Edla Sofias Gata 14, vån 10 Gustavsberg
Gustavsberg

Edla Sofias Gata 14, vån 10

Ljus och rymlig etta med inglasad balkong högt upp i huset!

Kommande

Ljus och rymlig etta med inglasad balkong högt upp i huset!

KOMMANDE FÖRSÄLJNIG!
Välkomna till Edla Sofias gata 14 - här erbjuds en rymlig enrummare i högt och fritt läge med inglasad södervänd balkong. Genomgående möts du av mycket fräscha och välplanerade ytor. Bostaden ger möjlighet att nyttja det stora allrummet likt idag, som en rymlig yta med sovhörna, alternativt att dela upp rummet med en sovalkov för att förhöja känslan av avskildhet mot sovplats. Det stora allrummet ger plats för såväl matplats, soffa och sängdel med bevarad rymd. Köket i öppen planlösning erbjuder full maskinell utrustning och diskmaskin. Vidare finns ett helkaklat och fräscht badrum med kombimaskin, samt hall med plats för avhängning av ytterkläder.

På Edla Sofias gata bor du i ett nybyggt och expansivt område med härliga promenadstråk längt vattnet vid Gustavsbergs hamn på kort avstånd. I närområdet finns all tänkbar service som kan önskas med matbutiker, apotek, restauranger, caféer, klädbutiker och gym. Med bussen nås Slussen på ca 25 min där mängder av bussar, samt flera tunnelbanelinjer trafikerar.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 38 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 10 av 13, hiss finns
  • Avgift: 2 529 kr inkl. värme, vatten. Obl. tillägg för bredband och tv tillkommer med 87 kr/mån.
  • Förening: BRF Dekorera Porslinsfabriken
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Gustavsberg, Värmdö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Edla Sofias Gata 14, vån 10

  • Inglasad balkong i söderläge
  • Högt upp i huset
  • Fräscht boende från 2018

Välkommen!

Visa mer

Allrum

Bostaden har ett stort och ljust allrum med stora fönsterpartier. Rummet erbjuder plats att möblera med matgrupp, soffhörna, samt del för säng. För den som önskar finns möjlighet att dela av rummet för att få känslan av ett separat sovrum. Väggarna är målade i vitt och golvet klätt i bostadens genomgående ekparkett.

Visa mer

Balkong

Från allrummet nås utgången till den härliga balkongen. Balkongen är väl tilltagen och vetter åt bästa söderläge, fri från insyn. Tack vare inglasningen blir balkongen ett utrymme som kan avnjutas under större delar av året. Här ryms att möblera med sittgrupp och odlingar om så önskas.

Visa mer

Kök

Praktiskt kök i öppen planlösning med allrummet, vilket såväl ger yteffektiva, som sociala ytor. Här finns all maskinell utrustning som kan önskas med kyl/krys, ugn, inbyggd mikro, induktionshäll, spisfläkt, samt diskmaskin. Över den mörka arbetsbänken finns ett stänkskydd i vitt, stående kakel och praktisk inbyggd belysning.

Visa mer

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum utrustat med dusch med vikbara glasväggar, wc, kommod, spegelskåp, samt kombimaskin med praktiskt arbetsbänk i vitt över. Grått golv och väggarna i vitt kakel, infällda spotlights i taket.

Visa mer

Hall

Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning i anslutning. Lite längre in finns flertalet garderober för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 529 kr, inkl. värme, vatten. Obl. tillägg för bredband och tv tillkommer med 87 kr/mån.
Antal rum
1 rum
Boarea
38 m² föreningens information
Våning
10 av 13, hiss finns
Andel i förening
0,5375 %

Föreningen

Namn
BRF Dekorera Porslinsfabriken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
139 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Välkommen till Brf Dekorera!
Brf Dekorera är en äkta bostadsrättsförening med 139 lägenheter i Gustavsbergs nya Porslinskvarter. Husen byggdes och blev inflyttningsklara 2018 och består av ett höghus, 13 våningar, och tre stycken låghus med 4 våningar.

Överlåtelseavgift: Debiteras säljaren 2,5 % av basbeloppet

Pantsättningsavgift: Debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande

Föreningen accepterar ej juridisk person.

Delat ägandeskap accepteras, minsta andel 10%

Föreningen har inga planer på avgiftsförändringar (2021-04-09)

Brf Dekoreras fyra hus bildar tillsammans ett kvarter med en gemensam innergård. Föreningen omsluts av Wilhelm Kåges gata, Josef Ekbergs gränd och Edla Sofias gata. Kvarterets östra del vetter mot det nya parkstråket, Fajansparken, som förenar området med Gustavsbergs hamn. Den del av parkstråket som gränsar till Brf Dekorera, Blå Blom parken, ska innehålla olika möjligheter till lek och rekreation med mycket grönska och ska vara färdigställd 2019/2020.
Vår egen innergården är tänkt att fungera som en mötes- och aktivitetsplats för boende och gäster.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten. Obl. tillägg för bredband och tv tillkommer med 87 kr/mån.
Tv och Bredband
TV, bredband och telefoni är gruppanslutet och årsavgiften är 1044 kr per lägenhet. Basutbud för TV:n ingår, kostnad för eventuell ökad hastighet på bredband och kanaler utöver basutbudet betalas av bostadsrättshavaren direkt till leverantören och för telefon tillkommer samtalsavgiften.
Parkering
Föreningen disponerar 68 parkeringsplatser, i Porslinsgaragets Samfällighetsförening, separat kö. Idag finns det lediga platser (2021-04-09)
Kontakta Corepark för frågor angående garaget, telefon: 08-650 02 15 eller mejl: info@corepark.se.
Kostnad: 936 kr per månad inklusive moms
Förhyrning sker kalenderkvartalsvis
Övrigt
I Gustavsbergs centrum och i hamnen finns bland annat butiker, vårdcentral, service, konsthall, museum och hotell. Gustavsbergs porslinsfakbrik finns fortfarande kvar i hamnkvarteret och tillverkar porslin.
Värmdö köpkvarter ligger på gång- och cykelavstånd. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark och Gustavsbergsbadet.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga kommande renoveringar

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2018
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,513%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-08-27
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
78 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

OMRÅDESBESKRIVNING
Gustavsberg är huvudorten på Värmdö som ligger mitt i Stockholms skärgård endast 20 minuter från stan. Närheten till vatten och storslagen natur är påtaglig. Gustavsberg har växt upp kring den stora porslinsfabriken som ligger vid hamnen i en av Baggensfjärdens vikar.

I Gustavbergs centrum finns banker, apotek, systembolag, bio/teater, café, restaurang, grillkiosk, hälsokost och skönhetsvård. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang. Här finns även ett flertal factory outlets inom glas, porslin och keramik. En konsthall hittar du också i hamnen, Gula Byggningen, med olika nutida utställningar samt en unik glasexpo. Du hittar även Keramisk Center vilken är huvudattraktionen i Gustavberg med sin fasta utställning med gammalt och nytt porslin ofta kombinerad med olika specialutställningar.

Det finns två stora handelsområden inte långt ifrån Gustavsberg. Värmdö Marknad med bland annat Coop, Plantagen, Biltema, Ö&B och Mio samt Värmdö Köpcentrum i Mölnvik med bland annat Ica Maxi, Brisak, Systembolaget samt flera små butiker.

I Värmdö finns också Artipelag, ett unik mötesplats för konst, utställningar, events och både restaurang och café i underbar skärgårdsmiljö.

Från Gustavsbergs centrum kan man även ta bussar ut mot Värmdö och Ingarö. Härliga bad finns bland annat vid Grisslinge Havsbad med café och restaurang. Här stannar bussen precis utanför eller så finns det gott om parkeringsplatser om man kommer med bil. I Gustavsbergs Centrum finns även Gustavsbergsbadet som är ett fantastiskt äventyrsbad. På Ingarö finns härliga Björkviks Havsbad med klippor och sandstrand. Här finns en åretruntöppen Bistro och sommarkiosk. Nära buss. Begränsat antal p-platser. Här ligger även Björnö naturreservat.

Kommunikation

In till stan finns utmärkta kommunikationer. Bussterminalen i Gustavsbergs Centrum är en stor knutpunkt för en stor del av kollektivtrafiken i denna del av skärgården. Härifrån går det bussar bland annat till Slussen, Orminge, Norra Lagnö, Aspvik, Björkvik, Malma Kvarn, Stavsnäs, Sollenkroka, Överby, Hemmesta och Lillsved.

Övrigt

I kommunen finns stora strövområden i vacker skärgårdsmiljö med vikar, hav, badstränder och småsjöar. Motionsspår för sommar- och vinterrekreation. I centrala Gustavsberg finns sport- och idrottsanläggningar samt simhall.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.