Vivelvägen 13B Älvsjö
Älvsjö

Vivelvägen 13B

Familjevilla med plan tomt i populärt område

Till salu

Familjevilla med plan tomt i populärt område

Varmt välkomna till Vivelvägen 13B - en charmig 70-talsvilla på skafttomt i ett ostört läge. Här bor du på eftertraktad adress i gamla Älvsjös trevliga villaområde. Tomten är lättskött och lekvänlig med plana ytor med fruktträd och en altan som nås från vardagsrummet. Till altanen når solen efter lunch fram till kvällen och gör det till en mysig plats att anordna grillkvällar och sola på. Även intill entrén finns plats för utemöbler och avkoppling. På infarten mot garaget ges plats för flera bilar in mot tomten.

I huset slås du av välplanerade våningsplan med vardagsrum, kök, tre sovrum och badrum på entréplanet. Ytskikten i huset är genomgående av äldre standard men bevarat med mycket charm! Vid entrén välkomnas ni direkt av ett gott ljus och en en planlösning som är öppen och socialt planerad med ett stort vardagsrum och matplats som nås några trappsteg upp från entrén. Intill matplatsen finns köket i praktiskt utförande. På våningsplanet finns tre sovrum belägna i anknytning - perfekt för hela familjen. Här finns även och ett badrum med dusch. Från hallen leder trappan dig ner till källarplanet där ett stort allrum med öppen spis, badrum med dusch, rymlig tvättstuga, klädkammare, ett stort förrådsrum och ett garage. Här ges möjlighet för den som önskar att inreda ytterligare ett rum i det nuvarande garaget.

Här bor ni i ett mycket populärt villaområde med närhet till flertalet förskolor, skolor bl.a. Långbrodalsskolan, Johan Skyttesskolan och Kämpetorpsskolan. På promenadavstånd nås Älvsjö Centrum som är en knutpunkt med mycket goda kommunikationer genom flera pendeltågslinjer, samt mängder av busslinjer. Här finns även god service med matbutiker, apotek, gym mm. Området i Älvsjös villaområde erbjuder dessutom allt ifrån mysiga caféer som Fru Marias bak, till häftiga smakupplevelser vid tvåstjärniga Michelinrestaurangen Aloë. På promenadavstånds nås Långsjöbadet med café och restaurangen Casa del Lago. Här finns härliga grönområden, badklippor och sandstrand, för att sedan vintertid erbjuda en plogad skridskobana.

Ta chansen att förvärva ert framtida drömboende - varmt välkomna att anmäla er till visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 8 975 000 kr
  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 104 kvm + 90 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1975
  • Område: Älvsjö, Stockholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Sarven 43
Utgångspris

8 975 000 kr

Visningar

22 Maj 11:30 - 12:30
Varmt välkomna på visning, anmäl er på svenskamaklarhuset.se
Håll dig uppdaterad
23 Maj 17:30 - 18:00
Varmt välkomna på visning, anmäl er på svenskamaklarhuset.se
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Vivelvägen 13B

  • Optimalt planerad villa
  • Friköpt, plan och lättskött tomt
  • Nära Älvsjö C med kommunikationer och service

Entréplan

Visa mer

Altan

Magisk altan belägen på baksidan av huset, genom dörr från matplatsen nås utgången till det mysiga utrymmer som rymmer att möblera upp med matgrupp och loungemöblemang. Platsen blir perfekt för härliga grillmiddagar då solen når hit under senare delen av eftermiddagen och vidare under kväll.

Visa mer

Vardagsrum

Husets vardagsrum är i tilltagen storlek som ger perfekta ytor för större sällskap och tillställningar. Här ryms såväl soffgrupp, läshörna och ett matbord för många sittande. Rummet får ett fantastiskt ljusinlägg tack vare stora fönsterpartier som vetter mot altanen. Golvet är klätt i en charmig originalparkett och väggarna är ljust målade.

Visa mer

Matplats

Mot köket finns en rejäl yta för matgrupp och här ges plats att duka upp långbord under högtiderna. Den charmiga originalparketten från vardagsrummet löper vidare även genom matplats, kök och den inre hallen som leder till våningsplanets tre sovrum samt badrummet.

Visa mer

Kök

Praktiskt kök i äldre utförande med gott om förvaringsyta. Arbetsbänk, köksskåp och stänkskydd i ljusa färger. Utrustat med inbyggd ugn, spishäll, kyl, frys och diskmaskin.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även god plats för förvaringsmöbel eller garderober. Golv klätt i en parkett och väggar i ljus tapet. I sovrummet finns dörr ut till tomten.

Visa mer

Sovrum 2

Rogivande sovrum som även detta rymmer dubbelsäng. Här finns platsbyggd förvaring i garderober bakom spegelskjutdörrar. Parkett på golvet och väggarna i en ljusgrå ton.

Visa mer

Sovrum 3

Praktiskt sovrum/arbetsrum med parkettgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Badrum 1

Badrummet på entréplan är i bra storlek och är idag utrustat med badkar, wc och tvättställ. Här finns ett fönster som både är pratiskt vid vädring och ger ett bra ljusinsläpp. Ytskikt med plastmatta i gröna toner.

Visa mer

Hall

Redan från entrén märks den härliga planlösningen och det goda ljusinsläppet av! I hallen ges utrymme för avhängning av ytterkläder i garderob och några trappsteg upp nås det stora vardagsrummet med intilliggande kök. Tar du istället trappan ner från hallen nås en rymlig gillestuga och övriga källarrum.

Visa mer

Källarvåning

Visa mer

Allrum

Nere från trappan nås ett stort allrum med öppen spis (ej använd på längre tid, behöver kontrolleras av sotare och åtgärdas). Rummets storlek gör det perfekt lämpat för exempelvis tv-rum eller ungdomsrum. Den härliga öppna spisen ger en mysig atmosfär. Här ges gott om ljusinsläpp från många fönster i två väderstreck. Parkettgolv och målade väggar i grått.

Visa mer

Badrum 2

I källarplan finns husets andra badrum, även detta i god storlek och med äldre ytskikt. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ och wc.

Visa mer

Förråd

Rum i god storlek som kan nyttjas som exempelvis förråd, hemmakontor, hobbyrum eller vad som önskas kan. Härifrån nås två praktiska klädkamrar som rymmer mängder av kläder och förvaringsyta. Plastmatta på golvet och panel på väggarna.

Visa mer

Garage

Garaget nås genom asfalterad nerfart bakom taksjutsport. Här ryms gott om förvaring och givetvis bil, även möjlighet för den som vill inreda utrymmet och få till ett extra rum här.

Visa mer

Välkomna!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Sarven 43
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
104 m² + 90 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
642 kvm
Tomttyp
Friköpt trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el och värmepump- luft/luft
BYGGNADSÅR
1975 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Kalksten med träpanel
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Källare
Grundmur
Grundmur av lecablock på betongsula
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
8 975 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
5 939 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 314 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 633 325 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
30 000 kr/år
VA
3 700 kr/år
Renhållning
2 250 kr/år
Försäkring
6 016 kr/år
Övrigt
4 950 kr/år
Kommentar
OBS driftkostnaderna är individuella och kan variera efter egen förbrukning samt val av abonnemang och avtal. Övrigt innehåller kostnad för pumpavgift (3300kr/år) + tömning (3300kr/vartannat år)
DRIFTKOSTNAD TOTAL
46 916 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Elförbrukning
16 800 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-05-09
Energiprestanda primärenergital
187 kWh per kvm och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Avtalsservitut: Pumpanläggning Mm, 01-IM2-75/1943.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Omgivning

Allmänt om området

De centrala delarna av Älvsjö är mycket fint och idylliskt område som ursprungligen i huvudsak bestod av villabebyggelse. På senare årtionden har det även byggts en stor del flerfamiljshus.
På behagligt cykelavstånd hittar du Långbro park som är ett unikt och naturskönt parkområde med stora gräsytor och en trevlig damm. Här ligger de historiska sekelskiftesbyggnader Stora Kvinns och Stora Mans. Populära och välbesökta Långbro Värdshus ligger i Långbro park.
Ett annat trevligt utflyktsmål är Långsjön med dess mycket populära badplats där det även finns grillplats och beachvolleyplan. Vintertid plogas en skridskobana.
I närheten finns också Älvsjöskogen och Älvsjö gamla IP. Det är ett natur- och skogsområde med fotbollsplan och upplysta motions- och skidspår som stadsdelsnämnden ansvarar för.
Ett flertal omtyckta förskolor och grundskolor finns i området.

Kommunikation

Älvsjö Centrum är en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara ca 10 minuter till Stockholms Central. Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjö Centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.

Närservice

I Älvsjö centrum finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl.a vårdcentral, apotek, bank, bibliotek, restauranger, inredning, florist, frisör och konditori. Veckans storhandling kan man med fördel göra på en välsorterad WiLLY:S-butik invid Stockholmsmässan eller i en Coop Forum-butik i Västberga.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.