Älvsjö stationsgata 14, vån 4/4 Älvsjö Centrum
Älvsjö Centrum

Älvsjö stationsgata 14, vån 4/4

Välplanerad lägenhet med sovalkov och stor balkong, högst upp i huset

Till salu

Välplanerad lägenhet med sovalkov och stor balkong, högst upp i huset

Varmt välkomna till Älvsjö stationsgata 14 och denna perfekt planerad etta med stor balkong mot föreningens innergård, högst upp i huset. Bostaden har genomgående mycket fräscha ytskikt och bra sällskapsytor. Bostaden disponeras med ett stort allrum med sovalkov och plats för såväl soffhörna som matgrupp, ett modernt och fullutrustat kök, helkaklat badrum med kombimaskin, samt en hall med flertalet garderober. Bostadsrättsinnehavaren förfogar även över ett förråd.

I Brf Älvsjö Torg bor du i modern fastighet från 2015 med ett oslagbart läge med en fin innergård som bara de boende kommer åt. Precis utanför porten finns pendeltåg, flertalet busslinjer, restauranger, caféer och butiker. Med pendeltåget tar det ca 9 min till Stockholm C. I bottenplan hyr föreningen ut flertalet lokaler som ger goda hyresintäkter. Förutom all närservice finns likväl grönområden vid Älvsjöskogen med motionsspår medan badentusiasterna sommartid kan bege sig på en cykeltur till Långsjöbadet med grönområden, klippor, sandstrand och restaurang. Helt enkelt det bästa av både pulsen och lugnet i skogsområden i närheten.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 39 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 4 av 4, hiss finns
 • Avgift: 2 693 kr inkl. värme, kallvatten och bredband.
 • Förening: Brf Älvsjö Torg
 • Byggnadsår: 2015
 • Område: Älvsjö Centrum, Stockholm
Utgångspris

2 395 000 kr

Visningar

2 Okt 12:00 - 12:30
Varmt välkomna på visning, anmäl er gärna på mäklarens hemsida!
3 Okt 17:30 - 18:00
Varmt välkomna på visning, anmäl er gärna på mäklarens hemsida!
Ansvarig mäklare
Kelly Ståhl

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Älvsjö stationsgata 14, vån 4/4

 • Stor balkong mot innergård
 • Högst upp i huset
 • Attraktivt läge intill Älvsjö Torg
 • 9 min med pendeltåg till Stockholm C

Balkong

Tilltagen balkong i härligt och högt läge. Från vardagsrumsdelen når du balkongen som ligger högst upp och trevligt placerat mot föreningens slutna innergård. Balkongen blir tack vare den generösa storleken till ett extrarum under sommarhalvåret. Här ges du gott om plats för utemöbel blommor efter önskemål.

Visa mer

Allrum

Ljust och trivsamt allrum med stora fönsterpartier och utsikt över föreningens fina innergård. Här kan du möblera med en soffa, soffbord, mediamöbel, samt med matgrupp intill köksdelen, tack vare den öppna planlösningen. Från vardagsrummet nås utgången till den härliga balkongen i högt läge. Väggarna är målade i vitt och golvet i en ekparkett.

Visa mer

Kök

Köket är smakfullt med vita släta luckor och gott om skåpförvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, inbyggd mikro och ugn, fläkt samt en diskmaskin som underlättar vardagen. Stänkskydd i vitt, liggande kakel.

Visa mer

Sovalkov

I anslutning till vardagsrumsdelen finner du en praktisk och välplanerad alkov som ger plats för bredare säng och nattduksbord.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och smakfullt badrum med grå klinker på golvet och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschväggar, tvättställ, wc och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med praktisk arbetsbänk och vägghängda skåp över för förvaring.

Visa mer

Hall

Hallen är rymlig och har plats för avhängning av jackor och skor. Här finns också två garderober som ger gott om förvaringsutrymme.

Visa mer

Välkommen!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kelly Ståhl

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 693 kr, inkl. värme, kallvatten och bredband.
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
39 m² föreningens information
Våning
4 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,72 %

Föreningen

Namn
Brf Älvsjö Torg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
95 lägenheter, 12 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Älvsjö torg registrerades 2013-11-22. Fullvärdesförsäkring finns via Nordeuropa Försäkring.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 292 m², varav 6 923 m² (95 st) utgör lägenhetsyta och 1 369 m² (12 st) utgör lokalyta.

Intill nya torget finns denna smakfulla fastighet med 95 moderna och ljusa lägenheter. Det moderna huset smälter in fint med den befintliga bebyggelsen i området. Huset gränsar till Älvsjö station och det nya resecentrumet, vilket gör att du på några minuter tar dig smidigt in till centrala Stockholm.

Lägenhetsstorlekarna varierar från yteffektiva ettor till rymliga femmor. Fasaderna mot gatan är putsade i en mörkröd nyans och har en sockel av fin natursten. Mot torget skiftar fasaderna i olika nyanser av ockra. Gårdsfasaden är vit vilket gör att innergården blir riktigt ljus och trivsam. Balkongfronterna är snyggt utformade med vitt glas mot gata och torg samt klarglas mot gården. Den trevliga innergården är ljus och har fina grönytor.

SOPRUM/KÄLLSORTERING
Sopnedkast finns på husets sydvästra del. Källsorteringsrum finns i huset.

LÄGENHETSFÖRRÅD
Lägenhetsförråd på vindsplanet.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga finns ej. Varje lägenhet har egen tvättmaskin/torktumlare alternativt kombimaskin.

CYKELFÖRRÅD/BARNVAGNSFÖRRÅD/RULLSTOLSFÖRRÅD
Finns i entréplan.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen kommer vid årsskiftet att höja avgifterna med 20% (uppgift från styrelsen 2022-09-26). Detta pga b.la. höjda driftkostnader.
Parkering
GARAGE
Vi har 25 garageplatser i garaget. Endast medlemmar kan hyra plats och det är en separat kö som man som medlem kan sätta upp sig på.
I dagsläget står ca 20 medlemmar i kö till garageplats.
Kostnad för garageplats är 1500 kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Garantibesiktning efter 2 år genomförd november 2017 och åtgärder på anmärkningar skede under vintern/våren 2018.

Det finns i dagsläget (2022-09-16) inga beslutade renoveringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Frånluft med återvinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 200 kr/år
vatten
500 kr/år
Försäkring
1 740 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 440 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftkostnaderna är individuella och varierar efter avtal och förbrukning. Varmvatten debiteras efter IMD-mätning.
Energideklaration
Utförd 2018-02-23
Energiklass
D

Allmänt om området

Älvsjö villastad kännetecknas av flertalet vackra hus från början av 1900-talet, då stadsdelen började byggas. Redan 1879 invigdes Älvsjö station och har sedan dess utvecklats till en av de viktigaste knutpunkterna utanför stan. Variationen av gammal och ny bebyggelse, butiker, restauranger, bagerier, natur och kommunikationsmöjligheter gör Älvsjö till ett av de mest attraktiva bostadsområdena söder om Stockholm city.

På fritiden kan du ta en tur i det upplysta löpspåret i Älvsjöskogen eller ta med barnen för en skogsutflykt. Fotbollsplanen intill skogen är även en populär plats för Valborgsfirande. På sommaren finns Älvsjöbadet med bassäng och Långsjön med fin badplats på cykel- eller gångavstånd. När isen ligger plogas en skridskobana upp på sjön, som är mycket välbesökt.

På behagligt cykelavstånd hittar du Långbro park som är ett unikt och naturskönt parkområde med stora gräsytor och en trevlig damm.

Kommunikation

Älvsjö Centrum är en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara ca 10 minuter till Stockholms Central, det går även att ta sig vidare till både Arlanda och Uppsala. Den nybyggda bussterminalen erbjuder bussar till många av södra Stockholms olika områden (och tunnelbanestationer). Det är också lätt att ta sig med bil mot innerstan, Huddinge och ut mot E4/E20.

Närservice

I Älvsjö centrum finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl a vårdcentral, apotek, banker, bibliotek, restauranger, inredning, florister, frisörer och konditorier. Det finns tre olika träningscenter att välja mellan. Mathandlingen kan göras hos Coop, Hemköp Willys eller ICA.

För mer shopping och nöjen tar du dig med buss eller bil till Kungens Kurva, där det finns ett stort utbud av fler matbutiker, bio, bowling, lekland etc.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.