Molkomsbacken 24,1tr Farsta
Farsta

Molkomsbacken 24,1tr

Renoverad och stilren 4:a med balkong i västerläge!

Till salu

Renoverad och stilren 4:a med balkong i västerläge!

Ring för privatvisning.

Hjärtligt välkomna till denna smakfullt renoverade 4:a! Detta hem erbjuder er ett modernt och välutrustat kök som nyligen renoverats. Snygg och stilren ekparkett med vitmålade väggar är genomgående i bostaden och här finner ni tre lättmöblerade sovrum. Bostadens hjärta finner ni i vardagsrummet som är mycket spatiöst med gott om plats för stor soffgrupp och matbord. Här har ni även utgång till den mysiga balkongen i soligt västerläge med kvällssol och plats för bord och stolar. Stambytt och helkaklat badrum med tvättpelare. Vid entrén i hallen finner ni dessutom en extra toalett för gästerna. Välkomnade och stor hall med plats för hallmöbler och här finns även en platsbyggd garderob med stilrena skjutdörrar. Bostaden är försedd med en säkerhetsdörr. Till lägenheten ingår ett källarförråd.

På Molkomsbacken bor ni mycket nära Farsta köpcentrer. Här finner ni ett stort urval av butiker, restauranger, vårdcentral, service och gym. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje som snabbt tar er in till stan. Ett stop åt andra hållet så är ni i Farsta Strand med pendeltåget som tar er längre ut. Farsta är en knutpunkt där även flera bussar möts. En kort promenad bort finner ni lekplatser, förskolor, skolor. Dessutom två badsjöar Drevviken och Magelungen som erbjuder mysiga promenadstråk, bad och skridskoåkning på vintrarna.

Hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer info och anmäl er gärna!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 102 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 2 av 9, hiss finns
  • Avgift: 4 951 kr I månadsavgiften ingår uppvärmning, internet, kabel-tv via Comhem (basutbud), vatten, renhållning av gemensamma ytor samt bostadsrättstillägg i försäkringen.
  • Förening: Brf Sporren 4
  • Byggnadsår: 1959
  • Område: Farsta, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
My Lundberg

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Molkomsbacken 24,1tr

Vardagsrum

Ljust och stort vardagsrum med spotlights i tak som ger bra belysning. Här finns gott om plats för matbord för flera gäster, stor soffgrupp samt plats för mediamöbel. Här finner ni även utgång till den mysiga balkongen. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

Visa mer

Balkong

Från vardagsrummet når ni den trivsamma balkongen i skönt västerläge med kvällssol. Här finns plats för bord och stolar samt blomlådor.

Visa mer

Kök

Renoverat och modernt kök i stilren design. Här finner ni ett välutrustat kök med fullstor kyl och frys, ugn och mikro i bekväm arbetshöjd samt en induktionshäll med snygg och svart fläkt ovanför. Svart kakel som stänkskydd som matchar fint med bänkskivan i mörk laminat. Gott om förvaring genom skafferi och skåpförvaring i de vita köksluckorna. Vitmålade väggar och golv i parkett. Spotlights i tak.

Visa mer

Sovrum 1

Första sovrummet finner ni i anslutning till kök och hall. Passar perfekt som kontor eller barnrum. Rummet är vitmålat och golv i ekparkett. Här finns plats för säng, skrivbord och garderober för den som önskar.

Visa mer

Sovrum 2

Här finner ni bostadens största sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. Gott om plats för förvaring tack vare garderobsväggen som ni finner här. Vitmålade väggar och golv i ekparkett. Spotlights i tak.

Visa mer

Sovrum 3

Perfekt rum för barnen eller som kontor. Här finns plats för säng, garderober och skrivbord. Även detta rum är vitmålad och har golv i ekparkett.

Visa mer

Badrum

Stambytt och helkaklat badrum från 2006 med vitkaklade väggar och ljust klinker golv i grön kulör. Här finns badkar med dusch, toalett och en kommod med spegelskåp ovanför. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt ett praktiskt vädringsfönster.

Visa mer

Toalett

I anslutning till hallen finner ni lägenhetens extra toalett, perfekt när ni har gäster på besök. Här finns toalett och kommod med spegel ovanför. Målade väggar och klinkergolv.

Visa mer

Hall

Välkomnande och stor hall med gott om plats för hallmöbler. Här finns hatthylla och plats för skorna. Platsbyggd och stor garderob med stilrena skjutdörrar. Spotlights i tak som ger god belysning. Vitmålade väggar och golv i fin ekparkett. Lägenheten är försedd med en säkerhetsdörr.

Visa mer

Välkomna!

Visa mer

Närområde

Välkomna till Farsta Centrum. Här finner ni det mesta! Farsta Centrum invigdes 23 oktober 1960 och har under åren renoverats och byggts om och är idag ett modernt köpcenter med varierat och stort utbud. Här finner ni flera matbutiker, de flesta klädbutikerna och kedjorna samt ett stort utbud av restauranger. Vård, frisörer och andra salonger varvat med flera träningscenter. Här finns något för alla. Runtom kring centrum finns även flertalet skolor och förskolor. Farsta centrum når ni genom bil, tunnelbanans gröna linje eller de bussförbindelser som erbjuds. För er som gillar natur har ni även närhet till sjön Magelungen med fina promenadstråk, Farsta Gård och ågesta reservatet med golfklubb, ridskola och elljusspår.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

My Lundberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 951 kr, I månadsavgiften ingår uppvärmning, internet, kabel-tv via Comhem (basutbud), vatten, renhållning av gemensamma ytor samt bostadsrättstillägg i försäkringen.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
102 m² Föreningens information
Våning
2 av 9, hiss finns
Andel i förening
4,1096 %

Föreningen

Namn
Brf Sporren 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
36 lägenheter, 4 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten 2010 och består av 36 lägenheter och 4 lokaler. Välskött förening med stora renoveringar gjorda och god ekonomi och har de här åren sänkt sina skulder från 22 miljoner till 14 miljoner. De har god likviditet och hyresrätter kvar.

Föreningen har ingen separat tvättstuga. Varje lägenhet är försedd med egen tvättutrustning.
FÖRENINGENS EKONOMI
Efter årsskiftet planerar styrelsen att höja avgiften med ca 25%. Den nya avgiftshöjningen är redan inräknad i månadsavgiften.
Tv och Bredband
Bredband ingår i avgiften. Föreningen har ett eget fibernät med Stockholms stadsnät som leverantör. TV-utbudet väljer och bekostar man själv.
Parkering
Finns 16 p-platser på parkeringen utanför huset. Kö till uthyrning. Finns 4 garage. Kö till uthyrning.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2006 stambyte,
2010 ombyggnad av källaren, inrättande av cykelförrråd samt inköp av tvättmaskin och torktumlare till varje lägenhet.
2014 ny entré, ny port, elektronisk anslagstavla, injustering av ventilation, byte av tak.
2015 inhägnad grillplats med umgängesytor och sittgrupper
2017 trädgårdsarbeten runt huset, stenläggning och planteringar
2018 Installation av fiber för snabbare bredband.
2019 byte av fönster samt installation av porttelefon.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 444 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 844 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2020-11-11
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
112 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.