Sturegatan 18B Luthagen
Luthagen

Sturegatan 18B

BUDGIVNING PÅGÅR

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 295 000 kr
  • Boarea: 50.6 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 3, hiss finns
  • Avgift: 3 017 kr I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 175 kr/månad för kabel-TV och bredband.
  • Förening: Mathilda
  • Byggnadsår: 1966
  • Område: Luthagen, Uppsala

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mina Rostvik

Mina Rostvik

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sturegatan 18B

Välkommen till denna ljusa och hemtrevliga 2:a i populära Luthagen med balkong i insynsskyddat läge. Lägenheten har genomgående fina ytskikt med renoverat kök. Här välkomnas du in i en rymlig hall, med gott om förvaring i flera inbyggda garderober. Från hallen nås sovrummet med plats för större säng. Vidare in i lägenheten finns vardagsrummet med plats för stor soffa och matgrupp samt utgång till den mysiga insynsskyddade balkongen. Lägenheten har ett rymligt badrum med badkar och ett renoverat kök, fullt utrustat med diskmaskin samt bra förvaring i skåp och lådor.

Välskött förening med låg belåningsgrad om endast 2 452 kr/kvm. Som boende i föreningen bjuds du också på andra fördelar som bland annat cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum samt parkeringsplatser, där det är kort parkeringskö. Tvättstuga med torkrum finns i källaren. I samlingslokalen finns ett pentry samt två bäddar för övernattning. Föreningen har också en trevlig innergård som erbjuder trädgårdsmöbler och möjlighet att grilla.

Läget är perfekt för dig som vill ha närhet till stadskärnan men också gillar grönska och vill ha närhet till parker. Promenadavstånd till matbutiker, gym, restauranger, café, apotek och postombud. Ekonomikum ligger ett stenkast bort och på bara 6 minuter cyklar du till Uppsala universitet och Engelska parken. Det är även cykelavstånd till Uppsalas övriga universitetsinstitutioner. För dig som gillar att motionera finns det trevliga stråk längs med fyrisån samr att på bekvämt avstånd ligger Stabbyskogen som erbjuder fina motionsspår och vacker natur. Goda kommunikationer både via stadsbuss och regionbussar mot både Västerås och Enköping samt att du cyklar till centralstationen på bara 10 minuter.

Välkommen på visning - Boka tid via hemsidan.

Kök

Renoverat kök fullt utrustat med induktionspis, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och kyl/frys. Vit köksinredning med bra förvaring i skåp och lådor. Målade väggar och laminatgolv.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för större soffa och matgrupp. Målade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Matplats

Trevlig matplats i vardagsrummet som får fint ljusinsläpp från fönster samt i anslutning till balkongen. Målade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Balkong

Mysig balkong med plats för soffa och växter i insynsskyddat läge.

Visa mer

Badrum

Rymligt badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp och badkar. Kaklade väggar och plastmatta på golv.

Visa mer

Hall

Rymlig hall med gott om förvaring i flera inbyggda garderober. Målade väggar och laminatgolv.

Visa mer

Sovrum

Stort sovrum med plats för större säng och klädförvaring. Målade väggar och laminatgolv.

Visa mer

Fasad

Visa mer

Innergård

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mina Rostvik

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mina Rostvik

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 017 kr, I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 175 kr/månad för kabel-TV och bredband.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
50.6 m² föreningens information
Våning
2 av 3, hiss finns
Andel i förening
2,164 %

Föreningen

Namn
Mathilda
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
41 lägenheter varav 2 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor ska äga minst 10 %.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningens hus byggdes 1966 och finns på Sturegatan 18 A-C. Föreningen bildades år 2000 och består av 41 lägenheter varav 39 är med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.

I föreningen finns cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. I samlingslokalen finns ett pentry samt två bäddar som vid övernattning kostar 200 kr/dygn.

Innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Oblig. avgift tv och internet.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjer avgiften 10 % 2022-10-01. Avgift i annonsen är uppdaterad med höjningen som gäller fr.o.m 1/10-22.

Avstämt 2022-09-19.
Tv och Bredband
Tv och bredband via Tele2, obligatoriskt tillägg 175 kr/månad.
Parkering
Föreningen hyr ut 24 parkeringsplatser i varmgarage, kostnad 600 kr/mån. Vissa platser hyrs ut extern och kan därför bli lediga efter 3 månader. Avstämt 2022-09-20.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2005 - Fönster
2006 - Trapphus och garage målade
2007 - Takbyte
2009 - Hissrenovering
2013 - Nya balkonger
2014 - Målning av fönster utvändigt
2015 - Pergola
2018/2019 - Byte undercentral
2019 - OVK
2020/2021 - Nytt låssystem, nya tvättmaskiner

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 386 kr/år
Försäkring
1 555 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 941 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-03-26
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
158 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna bara ett stenkast bort.

Kommunikation

Det är nära till stadskärnan och kommunikationerna med stadsbuss är mycket goda. Vill du cykla till din arbetsplats finns det bra cykelvägar. Det tar ca 15 min att gå till Stora Torget. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 min. Råbyleden och påfarten till E4:an finns på bekvämt avstånd som tar dig norr- eller söderut med bil.

Närservice

I Luthagen bor du med närhet till centrum, Ekonomikum, universitetets fakulteter och studentnationer. Vid Mimmi Ekholms plats i Stabby finns ICA, apotek, gym och flertalet restauranger. Den omtyckta ICA-affären Luthagens Livs ligger på gångavstånd, liksom Nehlins mataffär och fina Coop Konsum vid Ringgatans rondell.

Parkering

I Luthagen finns ett fåtal gratisgator att stå på. Under 2017 införde kommunen betaltider och numera tillämpas boendeparkering på ett flertal av gatorna.

Övrigt

Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Här finns två stora hundrastgårdar. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd. Fyrisåns promenadstråk finns på nära avstånd.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.