Stabby allé 9D Luthagen
Luthagen

Stabby allé 9D

2:a med genomgående fina ytskikt

Kommande

2:a med genomgående fina ytskikt

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 295 000 kr
 • Boarea: 58.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 4, hiss finns
 • Avgift: 3 525 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
 • Förening: HSB 36 Vreten
 • Byggnadsår: 1951
 • Område: Luthagen, Uppsala
Utgångspris

2 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mina Rostvik

Mina Rostvik

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Stabby allé 9D

Välkommen till Stabby allé 9 D, här bor du i lägenhet som är väl omhändertagen och har genomgående fina ytskikt, renoverat kök samt vackert ljusinsläpp från fönsterpartier åt två väderstreck. Lägenheten är fint renoverad där många original detaljer finns kvar, bl.a. snedskåpen i köket och glasdörren in till vardagsrummet. Från vardagsrummet nås även den mysiga balkong in mot föreningens innergård. I vardagsrum finns det plats för både soffgrupp och större matplats. Lägenheten har ett bra sovrum med plats för större säng och gott om förvaring i inbyggda garderober. Stamrenoverat badrum med badkar. I hallen finns en stor klädkammare med gott om förvaring. Förutom förvaringen i bostaden så har du även tillgång till tre stycken förråd.

Bostadsrättsföreningen HSB 36 Vreten är en väl underhållen förening som utfört flertalet av de stora renoveringarna samtidigt som de har en låg skuldsättning. Föreningen är en av få föreningar i området som har hiss och som boende här bjuds du också på andra fördelar som bl a övernattningsrum, samlingslokal, snickarverkstad, bastu, pingisrum och gym. Den stora innergården i perfekt läge erbjuder förutom trevliga lekytor även trädgårdsmöbler, grill, lekplats med lekstuga, vinbärsbuskar samt fruktträd med både plommon och äpplen.

På ett bekvämt promenadavstånd till Ekonomikum, universitet och stort nationsliv, samtidigt som du har en omgivning av grönska, parker och stadsliv. Närhet till Mimmi Ekholms plats, med matbutik, apotek, gym, café, restauranger och på cykel tar du dig till centrum på bara ett par minuter. Goda kommunikationer både via stadsbuss och regionbussar mot både Västerås och Enköping. För dig som pendlar till Stockholm med bil så har du närhet till påfart för E4:an. Detta är några av fördelarna med lägenhetens läge i Luthagen, dessutom kan du avnjuta fler förmåner med just denna bostad.

Varmt välkommen på visning!

 • Renoverat kök
 • Fina ytskikt
 • Övernattningsrum

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Fint ljusinsläpp från fönster och utgång till balkongen. Målade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Balkong

Mysig balkong in mot föreningens gemensamma innergård. Plats för soffa, bord och växte samt att det finns markis.

Visa mer

Sovrum

Bra sovrum med plats för större säng och smart förvaring i inbyggda garderober. Målade väggar med fondvägg i kalkfärg och laminatgolv.

Visa mer

Kök

Renoverat kök med bevarade original skåp. Flera arbetsytor och bra med förvaring i skåp och lådor samt städskåp. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kombinerad kyl och frys. Kakel på väggen ovan bänkskiva. Trevlig matplats vid fönster. Målade väggar och linoleumgolv.

Visa mer

Hall

Hall med rymlig klädkammare. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Visa mer

Badrum

Badrum med vitkaklade väggar och plastmatta på golvet. Utrustat med wc, handfat, spegelskåp, handdukstork och badkar.

Visa mer

Innergård

Föreningens innergård med sittplatser, grill, lekplats och flera fruktträd och bärbuskar.

Visa mer

Fasad

50-tals hus i trevligt område, innergård på båda sidor om huset. Grannföreningens innergård från entrén och utsikt över föreningens egna innergård från balkongen.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 525 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
58.5 m² föreningens information
Våning
3 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,8167 %
Andel av årsavgift
0,8167 %
Reparationsfond
828 kr

Föreningen

Namn
HSB 36 Vreten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
115 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten ska äga minst 51 %.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 115 bostadsrättslägenheter med adress Stabby Allé 9A-D, 11A-C samt Prästgårdsgatan 8A-C, 10A-B, 12A-C.

Gemensamt i husen finns cykelförråd, barnvagnsförvaring, hobbyrum, tvättstugor, gym, bastu, samlingslokal, pingisrum och övernattningsrum. Övernattningsrummet har plats för 3 personer och kostar 100 kr/natt att hyra.

På den fina innergården finns utemöbler, flaggstång, lusthus och grill. Lekplatser och lekstuga för barnen.

Föreningen har en mycket informativ hemsida med bra info till dig som nyinflyttad https://www.hsb.se/uppsala/brf/vreten/om-foreningen/
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen förändring av avgiften är planerad i dagsläget (kontrollerat 2022-06-23)
Tv och Bredband
TV och bredband via Tele2.
Parkering
29 p-platser med el 200 kr/mån och
5 platser i garage 450 kr/mån.

Separat kösystem tillämpas. Lång kö till samtliga platser.
Det finns även boendeparkeringar i området.
FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i TryggHansa och de har tecknad ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
Övrigt
Föreningen har 16 extra förråd till uthyrning, pris efter storlek.
Separat kösystem tillämpas.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1992 - Påbyggnad av ett fjärde våningsplan, installation av hissar och värmeåtervinningsanläggning, stambyte, el- och badrumsrenovering
2005 - Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2006 - Grundförstärkning av huset på Prästgårdsgatan 8
2008 - Byte av entré-portar
2010 – Byggdes nya sopskåp för återvinning och fyra nya p-platser.
2011 - Byte av värmepumpsystem, ommålning av balkongfronter, vindskivor och takfront
2012 - Installation av bredband från Telia
2013 - Renovering av källartrappor, målning av garagetak och balkongtak, byte av balkongfronter på fjärde våningen, renovering av gym, byte av brevinkast, lackering av lägenhetsdörrar
2014 - Lusthuset på stora gården har bytts ut och även 8:ans gård har fått ett, radiatorsventilerna i de nyare lägenheterna har bytts ut, OVK.
2015 - Stamspolning har gjorts av samtliga avloppsstammar, renovering av torkrum, föreningslokalen, köket och gymmet har fått nya dörrar, golven i tvättstugorna samt källargången i stora huset har fått nya ytskikt.
2016 - Renovering terrasserna på bottenvåningen
2016/17 - Kodlås till bastu, verkstad, gym och föreningslokal, portar har lackats om, samtliga radiatorventiler har bytts samt injustering av värmesystemet.
2017/18 - Renovering av föreningslokal, målning av staket runt gräsytor
2018/19 - Köket i samlingslokalen har målats om, samt städförråd, reparation av stängsel mot grannfastighet, uppgrävning av mark efter fuktskada i källaren, reparation av dagvattensbrunn, byte av tvättmaskin.
2021 - Hissbyte
2021- Byte av källardörrar

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft med återvinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 744 kr/år
Försäkring
1 920 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 664 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-04-13
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
135 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna bara ett stenkast bort.

Kommunikation

Det är nära till stadskärnan och kommunikationerna med stadsbuss är mycket goda. Vill du cykla till din arbetsplats finns det bra cykelvägar. Det tar ca 15 min att gå till Stora Torget. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 min. Råbyleden och påfarten till E4:an finns på bekvämt avstånd som tar dig norr- eller söderut med bil.

Närservice

I Luthagen bor du med närhet till centrum, Ekonomikum, universitetets fakulteter och studentnationer. Vid Mimmi Ekholms plats i Stabby finns ICA, apotek, gym och flertalet restauranger. Den omtyckta ICA-affären Luthagens Livs ligger på gångavstånd, liksom Nehlins mataffär och fina Coop Konsum vid Ringgatans rondell.

Parkering

I Luthagen finns ett fåtal gratisgator att stå på. Boendeparkering tillämpas på ett flertal av gatorna.

Övrigt

Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Här finns två stora hundrastgårdar. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd. Fyrisåns promenadstråk finns på nära avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.