Bergtallsvägen 11 Älvsjö-Långbro Park
Älvsjö-Långbro Park

Bergtallsvägen 11

Unik bostad med generösa sällskapsytor, ca 3m takhöjd, låg avgift och rymlig uteplats!

Kommande

Unik bostad med generösa sällskapsytor, ca 3m takhöjd, låg avgift och rymlig uteplats!

Varmt välkomna till denna unika bostaden med ca 3 meters tilltagen takhöjd som ger en fantastik rymd! Denna bostad passar perfekt för dig som vill ha det där extra och samtidigt bo i förening med låg avgift. Genomgående präglas lägenheten av stora sällskapsytor med ett rymligt och ljust kök och plats för stor matgrupp till många gäster, här finns även en rejäl köksö som förbättrar det tilltagna kökets arbetsyta ytterligare. Köket har en öppen planlösning till vardagsrumsdelen och bjuder in för den som gillar sociala tillställningar. Rummet har stora fönsterpartier i två väderstreck och leder vidare till en tilltagen uteplats som blir en mycket mysig och privat oas, perfekt för grillmiddagar, häng i loungemöblerna och för vackra blomsterodlingar. Inne i lägenheten finns vidare två sovrum, ett helkakalt badrum med tvättmaskin och torktumlare, en separat klädkammare, samt en hall för avhängning av ytterkläder.

Föreningsmässigt är Lindallén en av parkens äldre. Här bor ni med låga avgifter, där även bredband ingår, i ett modernt boende med många fördelar som exempelvis garage direkt i huset. I entréplan finns även enskilda förråd samt gemensamt cykelförråd.

Områdesmässigt är Långbro park en sann idyll - du behöver inte gå långt för helgbrunchen eller en middag då populära Långbro Värdshus finns ett stenkast bort. För en eftermiddagsfika eller lunch är Bakfickan även ett perfekt alternativ och vill du lyxa till det finns Michelinrestaurangen Aloë i närområdet. På promenadavstånd finns populära konditoriet Fru Marias bak med goda bakverk. Här bor du med naturen inpå knuten och trevliga promenadstråk vid Älvsjöskogen och runt Långsjön. Runt Långsjön finns både badstrand, klippor och badbryggor. Vid Långsjöbadet finns restaurangen Casa Del Lago och lite längre bort Herrängens gård. Vintertid är Långsjön omåttligt populär för skridsko- och längdskidåkning. Samtidigt slipper du kompromissa med kommunikationer och serviceutbud då tunnelbanans röda linje, samt mängder av busslinjer finns vid Fruängen som nås på promenadavstånd. Där finns även ett brett serviceutbud med flertalet matbutiker, gym, systembolag, apotek, Erssons fisk & deli mm. Även Älvsjö station nås med buss eller promenad och där finns flera pendeltågslinjer och serviceutbud.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 76 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 0 av 5, hiss finns
  • Avgift: 3 575 kr inkl. värme, va, bredband och grundutbud tv
  • Förening: Brf Lindallén 1
  • Byggnadsår: 2004
  • Område: Älvsjö-Långbro Park, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bergtallsvägen 11

  • Ca 3 meter i takhöjd
  • Tilltagen uteplats
  • Låg avgift

Välkommen!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 575 kr, inkl. värme, va, bredband och grundutbud tv
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
76 m² föreningens information
Våning
0 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,4001 %
Uteplats
Uteplatsen ingår med bostadsrätt

Föreningen

Namn
Brf Lindallén 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
64 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av fyra punkthus om totalt 64 st lägenheter i storlekar från 2:or - 4:or med en total boyta om 5484 kvm. Fastigheten förvärvades den 17 september 2003 fastigheten Högbron 1 i Stockholms kommun och föreningen äger marken. Föreningen består av delar av Stora Kvinns väg och Bergtallsvägen. Husen är en av de första etapperna i Långbro park och stod klara 2004/2005 i parkens nodvästradel.

Stora Kvinns väg och del av Bergtallsvägen ägs och förvaltas av Långbro Parks samfällighetsförening som Brf Lindallén 1 och alla andra föreningar och företag som ansluter till vägen är medlemmar i.
Samfälligheten förvaltar också den gemensamhetsanläggning som omfattar de två besöksparkeringarna inom samfälligheten, och där infår Brf Lindallén 1 som en av fyra föreningar som medlemmar.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, va, bredband och grundutbud tv
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2022-05-10) finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Tv och Bredband
Föreningen har bredbandsuppkoppling via Tele2
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkskåp. Varje lägenhet har dessutom egen tvättmaskin.
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser både utomhus och i garage. För närvarande kö till båda (kortare till utomhusplats). Kostnaden är 385 kr/mån för p-plats ute 607 kr/mån i garage.

Under 2021 installerades 18 stycken laddpunkter för laddning av el-bilar (12 st fördelade jämt på
respektive utomhusparkering samt 6 stycken i garaget).
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna försäkringar. Försäkringen innehåller inte någon
kollektiv bostadsrättsförsäkring, därför vilar ansvaret på varje enskild medlem att teckna sådan
bostadsrättsförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2017 - 2018 Renovering av fasader
2017 - 2018 Målning av träpanel och renovering av hängrännor
2019 - Renovering väggar och tak i garage efter fuktskador
2021 - Installation 18 laddplatser till el-bilar
2021 - Spolning av stammar våning 1 och 2, slamsugning utvändiga brunnar

Planerade:
2022 OVK med rensning kanaler

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
OBS Driftkostnaderna är individuella och kan variera efter avtal och egen förbrukning
Energideklaration
Utförd 2018-12-21
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
127 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Långbro är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, beläget ca 1 mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Områdets namn härstammar från 1700-talsgården Långbro Gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gården och därmed bildades Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus i det område som numera benämns Långbro Park. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken.

Kommunikation

Här bor du med goda kommunikationer inom räckhåll - det vill säga både buss, tunnelbana och pendeltåg. Ca. 300 meter ifrån bostaden trafikerar buss 163 som tar dig från Långbrohallen till Älvsjö station på 8 minuter eller till Fruängen på 5 minuter. Till Fruängen är det också promenadavstånd. Buss 141 trafikerar också i närheten och tar dig på några minuter till Telefonplan. Buss 173 har hållplats vid Långbro Värdshus och går till Älvsjö station på ca. 10 min. I Älvsjö tar pendeltåget vid och tar dig bland annat till Stockholms central på 10 minuter. Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjö centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.
Från Fruängen tar du dig med tunnelbanans röda linje vidare in till T-centralen på 18 minuter.

Närservice

Älvsjö centrum är huvudortens centrum. Här finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl.a. vårdcentral, apotek, bank, bibliotek, restauranger, inredning, florist, frisör och konditori. Veckans storhandling kan man med fördel göra på en välsorterad WiLLY:S-butik invid Stockholmsmässan eller i en Coop Forum-butik i Västberga. Det är också nära till Kungens Kurva som är ett av europas största handelsområden, här finns bland annat IKEA, Heron City och flera stormarknader så som Ica Kvantum.
Även i Fruängen finns ett centrum som erbjuder mycket för vardagsbestyren. Här finns livsmedelsaffärer, bank, postombud, apotek, vårdcentral, bibliotek, systembolag, populära Erssons fisk & deli, ett flertal andra restauranger med mat från alla världens hörn, m.m.
Med T-banan är man snart i Liljeholmen där den nya gallerian erbjuder ett stort utbud av allt man kan tänkas behöva samt shopping i ca 90 butiker.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.