Spikskogatan 16,3tr Älvsjö
Älvsjö

Spikskogatan 16,3tr

Till salu

Hjärtligt välkomna till denna moderna och rymliga fyra i nya delen av Älvsjö! Här erbjuds ni att bo i ett stilrent hem med optimal planlösning med vardagsrum, kök och balkong i anslutning till varandra. Tre lättmöblerade sovrum i fil med varandra. Här finns även ett stort badrum med tvättmaskin och torktumlare samt en extra toalett för gästerna. Möblerbar hall med platsbyggda garderober och plats för mindre möbler. Hissen tar er upp till bostaden och till lägenheten ingår även ett förråd. För er som är bilburna finns även garageplatser att ställa sig i kö till. Föreningen har även en trivsam gård med mysig pergola och gott om plats för härliga grillkvällar! För er som har småbarn har ni dessutom en förskola på föreningens mark som ni finner på Sandalettgatan 9.

Bostaden ligger en kort promenad från Älvsjö centrum som erbjuder goda kommunikationer med pendeltåg och bussar. Flertalet caféer, restauranger, gymkedjor och mataffärer. I närområdet finns dessutom härliga parker, skogsområden, hotell, Kristallparken och Apelsinparken som är upprustade lekplatser som ligger inom kort gångavstånd, samt flertalet skolor och förskolor som exempelvis Engelska Skolan.

Älvsjö expanderar och satsar på såväl nya hem som nya förskolor och skolar. För mer info om vad som händer i området vänligen besök https://vaxer.stockholm.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 5 495 000 kr
  • Boarea: 94 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 3 av 6, hiss finns
  • Avgift: 5 029 kr Värme, kallvatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad för Triple-Play , bredband om 500/500 mbit/s, TV, Telefoni. Obligatorisk kostnad tillkommer gällande varmvatten efter förbrukning var 3:e mån - se mer under driftkostnader. Inga beslutade eller planerade avgiftsändringar (2022-02-08)
  • Förening: Brf Skattkistan
  • Byggnadsår: 2018/2019
  • Område: Älvsjö, Stockholm
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

29 Jun 17:30 - 18:00
Varmt välkomna att anmäla er till visning! Anmäl er gärna.
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Spikskogatan 16,3tr

Vardagsrum

Trivsamt och stort vardagsrum med halvöppen planlösning till köket. Här finns gott om plats för stor soffgrupp, mediamöbel och skrivbordshörna. Ekparkett och vita väggar.

Visa mer

Kök

Modernt och stilrent kök med gråa köksluckor med gott om förvaring. Köket är utrustat med två kombinerade kyl och frys i rostfri design. Här finns även gott om arbetsyta och en ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Vitvaror från Siemens. Induktionshäll med infälld fläkt ovanför. Här finns även gott om plats för matbordet där hela familjen får plats. Tack vare den halvöppna planlösningen kan ni även med enkelhet dukar upp till större bjudningar när tillfälle ges. Ekparkett och vita väggar.

Visa mer

Balkong

Stor och inglasad balkong med gott om plats för matbord och stolar. Balkongen finner ni i anslutning till vardagsrum och kök.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även gott om förvaring genom garderobsväggen med vita skjutdörrar. På golvet finner ni stilren ekparkett och väggarna är målade i grå kulör.

Visa mer

Sovrum 2

Trivsamt sovrum med ekparkett och gråmålade väggar. Här finns plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Här finns även två platsbyggda garderober med vita skjutdörrar.

Visa mer

Sovrum 3

Perfekt barn-eller kontorsrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Målade väggar i grå kul och golv i ekparkett. Samtliga sovrum vetter mot den mysiga gården.

Visa mer

Badrum

Stort och modernt badrum med spotlights i tak och vita stora kakelplattor. På golvet finner ni stilrent svart klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Bänkskiva att vika tvätten på och ovan finner ni praktiska överskåp för förvaringen. Härligt badkar att kliva ner i efter en lång arbetsdag. Här finns även en toalett, kommod med spegelskåp ovanför.

Visa mer

Toalett

Extra toalett med kommod och spegel samt eluttag finner ni här.

Visa mer

Hall

Möblerbar hall med plats för skoskåp och byrå för den som önskar. Vid entrén finns en platsbyggd garderob med stilrena spegelskjutdörrar.

Visa mer

Välkomna!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 029 kr, Värme, kallvatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad för Triple-Play , bredband om 500/500 mbit/s, TV, Telefoni. Obligatorisk kostnad tillkommer gällande varmvatten efter förbrukning var 3:e mån - se mer under driftkostnader. Inga beslutade eller planerade avgiftsändringar (2022-02-08)
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
94 m² Föreningens information
Våning
3 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,67 %

Föreningen

Namn
Brf Skattkistan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
170 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen Brf Skattkistan
Föreningen består av 170 lägenheter fördelade på två hus med sex respektive sju våningar på adresserna Sandalettgatan 1, 3, 5, 7 samt Spikskogatan 14, 16, 18, 20. Föreningen har 8 lokaler som upplåts med bostadsrätt och inrymmer idag en förskola som är belägen på Sandalettgatan 9.

Föreningen har barnvagnsrum, rullstolrum samt flera cykelrum både på garageplan samt på gården och gatan.Förråd
Varje bostad har ett eget förråd på källarvåningen. Föreningen har inga extra förråd för uthyrning.Obs! Vissa förråd kan finnas i ett annat trapphus än det man bor i.Innergård
På den gröna och privata innergården finns grönytor, gemensam grillplats och pergola för boende att nyttja. Miljörum och sophantering
Det finns två gemensamma miljörum där man kan källsortera samt nedkast för hushållssopor på innergården. Bakonginglasning
De medlemmar som har glasat in sin balkong har skrivit ett avtal med föreningen avseende balkonginglasning. I avtalets 5 § framgår följande: "Vid överlåtelse av bostadsrätten åligger det bostadsrättshavaren att särskilt tillse att förvärvaren övertar bostadsrättshavarens skyldigheter enligt detta avtal gentemot föreningen. Om så inte sker är bostadsrättshavaren i samband med avflyttning skyldig att montera bort inglasningen och återställa balkongen om föreningen begär det."Om säljaren har glasat in sin balkong kommer styrelsen vid prövning av nya medlemskapet efterfråga detta avtal som förvärvaren skrivit under att denne tagit över.

Varje lägenhet har en egen el- och varmvattenmätare som mäter bostadens förbrukning vilket faktureras i efterskott.

Besök gärna föreningens hemsida för mer info. https://brfskattkistan.se/
Information om månadsavgiften
Värme, kallvatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad för Triple-Play , bredband om 500/500 mbit/s, TV, Telefoni. Obligatorisk kostnad tillkommer gällande varmvatten efter förbrukning var 3:e mån - se mer under driftkostnader. Inga beslutade eller planerade avgiftsändringar (2022-02-08)
Tv och Bredband
I månadsavgiften så ingår det Kabel-tv och internet viaTelia Triple-play (500/500 Mbit/s) innehållande IP-telefoni, bredbandsuppkoppling och grundutbud av tv-kanaler. För dessa tjänster kommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för detta.
Parkering
Garage
Föreningen har 85 garageplatser varav 8 platser är laddplatser, 4 MC-platser samt 4 handikappanpassade platser. De vanliga garageplatserna kostar 1200 kr/månad. Laddplatserna kostar 1700 kr/månad samt MC-platserna 400 kr/månad. Det finns även en familjeplats (för 2 bilar) för 1800 kr/månaden.
För närvarande är det kö till garageplatserna. Det är 24 st som står i kö (2022-04-29). Väntetiden är ca 14 månader.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2018/2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
9 600 kr/år
vatten
8 160 kr/år
Försäkring
2 568 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
20 328 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Varje lägenhet har en egen el- och varmvattenmätare som mäter bostadens förbrukning vilket faktureras i efterskott.
Energideklaration
Utförd 2019-03-28
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
85 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.