Sandalmakarbacken 3 Älvsjö Solberga
Älvsjö Solberga

Sandalmakarbacken 3

Välplanerad 4:a med solig balkong!

Kommande

Välplanerad 4:a med solig balkong!

Välkommen till denna välplanerade lägenhet som erbjuder stora fönsterpartier och en rymlig, balkong i soligt och lummigt läge mot grönskan. I anslutning till köket finns god plats för matgrupp, intill det stora fönstret som vetter mot bostadens balkong. Vidare erbjuder bostaden ett stort vardagsrum som ger härliga sällskapsytor, ett stambytt och helkaklat badrum, gäst-WC, samt tre sovrum i bra storlek.

Som boende på Sandalmakarbacken har du både natur, service och kommunikationer på behagligt avstånd. Buss finns i direkta närheten och tar dig enkelt ner till Älvsjö station där ett busstorg, samt pendeltåg finns. Vidare finns såväl parkleken Kristallen, som Solbergaskogen på korta avstånd. Förutom kommunikationerna vid Älvsjö finns det både butiker, restauranger och närservice. På kort avstånd nås även Telefonplan, alternativt Midsommarkransen som erbjuder kommunikationer med tunnelbana, samt butiker och mysiga restauranger.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 750 000 kr
  • Boarea: 104 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 2
  • Avgift: 4 073 kr inkl. värme, VA, förråd och kabel-TV (grundutbud)
  • Förening: Brf Sandalmakarbacken
  • Byggnadsår: 1970
  • Område: Älvsjö Solberga, Stockholm

3 750 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Zerina Teymur

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sandalmakarbacken 3

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum som ger stora sällskapsytor. Rummet har gott om ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti. Ena delen av golvet är klätt i ekparkett och ena delen i ett ljust klinker golv. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans samt en fondvägg i ljus sten.

Visa mer

Kök

Rymligt kök som erbjuder goda arbetsytor och en intilliggande plats för matgrupp mot bostadens inglasade balkong i söderläge, vilket bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Köket är utrustats, diskmaskin, tvättmaskin, spis, spisfläkt, samt kyl/frys. Här finns gott om köksförvaring och skafferi i de många skåpen.

Visa mer

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong i soligt söderläge. Här är en perfekt plats att avnjuta många tillfällen och balkongen blir i bostaden som ett extra rum. Här finns plats att möblera med sittgrupp.

Visa mer

Sovrum 1

Rymligt och rogivande sovrum med praktisk klädkammare bakom skjutdörrar. Sovrummet erbjuder god plats för dubbelsäng. Väggarna är vita och golvet klätt i klinkers.

Visa mer

Sovrum 2

Det andra, något mindre sovrummet är i perfekt storlek för exempelvis ett hemmakontor eller barnkammare. Väggarna här är vitmålade och golvet klädd i en grå parkett.

Visa mer

Sovrum 3

Ljust sovrum och rymligt sovrum med gott om plats för säng och garderober. I dagsläget används rummet som ett lekrum.

Visa mer

Hall

Ljus stor möblerbar hall. Här finns god plats för exempelvis sittmöbel och garderober.

Visa mer

Badrum

Stort, helkaklat badrum med badkar, WC, handfat och handdukstork. Det är även framdraget för tvättmaskin om man så önskar. Här finns även ett tillbyggd bastu med plats för 2-3 personer.

Visa mer

Gästtoalett

Praktisk gäst-WC utrustad med WC, handfat och spegel ovan. Golvet är klätt i ett beige klinker och väggarna är målade i vitt med en fondtapet.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Zerina Teymur

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Zerina Teymur

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 073 kr, inkl. värme, VA, förråd och kabel-TV (grundutbud)
Antal rum
4 rum
Boarea
104 m² föreningens information
Våning
1 av 2
Andel i förening
0,99373 %

Föreningen

Namn
Brf Sandalmakarbacken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 18 hyresrätter, 2 lokaler
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
I februari 2013 förvärvade föreningen tomträtten Stockholm Pliggen 1 och Trätoffeln 1 i Stockholms kommun. Pliggen 1 består av elva uppförda trevåningsbyggnader med totalt 133 lägenheter (varav 18 st, enligt årsredovisning 2018, är hyresrätter), 2 lokaler samt 17 förråd.
Trätoffeln 1 består av 58 parkeringsplatser. Föreningen har också tillgång till 48 p-platser i garage.
Byggnaderna är uppförda 1970. Fastighetens adress är Sandalmakarbacken 1-23. På Sandalmakarbacken 1 finns föreningens tvättstuga, som går att boka via webben.

Nabo är föreningens ekonomiska förvaltare. Teknisk förvaltare är Växthuset Utveckling AB.

Föreningen har en fantastisk gård med flertalet planteringar, blommor och sittplatser. Här finns också gemensamma grillplatser.

Som boende i föreningen har du nära till naturen, skatepark och ett flertal lekplatser. Lekplatsen intill har precis rustats upp. Det är bra kommunikationsmedel i form av bussar, pendeltåg och även närhet till tunnelbana som gör det möjligt att på ett smidigt sätt ta sig mot de centrala delarna av Stockholm.
Detta tillsammans med den lugna och vackra miljön gör hela Solberga till ett attraktivt och populärt område att bo i.

Föreningen har i dagsläget (2022-08-22) inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen har en informativ hemsida: http://www.brfsandalmakarbacken.se/

BARNVAGNSFÖRRÅD:
Det finns barnvagnsförråd i källaren märkt Barnvagnar. Dessa förråd är avsedda för just barnvagnar och inga andra hjulburna fordon, såsom cyklar, mopeder etc. Barnvagnar får ej förvaras i trapphus eller vid entrén.

CYKLAR/MOPEDER:
Cyklar skall ställas i förrådden avsedda för cyklar om de ska förvaras inomhus. I varje källare finns avsedda cykelrum. Det är även tillåtet att parkera sin moped i cykelrummet. Det finns även cykelrum som är placerade utanför varje port.

TVÄTTSTUGA:
Föreningen har tvättstuga i källarvåningen på Sandalmakarbacken 1. Ingång sker till höger om porten, trappan ner till källarplan.

Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett källarförråd.

BREDBAND:
I fastigheterna finns två olika nät; Telia öppen fiber och ComHem.
Parkering
PARKERING:
Föreningen förfogar över 58 parkeringsplatser. För information om platstillgång/kötid/pris vänligen kontakta styrelsen.
Nya avgifter för samtliga p-platser i garaget:
Varmgarage 950 kr/mån,
Kallgarage 520 kr/mån,
Uteplatser 340 kr/mån

I dagsläget (2021-11-19) är det några i kö till parkeringsplatserna enligt styrelsens information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2011 - Stambyte
2013 - Nya portdörrar
2014 - Totalrenovering av tak med ny papp och plåt
2014 - Fibernät installerades
2016 - Spolning av stammar och spillvattenledningar
2016 - Balkonginglasning för de som anmält intresse
2016 - OVK slutförd, återstod rest/åtgärdslista
2017 - Torkrummen i tvättstugan renoverats
2019- Renovering av garage samt trapphus
2021 - Solceller har installerats


Kommande renoveringar:
Inga planerade renoveringar på gång ( 2022-08-22)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
3 750 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Energideklaration
Utförd 2019-10-25
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
150 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Solberga är en pärla i Älvsjö, som ligger både centralt och idylliskt till på samma gång. Promenera genom området och upptäck hur den kulturhistoriska bebyggelsen från början av 1900-talet kombineras med nya moderna bostäder. Ta en paus i den fina parkleken Kristallen, som har plaskdamm, smådjur och aktiviteter utöver lekparken. Fortsätt genom Solbergaskogen till de charmiga 40-talstorgen Kristalltorget och Klacktorget, där du bland annat hittar matbutik och gym.

Älvsjö stadsdel är ett mycket attraktivt bostadsområde strax söder om Stockholm. Området känns levande och är utvecklat med effektiv kommunikation, bostäder, butiker, restauranger och bagerier. Närheten till Älvsjöskogen uppskattas av många, där du kan ta en löprunda eller gå på utflykt med barnen.

För mer information om områdets utveckling av bostäder, besök Stockholm Stads hemsida http://www.stockholm.se

Kommunikation

Det går smidigt och snabbt att ta sig ut på E4:an med bil och det finns bra kommunikationer med buss 142 till nya resecentrumet Älvsjö station eller Telefonplan för tunnelbanans röda linje. Det nya resecentrumet gör det smidigt att ta sig i alla riktningar med buss eller pendeltåg. För vidare färd med pendeltåg eller byte till tunnelbana i city, har kommunikationerna effektiviserats med nya Citybanan.

Närservice

I Solberga finns två torg, Kristalltorget och Klacktorget. Där finns en mindre matbutik, restaurang, tobaksbutik och gym.
Älvsjö centrum har ett stort serviceutbud med butiker, caféer, restauranger, apotek, vårdcentral med mera. Älvsjö resecentrum är en knutpunkt för flertalet bussar och pendeltåg, som gör det smidigt att åka kollektivt i alla riktningar.

För större matinköp hittar du Coop i Västberga med Systembolaget eller Willys intill Stockholmsmässan. För andra inköp och nöjen som bio eller bowling, tar du dig snabbt ner till Kungens Kurva med bil eller buss.

Parkering

Gratis gatuparkering finns i dagsläget i området.

Övrigt

Södermalm, Mariatorget, Hornstull, Skanstull, Nytorget, Mariaberget, Hammarby Sjöstad, Henriksdalshamnen, Sickla, Årsta, Enskede, Stureby, Enskededalen, Blåsut, Sandsborg, Fyrvaktarkroken, Gullmarsplan, Globen, Johanneshov, Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp, Bagarmossen, Skarpnäck, Älvsjö, Långbro, Långsjö, Herrängen, Solberga, Örby, Liseberg, Bandhagen, Högdalen, Hagsätra, Ormkärr, Rågsved, Telefonplan, Fruängen, Västertorp, Aspudden, Axelsberg, Midsommarkransen, Mälarhöjden, Liljeholmen, Liljeholmskajen, Västberga, Årstadal, Örnsberg, Hägerstensåsen, Gröndal, Ekensberg, Hägerstenshamnen.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.