem i HSB. Detta är förenat med en inträdesavgift på 500 kr samt en årsavgift på ca 300 kr. Föreningen tar också ut en överlåtelseavgift om 3,5% av gällande prisbasbelopp (1691 kr) som betalas av köpare samt en pantsättningsavgift om 1,5% av gällande prisbasbelopp (725 kr), betalas av pantsättaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2022-09-26) finns inga beslutade avgiftsförändringar. Budgetarbetet för 23 har bara startat. Resultatet kommer i dec.
Parkering
Föreningen har totalt 308 st parkeringsplatser (hanteras av HSB Stockholm). För närvarande är det kö till platserna. Kostnad 300 kr/mån
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
En underhållsplan finns upprättad och underhållet sköts kontinuerligt.
1994 genomfördes stambyten.
2003 har husen genomgått en omfattande renovering som innefattar bland annat ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
2005 Nya fasadfogar mellan huskropparna.
2008 Samtliga tvättstugor totalrenoverade.
2013 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning
2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen
2016 Stamspolning av liggande stammar utanför fastigheten
2016 Trädinvertering samt beskärning av träd
2016 Dränering av grunden vid Fjugestagränd 17
2017 Basturenovering
2017 Balkongrenovering efter besiktning 2016
2018 Bastu
2018 Stamspolning av stående stammar
2018 OVK besiktning
2020 Byte av portar till trappuppgångarna samt installation av porttelefoner
2020 Breddning och upprustning av parkeringsplatser
Enligt årsredovisning 2020 planerade renoveringar för 2021:
2021 Upprustning av lekplatser
2021 Radonmätning
2021 Taksäkerhetsåtgärder med byte av stuprör
2021 Renovering av liggande stammar

Framtida renoveringar:
Fönsterbyte
Upprustning av lekplatser
Renovering av liggande stammar
Elektroniska bokningstavlor till tvättstugor
Installation av laddstolpar
Fler matavfallsstationer kommer att inköpas

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 095 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-06-14
Energiklass
F

Allmänt om området

Området bebyggdes på 50-talet. Blandad bebyggelse med höghus och flerfamiljshus om 3 våningar med grönområden mellan hus och gator.

Sydväst om Huddingevägen ligger Ormkärr, som även tillhör Hagsätra. På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I närheten finns också anrika Älvsjöbadet som invigdes midsommaren 1938. Än idag är badet en populär samlingsplats för människor i alla åldrar under varma sommardagar. Detta bassängbad utomhus omringat av härliga gräsytor och har pooler för alla åldrar.

Hälsans stig, på ca 8 km, börjar i och passerar Hagsätra. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. I området mellan Hagsätra IP och Älvsjöbadet finns även ett skogsparti med grusad slinga och informationstavlor om hur området har sett ut förr.

Kommunikation

Här bor du med goda kommunikationer inom räckhåll! I Hagsätra centrum trafikerar T-banans gröna linje och som bland annat tar dig till T-centralen på 25 minuter. Det finns också flera busslinjer, buss 143 tar dig till Älvsjö station om du vill ta dig till pendeltåget. Med bil tar du dig enkelt ut på de stora lederna som går från norr till söder och in mot city.

Närservice

I Hagsätra centrum finns både matvaruaffärer, post, diverse småbutiker och restaurang. Hagsätras trevliga centrum invigdes den 2 oktober 1960 och genomgick stora förändringar i början av 1990-talet. Idag ägs och förvaltas Hagsätra centrum av Ikano Bostad. Med tunnelbanan kan även Högdalens centrum enkelt nås med lite större service och tillgång till simhall, gym, bowling m.m. För veckohandling av mat tar du bilen på några minuter till Willys i Älvsjö eller Stora Coop på Ågestavägen, söderut på Huddingevägen.

Älvsjöbadet, bassängbad utomhus, ligger på ca 20 min gångavstånd. Går också att ta sig med buss 143 till badet.

Parkering

Fri parkering på gatan.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.