Frövigatan 2 Hagsätra
Hagsätra

Frövigatan 2

Ljus och renoverad 3:a med solig balkong!

Till salu

Ljus och renoverad 3:a med solig balkong!

Hjärtligt välkomna till denna härliga trea med balkong i sydvästläge som bjuder på många soltimmar från mitt på dagen till kvällen. Bostaden erbjuder väl genomtänkta, sociala och förvaringsytor. Stort och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen. Från den luftiga hallen når man bostadens samtliga rum där det snygga renoverade köket ligger närmast. Vidare erbjuder bostaden två rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt ett fräscht stambytt badrum.

På Frövigatan bor du med närhet till Hagsätra centrum som erbjuder ett brett serviceutbud, samt kommunikationer i form av gröna linjens tunnelbana, samt bussar. Här bor du dessutom granne med Hagsätra IP och Hagsätraskogen, även Älvsjöskogens naturreservat och Älvsjöbadet finns promenadavstånd. Det bästa av både serviceutbud som det naturnära läget helt enkelt!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 195 000 kr
  • Boarea: 77 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 4 431 kr inkl. värme och vatten
  • Förening: Stockbrasan 2
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Hagsätra, Stockholm

2 195 000 kr

Visningar

22 Maj 13:30 - 14:00
Välkomna på visning, anmälan krävs!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Frövigatan 2

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet ger ett härligt ljus tack vare de stora fönsterpartierna. Härifrån kan man ta sig till den mysiga balkongen med perfekt solläge. Golvet består utav originalparkett och väggarna är målade i en grå ton. Här finns bra ytor för soffagrupp, samt matplats om så önskas.

Visa mer

Balkong

Balkongens solläge gör att många timmar kommer att tillbringas här, det blir verkligen till ett extrarum under sommarhalvåret. Här finns plats för ett bord och stolar och gröna växter.

Visa mer

Kök

Snyggt renoverad kök med gott om arbetsyta och mycket förvaring i köksskåpen bakom vita släta luckor som bryter snyggt mot den svarta marmormönstarde bänkskivan och stänkskyddet i grått. Köket är utrustat med kyl och frys, spis med fläkt ovanför samt diskmaskin. Ett matbord intill fönstret går att duka upp för ca 3-4 personer.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrummet rymmer dubbelsäng och sängbord med bevarad rymd. Här finner ni mycket förvaringsytor i garderoberna med skjutdörrar längs ena väggen. Rummets väggar är målade i en ljusgrå ton och golvet klätt i en matchande heltäckningsmatta.

Visa mer

Sovrum 2

Ljust och rymligt sovrum i ostört läge. Här finns plats för större säng, skrivbord och garderober. Även här är väggarna är målade i en ljusgrå ton och golvet klätt i en grå heltäckningsmatta.

Visa mer

Hall

Rymlig och välkomnande hall som leder till samtliga rum. Här finns inbyggda garderober med gott om förvaringsmöjligheter. Väggarna är målande i vitt och golvet klätt i ekparkett.

Visa mer

Badrum

Stambytt och helkaklat badrum i vit och ljusgrå kulör med golvvärme. Här finns badkar, tvättkommod, överhängt spegelskåp, wc, handukstork samt ett fönster för vädringsmöjligheter och ljusinsläpp.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 431 kr, inkl. värme och vatten
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
77 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
1,63871 %

Föreningen

Namn
Stockbrasan 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
80 lägenheter varav 8 hyresrätter, 4 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
BRF STOCKBRASAN 2
Fastigheten innehåller 72 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter om totalt 5268 kvm och 4 lokaler om 220 kvm. Tomten innehas med tomträtt och är till ytan 7517 kvm. Bostadsrättsföreningen registrerades 2010-07-29 och utgör en äkta förening.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.
Överlåtelseavgiften är f.n. 2,5% av gällande basbelopp ca 1208 kr och pantsättningsavgiften är f.n. 1% av gällande basbelopp ca 483 kr vilka båda debiteras köparen. Föreningen får årligen ta ut en avgift motsvarande 10% av prisbasbeloppet vid andrahandsuthyrning.

JURIDISK PERSON
Juridisk person godkännes ej som medlem i bostadsrättsföreningen.
Information om månadsavgiften
inkl. värme och vatten
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2022-04-11) finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2022.
Parkering
Parkeringsplats med elstolpe (EJ laddstolpe) 400kr/mån. Parkeringsplats utan elstolpe 300kr/mån, Garage 650kr/mån. Kö på båda för närvarande (2022-04-11).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerade renoveringar:
Relining av rör (ej lägenheter) ej bestämt datum än

Utförda renoveringar:
2021 Asfaltering av parkeringsplatser, trädgårdsarbete på innergården
2018-2019 Renovering av fasad Frövigatan 14-24
2016-2017 Renovering av fasad Frövigatan 2-12
2016-2017 Renovering trapphus
2015 Fönsterbyte till 3-glasfönster
2014 Utbyte av radiatorventiler i lägenheter och garage
2014 Utbyte av stamregleringsventiler
2013 Takomläggning
2012 Rörstambyte
2012 Byte av elstigar
2011 Upprustning av innergård
2011 Renovering av föreningslokal

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 628 kr/år
Försäkring
5 256 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 884 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2021-05-07
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
102 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Här i Hagsätra bor du i ett grönt och expansivt område. Här finns ett trevligt centrum med bra service med bland annat matbutik, vårdcentral, bibliotek, apotek, frisör, florist och restauranger. Det finns två grundskolor, Ormkärrsskolan (F-6) och Hagsätraskolan (F-9) samt flera omtyckta förskolor.

Sydväst om Huddingevägen ligger Ormkärr, som även det tillhör Hagsätra.

På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I närheten finns också anrika Älvsjöbadet som invigdes midsommaren 1938. Än idag är badet en populär samlingsplats för människor i alla åldrar under varma sommardagar. Detta bassängbad utomhus omringat av härliga gräsytor och har pooler för alla åldrar.

Hälsans stig, på ca 8 km, börjar i och passerar Hagsätra. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. I området mellan Hagsätra IP och Älvsjöbadet finns även ett skogsparti med grusad slinga och informationstavlor om hur området har sett ut förr.

Kommunikation

Här bor du med goda kommunikationer inom räckhåll! I centrum som trafikeras av T-banans gröna linje och som bland annat tar dig till T-centralen på 25 minuter. Det finns också flera busslinjer, buss 143 tar dig till Älvsjö station om du vill ta dig till pendeltåget. Med bil tar du dig enkelt ut på de stora lederna som går från norr till söder och in mot city.

Närservice

Hagsätras trevliga centrum invigdes den 2 oktober 1960 och genomgick stora förändringar i början av 1990-talet. Idag ägs och förvaltas Hagsätra centrum av Ikano Bostad. Med tunnelbanan kan även Högdalens centrum enkelt nås med lite större service och tillgång till simhall, gym, bowling m.m. För veckohandling av mat tar du bilen på några minuter till Willys i Älvsjö eller Stora Coop på Ågestavägen, söderut på Huddingevägen.

Parkering

Det finns kostnadsfri datumparkering i området.

Övrigt

#14 förskolor och 2 grundskolor

Barnvänligt område med gott om både förskolor, skolor som många lekparker.

#13 butiker och 5 restauranger/caféer

2010 firade Hagsätra 50 år som köpcentrum!

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.