Skillinggränd 3, 4 tr Kungsholmen /Nedre Kungsholmen
Kungsholmen /Nedre Kungsholmen

Skillinggränd 3, 4 tr

Attraktiv 3½:a (möjlig 4½:a) i toppläge med mysig öppen spis & solig balkong!

Såld

Attraktiv 3½:a (möjlig 4½:a) i toppläge med mysig öppen spis & solig balkong!

Välkommen till denna härliga 3½:a (möjlig 4½:a) som har både solig balkong i perfekt läge och fungerande öppen spis för mysig eldning!
Extremt attraktivt och centralt belägen våning på lugn och lummig lokalgata i charmiga kulturhistoriska kvarter på trevliga nedre Kungsholmen, mellan pampiga Stadshuset och ståtliga Kungsholmstorg, samt endast ca 50 m till/från Norr Mälarstrands grönskande miljö och den idylliska strandpromenaden/joggingstråket utmed Riddarfjärdens rogivande vatten.
Bostaden erbjuder den optimala kombinationen av ett tyst fridfullt boende och en bekväm närhet till precis allt man behöver och kan önska, däribland populära bagerier, kaféer, restauranger, barer och mycket bra kollektivtrafik i form av både tunnelbana, bussar och SL's pendelbåtar, samt nära till Centralen/Cityterminalen där även fjärrtåg, alla pendeltåg och buss/tåg till/från Arlanda flygplats finns. Ett tryggt och barnvänligt boende i lugna kvarter med praktisk närhet även till välutrustade lekplatser, grönskande parker, bra förskolor samt välrenommerade grundskolor och gymnasium.
Härligt ljus, tyst och ogenerad våning tack vare det höga läget och den genomgående planlösningen med rikligt ljusinflöde från två olika håll.
Spatiös och lättmöblerad våning som på bra vis rymmer allt och består av ett luftigt vardagsrum, ett rejält kök för trevlig samvaro, ett mysigt möblerbart allrum, två avskilt belägna sovrum, en väldisponerad hall, ett rymligt badrum/wc med tvättmaskin, en yteffektiv gäst-wc och det är gott om förvaring i bostaden, bl a i en stor lyxig walk-in closet.
Våningen har också en underbar balkong som är högt, ogenerat och rofullt belägen mot en lugn innergård och tack vare balkongens perfekta västerläge så är det sol på den från lunch och resten av dagen samt kvällen på sommaren.
En rejäl 3½:a om 103 m² som även enkelt kan göras om till en riktig 4½:a med tre bra sovrum, utan att varken behöva röra bärande väggar eller flytta kök eller badrum/wc.
Oerhört fin våning i tjugotalsklassicistisk stil anno 1928 som är både vacker, representativ, snygg och varmt hemtrevlig med gott om bevarad tidstypisk äldre charm i form av bl a stämningshöjande öppen spis, fiskbensmönstrade ekstavsparketter, profilerade golvsocklar/dörrfoder, tavellister, takvinkelstuckaturer, takrosetter, fönsterspanjoletter, karaktärsgivande pardörrar med spröjsade glas, speglade innerdörrar, originalkapphängare samt en rejäl takhöjd om ca 3 m, vilken ger bostaden skön rymd.
Smakfullt totalrenoverad våning i fint och oslitet skick med bl a ommålade väggar/tak/snickerier/fönster i sobra nyanser, slipade och hårdvaxoljade trägolv, nya eluttag och dimmerströmbrytare i matchande äldre stil, säkerhetsdörr och slittåligt klinkergolv med praktisk golvvärme i hallen, snyggt kök med helt komplett vitvarupark och nya designhandtag, toppfräscht badrum/wc och gäst-wc med skön golvvärme i båda.
Stiligt och välbevarat hus anno 1928 i karakteristisk tjugotalsklassicistisk stil som redan har genomgått omfattande renoveringar och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med bra ekonomi som äger tomtmarken, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld. Föreningen har endast lite lån kvar och har dessutom en stor hyresrättslägenhet kvar som tillgång.
OBS! Säljarna av saluförd bostad erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.

Visa mer
Slutpris

12 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Jimmy Henricson

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.