Gustaf Wickmans väg 9 - accepterat pris Långbro Park
Långbro Park

Gustaf Wickmans väg 9 - accepterat pris

Högst upp i huset med inglasad balkong i eftertraktat solläge!

BUDGIVNING PÅGÅR

Högst upp i huset med inglasad balkong i eftertraktat solläge!

ACCEPTERAT PRIS - ring för visning!
På Gustaf Wickmans väg 9 finner ni denna rymliga trerummare, belägen högst upp i huset med ett läge som bjuder på sol under eftermiddag och kväll att avnjuta från den inglasade balkongen i väst. Här bor du med ett genomgående gott ljus med stort vardagsrum som kopplas samman med köket och den mellanliggande matplatsen där möjligheten finns att duka upp till många gäster. Bostaden erbjuder två sovrum, båda i bra storlekar, där det större har en klädkammare i anslutning som även kan användas som hemmakontor eller varför inte barnkammare. Vidare finns ett helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare, samt en hall som ger ordentlig plats för ytterkläder. I entréplan finns dessutom ett förråd att nyttja. Här bor du i en omtyckt bostadsrättsförening med ett trevligt läge i parken som äger marken och dessutom ligger i framkant ur miljösynpunkt med planerad installation av solceller.

Områdesmässigt är Långbro park en sann idyll - du behöver inte gå långt för helgbrunchen eller en middag då populära Långbro Värdshus finns ett stenkast bort. För en eftermiddagsfika eller lunch är Bakfickan även ett perfekt alternativ och vill du lyxa till det finns Michelinrestaurangen Aloë i närområdet. På promenadavstånd finns populära konditoriet Fru Marias bak med goda bakverk. Här bor du med naturen inpå knuten och trevliga promenadstråk vid Älvsjöskogen och runt Långsjön. Runt Långsjön finns dessutom både badstrand, klippor, bryggor och restaurangen Casa Del Lago. Vintertid är Långsjön populär för skridsko- och längdskidåkning. Trots de naturnära området slipper du kompromissa med kommunikationer och serviceutbud då tunnelbanans röda linje, samt mängder av busslinjer finns vid Fruängen som nås på promenadavstånd. Där finns även ett brett serviceutbud med flertalet matbutiker, gym, systembolag, apotek, Erssons fisk & deli mm. Två kilometer bort nås även Älvsjö station med flera pendeltågslinjer och serviceutbud.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 5 200 000 kr
  • Boarea: 87 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3.5 rum
  • Våning: 4 av 4, hiss finns
  • Avgift: 5 375 kr Ink. värme, vatten, tv och bredband (Telia Bredband FiberLan upp till 100 Mbit & Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande ca 15 kanaler).
  • Förening: Brf Blodlönnen
  • Byggnadsår: 2008
  • Område: Långbro Park, Stockholm

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kelly Ståhl

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gustaf Wickmans väg 9 - accepterat pris

Balkong

Stor och inglasad balkong belägen i högt och fritt läge med sol från eftermiddag och under kvällen. Här ges du god plats för möblering med loungemöbler eller matgrupp. Tack vare balkongens inglasning blir utrymmet som ett extrarum att nyttja en större del av året. Härlig utsikt över grannskapets tak och områdets grönområden som gör utrymmet extra mysigt när man vill ta vara på alla soltimmar.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt med fönster i två väderstreck samt utgång till den stora balkongen. Det stora rummet ger goda möjligheter och alternativ till önskad möblering. Här finns plats för större soffgrupp samt mediamöbel, bokhylla eller en kontorshörna, eller även dela av rummet för den som vill nyttja bostaden som en fyra - låta fantasin och era egna behov bestämma! Golvet är klätt i en ekparkett och väggarna är tapetserade i en ljus kulör, vilket är genomgående i hela lägenheten.

Visa mer

Kök

Trevligt kök som bjuder på mycket goda arbetsytor med tilltagen arbetsbänk i ek med stänkskydd i vitt liggande kakel och förvaring i form av köksskåp med luckor i trä. Köket är utrustat med ugn, spishäll med ovanhängande fläkt, diskmaskin och fullstor kyl och frys. Intill kyl och frys finns en avställningsyta med ett överhängande vitrinskåp. Över diskhon finns ett stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp och utsikt över det grönskande närområdet.

Visa mer

Matplats

Intill köket finns ett perfekt utrymme för matbord intill fönstret till ca 6-8 personer, detta tack vare den trevliga öppna planlösningen mot vardagsrummet. Här kan ni njut av ljuset under härliga middagar!

Visa mer

Sovrum 1

Stort och rogivande sovrum med tapetserade vita väggar med god plats för dubbelsäng och nattduksbord. Rummet har ett tilltaget fönsterparti och ligger helt insynsskyddat. Rummet har även en generösa klädkammaren som är perfekt för dig som har mängder av kläder. Klädkammaren kan även användas som ett perfekt hemmakontor eller barnkammare, då det även har ett fönster.

Visa mer

Sovrum 2

Rogivande sovrum som rymmer större säng och annan möbel som exempelvis skrivbord eller garderober. Även här finns fönster som ger trevligt ljus. Även lär ligger bostadens genomgående ekparkett och väggarna tapetserade i en ljus nyans.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg, wc handfat med kommod och överhängande spegelskåp. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan samt vägghängande skåp med plats för gott om förvaring.

Visa mer

Hall

Ljus och välkomnande hall med god plats för ytterkläder och övrig förvaring i platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Här finns även plats för mindre byrå och annan avhängningsmöbel. Första delen av hallgolvet är i ljus klinker vilket blir både slittåligt och praktiskt.

Visa mer

Välkommen!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 375 kr, Ink. värme, vatten, tv och bredband (Telia Bredband FiberLan upp till 100 Mbit & Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande ca 15 kanaler).
Antal rum
3.5 rum + Kök
Boarea
87 m² föreningens information
Våning
4 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,3185 %

Föreningen

Namn
Brf Blodlönnen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
76 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningens fastighet, Långbrohallen 2 i Stockholms kommun förvärvades 2007-06-12.

Brf Blodlönnens fastighet består av tre flerbostadshus i tre till fyra våningar och två flerbostadshus i fyra till fem våningar på adress Gustaf Wickmans väg 3-9 i Älvsjö, med totalt 76 bostadsrätter. Fastigheten byggdes 2008 och har värdeår 2008.

Föreningen äger marken.

Lägenhetsfördelning
16 st 2 rum och kök
36 st 3 rum och kök
24 st 4 rum och kök

Energi och el
Bostaden är utrustad med moderna fjärrvärme- och vattensystem, som är energisnåla och miljöanpassade.
Styrelsen har sedan 2012 ett pågående energiprojekt i syfte att minska energiförbrukningen genom prognosstyrd reglering och ett flertal inomhusgivare samt vattenrening med hjälp av jonisering vilket tar bort normal pålagring i värmesystem. Elmätare är placerade på bottenvåningen vid lägenhetsförråden och kan enkel avläsas vid behov av respektive medlem.

Sopsortering och återvinning
Föreningen har 3 återvinningsstugor innehållande kärl för hushållssopor, papper, kartong, glas, konserver och elavfall.
Övrigt avfall hänvisas till närmaste större återvinningsstationer.

Förvaltare
Fastighetsägarna är teknisk förvaltare och Agenta Förvaltning är ekonomisk förvaltare för Brf Blodlönnen. Q-park är förvaltare av gästparkeringsplatser.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2022 (avstämt 2022-02-28).

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.blodlonnen.se
Information om månadsavgiften
Ink. värme, vatten, tv och bredband (Telia Bredband FiberLan upp till 100 Mbit & Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande ca 15 kanaler).
Tv och Bredband
Detta ingår i månadsavgiften:
- Telia Bredband FiberLan upp till 250/250 Mbit.
- Telia Bredbandstelefoni, fast abonnemangsavgift och telefonadapter. Varje medlem betalar själv för minut- och öppningsavgifter.
- Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande 15 kanaler. (I boendet ingår två digitalboxar med till hörande fjärrkontroll.)
Parkering
I föreningen finns 84 parkeringsplatser varav 75 hyrs ut till medlemmar, övriga parkeringsplatser är besöksplatser och förvaltas av Q-park.
Avgift för hyra av parkeringsplats är 400 kr/månad. För elbil är kostnaden 415 kr + abonnemangskostnad. Avgift för besöksparkering är 10 kr/tim. Föreningen har även installerat 12 st laddstolpar. Kontakta styrelsen för köplats. Föreningen har lika många parkeringsplatser som lägenheter och väntetiden för en vanlig plats är som längst ca 3 månader.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2014 - Stamspolning
2014 - Hissbesiktning
2014 - OVK
2015 - Justerat frånluftsfläktar för bättre värmeekonomi
2015 - Satt upp farthinder
2015 - Ny parkeringsplats, samt infört mobilbetalning vid gästparkering
2017 - Fasadbesiktning
2019 - 2020 Fasadrenovering
2019 - Installation laddstolpar
2021 - Energideklaration och OVK

Planerat underhåll/renovering:
2022 - Installation av solceller

Föreningen ligger i framkant med sitt miljötänk och tog beslut om investering i solpaneler på årsmötet 2020 som planeras att genomföras framöver. Inga stora renoveringar är inplanerade (2021-11-02). Planerat underhåll för 2021 är bland annat stamspoling och uppfräschning av trapphus. För mer planerade åtgärder se årsredovisningen 2020.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
5 200 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Obs: driftkostnaderna är enligt schablon. Kostnad kan variera efter avtal och egen förbrukning.
Energideklaration
Utförd 2021-07-07
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
87 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Långbro Park är en grön oas i sydvästra Stockholm, mellan Älvsjö och Fruängen. Den var från början ett skogsområde som blev omgjort till en vacker engelsk park i början av 1900-talet och hyste Långbro mentalsjukhus från 1910 fram till 1990-talet. Långbro var ett gigantiskt sjukhusområde som innehöll flera vårdbyggnader från sekelskiftet. När sjukhuset lades ner 1994 köptes området
av JM som sedan dess vidareutvecklat parken till ett lyxigt bostadsområde med främst nyproduktion och ett rekreationsområde med promenader, lek och avkoppling. Även de äldre vårdbyggnaderna finns bevarade då de har ett stort kulturhistoriskt värde. En av dessa är byggnaden "Stora Kvinns"
(tidigare institution för kvinnliga patienter, motsvarighet till vårdbyggnaden Stora Mans med enbart manliga patienter) - där de tunga institutionssalarna förvandlats till bostäder med bevarad sekelskiftesstil. De gamla byggnaderna från sekelskiftet blandar sig spännande med Långbro Parks stilrena nyproduktion med dess ljusgrå fasader och stora glasade ytor och ger en levande karaktär åt parken.

I Långbro Park ligger kända Långbro värdshus (sjukhusets överläkarvilla byggd 1909) som drivs av TV-kocken Fredrik Eriksson. Värdshuset är känt för sin goda mat och trevliga sommarbar och
uteservering. I området finns härliga promenadstråk och för den badsugne finns badplatser runt om i Långsjön dit du cyklar på tio minuter. Det är också cykelavstånd till Älvsjö Station.

Skolor och daghem finns både i parken och i närområdet. I parken finns bland annat förskolan Orfeusgården, Olympen med förskola och skola till årskurs 5, Gullvivaskolan med förskola och skola till årskurs 6, grundskolan och gymnasieskolan Metapontum, grundsärskolan Jorielskolan och friskolan Nya Broskolan med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 med teckenspråksundervisning. I närområdet finns Långbrodalsskolan förskoleklass till årskurs 5, Johan Skytteskolan med årskurs
6 till 9 och Herrängens skola med förskoleklass till årskurs 5. Fruängens skola erbjuder undervisning från förskoleklass till och med årskurs 9 och Kunskapsskolan med årskurs 6 till 9.

Kommunikation

Tunnelbanan (röd linje) tar ca 15-20 min till T-centralen. Fruängen är också en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 går till Skärholmen Centrum och IKEA från Skarpnäck, buss 144 går till Gullmarsplan via Älvsjö Station från Fruängen, buss 163 till Kärrtorp via Älvsjö Station från Bredäng och buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva.

Närservice

Långbro Park ligger inom promenadavstånd från Fruängens
tunnelbana och Fruängen Centrum. I Fruängen Centrum finns bank, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, dygnet-runt-öppet gym, skräddare, nyckelservice, diverse butiker
samt två större mataffärer. Även Lidl finns i närområdet. I centrum finns också café, konditori och lunchrestauranger. Ett större
utbud av shopping finns i Kungens Kurva och Skärholmen Centrum som ligger i närheten.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.