Blixtgatan 23 Gränby
Gränby

Blixtgatan 23

Välplanerad tvåa med balkong i soligt läge

Till salu

Välplanerad tvåa med balkong i soligt läge

En välplanerad tvåa på första våningen, i ett välskött hus som tillhör en omtyckt bostadsrättsförening. Rymligt vardagsrum med utgång till balkong i soligt läge, samt fint kök med matplats och ett sovrum med klädkammare, som idag nyttjas som sovalkov. Vilket gör att lilla familjen även har en extra sovplats. Gott om förvaring, samt badrum med badkar.

Läget med promenad- och cykelavstånd till stan och inte minst till Uppsalas största köpcenter - Gränby Centrum - gör det smidigt att bo här. Förutom föreningens välskötta och finplanerade innergård kan du även njuta av Gränbys ljuvliga strövområden som inbjuder till härligt umgänge samt lek. För dig som pendlar med buss eller bil bör läget också vara intressant.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • FAST PRIS: 1 850 000 kr
 • Boarea: 62.5 kvm
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 2 953 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv med grundutbud och bostadsrättstillägg.
 • Förening: HSB 47 Blixten
 • Byggnadsår: 1964
 • Område: Gränby, Uppsala
FAST PRIS

1 850 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Madelene Norberg

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Blixtgatan 23

-Chans till snabbt avslut, flexibelt tillträde-

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS, FÖRST TILL KVARN PRINCIPEN TILLÄMPAS.
~Kontakta mäklaren redan idag för att boka privatvisning 070 555 42 89~

Nu har du möjligheten att få flytta in i denna fina lägenhet om två rum och kök, på första våningen i huset med balkong i soligt läge. Genomgående fina ytskikt och vackert ljusinsläpp från stora fönster. Välutrustat kök med matplats för 4-6 personer. I det rymliga vardagsrummet med fina sociala ytor har gott om yta för en större soffgrupp, samt matsalsbord för den som önskar. Ett rymligt sovrum med klädkammare som idag nyttjas som sovalkov. Fräscht badrum med badkar. Dessutom en välkomnande entré med goda avhängningsytor för ytterkläder och skor i flera garderober med överskåp, samt källarförråd.

Här bor du på ett bekvämt avstånd till grönskande parker och växande Gränby Centrum. Dessutom tar du dig till Uppsala City härifrån med cykel på under 10 min. Bra kommunikationer även för dig som färdas med bil eller buss. Du har nära till påfarten till E4:an och busshållplatser i närhet av bostaden. Närservice har du en kort promenad bort till den nyöppnade ICA-butiken på Råbyvägen eller etablerade Heidenstamstorg där du finner både mataffär, apotek, restaurang, vårdcentral, solarium och träningscenter.

Ett tryggt boende i en av Uppsalas större bostadsrättsföreningar med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen såsom pingisrum, fin bastu med relaxavdelning, dusch och wc. Det finns även en gästlägenhet att hyra mot en avgift, samt en samlingslokal att nyttja. Denna har ett fullt utrustat kök för ca 30 personer.

Föreningen har en bra hemsida värd besöka för den som vill veta mer: https://www.hsb.se/uppsala/brf/blixten/maklarinformation/

Välkommen hem!

 • Välplanerad tvåa
 • Balkong i soligt läge
 • Grönskande område

Balkong

Lägenhetens rymliga balkong ligger i utmärkt söderläge, med sol från tidig förmiddag till sent in på eftermiddagen.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgången till balkongen. Här har du ett insynsskyddat läge och plats för både större vardagsrumsmöbler, TV-bänk och matsalsbord om så önskas. Parkettgolv, målade väggar samt tapetserad fondvägg.

Visa mer

Kök

Ett välutrustat kök med gott om förvaring. Stilrena, gråa kökssnickerier och fina arbetsytor på arbetsbänk med laminerad yta. Vitt kakel över arbetsbänk och häll, samt belysning under överskåpen. Köket är utrustat kombinerad kyl/frys, diskmaskin, ugn och spishäll samt fläktkåpa med kolfilterfläkt. I köket finns en rymlig matplats för 4-6 personer framför fint ljusinsläpp från stort fönster, samt öppning mot vardagsrummet. Laminatgolv och målade väggar med dekorativ fondtapet vid matplatsen.

Visa mer

Sovrum

Sovrummet har plats för större säng, byrå/skrivbord och förvaring i flera garderober. Fint ljusinsläpp från stort fönster. Ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Sovalkov

Klädkammaren nyttjas idag som praktisk sovalkov och rymmer en större säng. Ljust laminatgolv och målade väggar.

Visa mer

Badrum

Fräsch badrum med badkar, toalett, handfat med kommod och spegel. Målad våtrumsmatta på golv och väggarna, som är delvis kaklade.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med ljust stengolv och målade väggar. Fina avhängningsytor för ytterkläder och skor, samt gott om förvaring i inbyggda garderober med överskåp.

Visa mer

Föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB 47 Blixten består av 15 flerbostadshus med totalt 330 lägenheter. Flera gemensamhetsutrymmen såsom; pingisrum, bastu med relaxavdelning, gästlägenhet och samlingslokal att nyttja för medlemmar. I föreningen finns även fyra välutrustade tvättstugor, det finns också tvättstuga för grovtvätt samt ett extra torkrum. Föreningen har mysiga och välskötta innergårdar för umgänge, samt flera lekplatser för barnen.

Visa mer

Områdesbeskrivning

På ett bekvämt avstånd till grönskande parker och motionsspår och 4H gård. Bostaden är belägen på bekvämt gångavstånd till Willys stormarknad vid Österleden, samt Gränbystaden som har ett stort utbud av restauranger, shopping och annan önskvärd service. Dessutom så har du cykelavstånd till stadskärnan och på vägen dit, finns Vaksalatorg med Kvarnen, UKK och Resecentrum. Bra kommunikationer med stadsbussarna och med bil går det fort att ta sig till både E4:an och 55:an. Dessutom har du närservice i etablerade Heidenstamstorg där du finner både mataffär, apotek, restaurang, vårdcentral, solarium och träningscenter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Madelene Norberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 953 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv med grundutbud och bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
62.5 m²
Våning
1 av 3
Andel av årsavgift
0,23757 %

Föreningen

Namn
HSB 47 Blixten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
330 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB 47 Blixten består av 15 flerbostadshus med totalt 330 lägenheter.

I föreningen finns fyra välutrustade tvättstugor. Dessa kan bokas för pass om 4-5 timmar eller halvdag. Det finns också tvättstuga för grovtvätt samt ett extra torkrum som kan bokas 3 timmar i taget.

Pingisrum finns i källaren vid Molngatan 13. Fin bastu med relaxavdelning, dusch och wc finns i källaren vid Molngatan 15, bokas för 20 kr/tillfälle.
Det finns även en gästlägenhet på Molngatan mellan nummer 5-7 att hyra mot en avgift om 200 kr/natt. Denna kan bokas max fyra nätter per gång. Samlingslokal att nyttja finns på Molngatan 25. Denna har ett fullt utrustat kök för ca 30 personer. Bokas för 100 kr/tillfälle.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv med grundutbud och bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Under 2022 kommer el (100 kr/mån + förbrukning) och tillägg för bredband (300kr/mån) att debiteras med månadsavgiften. I övrigt har inga förändringar av avgiften beslutats (2022-05-19)
Tv och Bredband
TV: Ansluten till kabelnät via Tele2 grundutbud ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband via Tele2 eller Telenor.
Parkering
I föreningen finns:
140 kallgarage med motorvärmare (300 kr/mån), vill man bruka motorvärmare kostar det (100 kr/mån) och vill man ha laddstolpe (200 kr/mån) extra.
140 p-platser med motorvärmare/el (200 kr/mån för motorvärme och 400 kr/mån för laddning) och 22 p-platser utan el (100 kr/mån).

Separat kösystem. Kö till samtliga platser (2022-05-19)
FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg är tecknat gemensamt för samtliga bostadsrätter.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1991 - Renovering av balkonger, tak, fönster, ventilation och dränering.
2008 - Utbyte av balkongfönster och balkongdörrar samt viss ommålning av balkonger.
2011 - Indragning av fiber i fastigheten.
2013 - Byte av kall- och varmvattenledningar, relining av avloppsledningar.
2013 - Installerat postboxar.
2014 - Byte av garageportar.
2017 - Fönsterbyte
2018 - Relining avloppsledningar källare
2019 - Byte avloppsledningar som ej gick att relina
2020 - Dränering Gränby Bilgata 10-12
2021 - Byte balkongplåtar

2022 - Installation laddstolpar samt gemensam el

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
VENTILATION
Mekanisk till- och frånluft
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Källarförråd

Ekonomi

FAST PRIS
1 850 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 424 kr/år
Försäkring
4 128 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 552 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2019-12-05
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
124 kWh per kvm och år

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.