Forshagagatan 24 Farsta
Farsta

Forshagagatan 24

Modern 3a med solig balkong!

Kommande

Modern 3a med solig balkong!

Hjärtligt välkomna till denna trea med balkong i soligt läge. Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Praktiskt kök med bra arbetsytor och plats för matbord för 4-6 personer. Två sovrum med plats för säng, skrivbord och garderober. Stambytt och helkaklat badrum med duschhörna. Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter genom hatthylla och inbyggda garderober.

Bra läge i Farsta med en kort promenad bort till hela Farsta centrums utbud med bra köpcenter och t-bana och bussar. Promenera ni vidare finner ni dessutom två badsjöar Drevviken och Magelungen som erbjuder mysiga promenadstråk, bad och skridskoåkning på vintrarna. Här har ni även Farstahallen som erbjuder simning, gym, yoga, dans, boxning, pingis och innebandy. Med ca 15 minuters promenad erbjuds även hockeyhallen med generösa tider för allmänhetens åkning på Farsta IP.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 595 000 kr
  • Boarea: 77 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 3 983 kr inkl. värme, vatten samt basutbud kabel-tv.
  • Förening: Brf Forshagagatan
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Farsta, Stockholm

2 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Forshagagatan 24

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet ger ett härligt ljus tack vare de stora fönsterpartierna och den delvis öppna planlösningen mot köket. Härifrån kan man ta sig till den mysiga balkongen med perfekt solläge. Här finns bra ytor för soffagrupp, samt kontorshörna om så önskas.

Visa mer

Kök

Fräscht och delvis renoverat kök med gott om arbetsytor och mycket förvaring. Köket är utrustat med kyl och frys, spis med fläkt ovanför samt diskmaskin. Intill det stora fönstret finns det utrymme för matplats att duka upp för 4-6 personer.

Visa mer

Balkong

Den trevliga balkongen i eftertraktat söderläge kan lätt nås från vardagsrummet. Här finns plats för ett bord och stolar. Med sol under stora delar av dagen och kvällen är det ett perfekt ställe att ta både eftermiddagsfikan som middagen. Balkongen ligger i högt och ostört läge mot innergården.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrummet rymmer dubbelsäng och sängbord med bevarad rymd. Här finns gott om plats för förvaring i garderoberna längs ena väggen.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för större säng, garderober och skrivbord. Passar perfekt som barn eller kontorsrum.

Visa mer

Hall

Rymlig och välkomnande hall som leder till samtliga rum i bostaden. Här finns platsbyggda garderober och hatthylla för avgängning av ytterkläder. Samtliga väggar är målade i vit och golven pryds av en snygg ask parkett, förutom hallen och köket som är klädda i svart klinker golv.

Visa mer

Badrum

Helkakat stambytt badrum med vit och ljusgrå kulör. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, dusch och spegelskåp.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 983 kr, inkl. värme, vatten samt basutbud kabel-tv.
Antal rum
3 rum
Boarea
77 m²
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,89337 %
Reparationsfond
30 000 kr

Föreningen

Namn
Brf Forshagagatan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 20 hyresrätter, 6 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej marken innehas med tomträtt. Tomträtten är omförhandlad där den nya avgälden började gälla 2019.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Forshagagatan bildades 2011 och ombildades den 28 Augusti 2013. Föreningen består av 133 lägenheter varav 20 lägenheter upplåts med hyresrätt, en förskola samt fem stycken lokaler som föreningen har uthyrda. Fastigheten innehas med tomträtt och tomträtten är nyligen omförhandlad. Föreningens hyresrätter är att betrakta som dolt kapital så dessa kan upplåtas till bostadsrätt och säljas till marknadsvärde den dagen ett hyresförhållande upphör.

Gemensamma utrymmen som tvättstuga, miljöstuga, cykelrum/barnvagnsrum och entré
Föreningen har två fristående byggnader utanför nr. 12 och nr. 42 med två tvättstugor med modern maskinell utrustning.

Till lägenheten finns nyttjanderätt till ett källarförråd.

Ekonomisk Förvaltning via Nabo.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten samt basutbud kabel-tv.
Tv och Bredband
Com Hem för tv och fiber via Telia
Parkering
Föreningen har ett antal garage och parkeringsplatser.Den som önskar parkeringsplats eller garageplats kan göra en intresseanmälan hos styrelsen. 58 stycken garage samt 62 p-platser. P-plats utan el ca 200 kr/mån och garage ca 400-600 kr/mån. Styrelsen har beslutat att höja hyrorna för garage och p-platser med 2 procent från och med 1 juli 2021.
Övrigt
Styrelsen har beslutat att höja månadsavgifterna för bostadsrätterna med 2 procent från och med 1 juli 2022. Samtidigt kommer även hyrorna för garage och p-platser att höjas med samma procentsats. Höjningen görs för att månadsavgifter och hyror inte ska halka efter den generella prisutvecklingen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerad underhåll och renovering:
2021-2022 Injustering och service på värmesystem
2021-2022 Elkablar i undercentraler
2021-2022 Översyn av trapphus
2021-2022 Översyn av hyresrätter

Gjorda renoveringar:

2020-2021 Installering av kodlås och porttelefoni
2020 Renovering av entrétrappor, port 4-24
2019 Renovering av entrédörrar samt garageportar, port 4-24
2019 Upprustning av lekplatser/uteplatser
2018 OVK besiktning
2016-2019 Byte av fönster
2018 Relining av avloppstam port 26-38 och 40-50
2016-2019 Byte av fönster
2014-2015 Omläggning av tak
2010-2011 Stambyte och el-omdragning

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-01-18
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
139 kWh per kvm och år

Omgivning

OMGIVNING

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.