Johan Skyttes väg 303 Älvsjö Långbro
Älvsjö Långbro

Johan Skyttes väg 303

Varmt välkomna till Johan skyttes väg 303- en mysig villa med friköpt tomt!

Kommande

Varmt välkomna till Johan skyttes väg 303- en mysig villa med friköpt tomt!

Nu finns chansen att förvärva denna 1-plansvilla med källare i trevliga Långbro! Bostaden erbjuder väl genomtänkta, sociala ytor med lyxen till en stor altan och en lättskött trädgård. På entréplanet finns en välkommande hall, gästtoalett, två bra sovrum, ett renoverat kök samt det ljusa vardagsrummet med stora fönsterpartier, en härlig öppen spisen samt utgång till den trevliga altanen. Vidare på källarplanet finner ni ytterligare två bra rum, ett badrum samt en hel del förvaringsutrymmen.

Området kring Långsjö och dess villaidyll är omåttligt populärt - på promenadavstånds nås Långsjöbadet med café och restaurangen Casa del Lago. Här finns härliga grönområden, badklippor och sandstrand, för att sedan vintertid erbjuda en plogad skridskobana. I omgivningarna finns dessutom allt ifrån goda smakupplevelser vid tvåstjärniga Michelinrestaurangen Aloë och cafée vid Fru Marias bak, till goda kommunikationer vid såväl Älvsjö station som erbjuder mängder med bussar och flera pendeltågslinjer, som Fruängen med centrum och tunnelbana. I närområdet finns även flertalet skolor och förskolor, bland annat Johan Skytteskolan och Långbrodalsskolan.

Ta chansen att förvärva ert framtida drömboende - varmt välkomna att anmäla erat intresse redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 6 450 000 kr
  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 68 kvm + 60 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1944
  • Område: Älvsjö Långbro, Stockholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Slipsen 12
Utgångspris

6 450 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Zerina Teymur

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Johan Skyttes väg 303

Välkommen!

Vardagsrum

Vardagsrummet har en härlig luftighet med fönster åt två håll. Här finns gott om plats för både matgrupp och soffgrupp om så önskas. Den fina öppna spisen förgyller under höst och vinterhalvåret. På golvet ligger ett snyggt grått laminat och väggarna är klädda i en ljus puderrosa färg.

Kök

Ett praktiskt renoverat kök med mörk grått kakel ovanför den svarta arbetsbänken. Gott om skåpförvaring finns bakom de vita luckorna. Köket är utrustat med diskmaskin, fullstor kyl och frys, ugn induktionshäll med fläkt ovanför samt inbyggd mikro. Även här finns utgång till altanen.

Matplats

Intill det stora köksfönstret finns det perfekt med utrymme för matplats som går att duka upp för ca 4-6 personer.

Altan

I anslutning till vardagsrummet finns den stora altanen. Här finns gott om plats för loungemöbler eller matgrupp. Platsen blir perfekt för härliga middagar då solen når hit hela eftermiddag och kväll under sommaren.

Trädgård/Tomt

Vidare från altanen når man husets mysiga trädgårdstomt. Lättskött och lekvänligs tomt med plats för utemöbler och studsmatta. Här njuter man av solen hela dagem

Sovrum 1

Lugnt placerat åt ena gaveln ligger ena sovrummet. Rummet är ljust och rymligt och har plats för dubbelsäng samt inbyggda garderober.

Sovrum 2

Stort och ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng och byrå om så önskas. Rummet används idag som ett kontorsrum.

Hall

Redan från entrén märks den härliga planlösningen och det goda ljusinsläppet av! I hallen ges utrymme för avhängning av ytterkläder. Från hallen nås entréplanets samtliga rum. En trappa ner från hallen nås gillestuga och övriga källarrum.

Gästtoalett

Till höger om hallen finns denna praktiska gästtoalett, utrustad med WC, tvättställ samt skåp. Här finns även ett praktiskt fönster.

Nedre hall

Rymlig möblerbar nedre hall.

Sovrum 3

Nere från trappen nås detta rymliga rum. Kan användas som gästrum eller kontor om så önskas.

Gillestuga/sovrum 4

Stort generöst rum perfekt lämpat för exempelvis tv-rum eller förslagsvis ungdomsrum.

Badrum

Rakt fram i den nedre hallen finner ni detta stora helkaklade badrum i äldre ytskikt, utrustat med dusch, WC, tvättkommod, tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Zerina Teymur

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Slipsen 12
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum
Boarea
68 m² + 60 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
669 kvm
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luftvatten värmepump och luft/ luftvärmepump samt spisinsats.
BYGGNADSÅR
1944 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Aluminium
Fönster
3-glas isoler och 2 glas kopplade
Tak
Sadeltak med betongpannor
Stomme
Trä
Grundläggning
Källare med murade grundmursväggar på grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
6 450 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
4 910 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 535 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
877 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
24 917 kr/år
VA
2 271 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
27 188 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Fortum
Elförbrukning
15 344 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-10-21
Energiprestanda primärenergital
115 kWh per kvm och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

Långbro är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, beläget ca 1 mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Områdets namn härstammar från 1700-talsgården Långbro Gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gården och därmed bildades Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus. Fram till 30-talet var området tämligen glest bebyggt, men i mitten av 40-talet tog tillväxten vid till följd av att småstugebyrån (SMÅA) började exploatera lediga markområden. År 1943 byggdes den första småstugan och fram till slutet av 40-talet byggdes 878 st småstugor i området, dessa småstugor uppfördes som självbyggeri med fabriksfärdiga huselement.
En kort promenad bort breder en grön oas ut sig, Långbro Park, ett f.d skogsområde som i början av 1900-talet genomgick en förvandling för att utvecklas till ett av Stockholms vackraste parkområden för rehabilitering av de 640 patienter som sekelskiftesbyggnaderna en gång i tiden huserade. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken.

Kommunikation

I Långbros närhet ligger Älvsjö Centrum som är en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara ca 10 minuter till Stockholms Central. Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjö Centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.

Närservice

Älvsjö centrum är huvudortens centrum. Här finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl.a. vårdcentral, apotek, bank, bibliotek, restauranger, inredning, florist, frisör och konditori. Veckans storhandling kan man med fördel göra på en välsorterad WiLLY:S-butik invid Stockholmsmässan eller i en Coop Forum-butik i Västberga. Det finns även en välsorterad ICA-butik längs Svartlösavägen och bra service i Fruängen Centrum.

I Långbro finns flera omtyckta skolor och förskolor, bla. Johan Skyttes skola (F-9) och Långbrodalsskolan (F-6).

Övrigt

# Lekparker
Här finns gott om fina lekparker för områdets alla barn.

# Långbro
Långbro gård har givit namn åt stadsdelen Långbro, centralt placerat mitt i Älvsjö. Herrgården har sina anor från senare delen av 1400-talet och var säteri redan under slutet av 1500-talet. Här bor du nära Långbro Park, Älvsjö C, Älvsjöskogen och Långsjöbadet.

>Det här är verkligen ett levande område och jag är glad att mina barn får växa upp här precis som jag själv gjort en gång i tiden.
Lokalbo

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.