Portalgatan 17 - FAST PRIS Kapellgärdet
Kapellgärdet

Portalgatan 17 - FAST PRIS

Vacker trea med fantastiskt ljusinsläpp från morgon till kväll

Till salu

Vacker trea med fantastiskt ljusinsläpp från morgon till kväll

Några av dess fördelar är välplanerade rum, sociala ytor och en rymlig balkong med kvällssol. Lägenheten är belägen i ett lugnt och skyddat läge, i det attraktiva nybyggda området Kapellgärdet.

Svårslagna sällskapsytor i både vardagsrum och kök, två avskilda sovrum, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, samt gott om förvaring i klädkammare och garderober. Här bor du i en stabil förening med god ekonomi och en omskött gemensam innergård som delas med grannföreningarna Passagen och Porten. Lägenheten är belägen på tredje våningen i flerbostadsbyggnad, med byggår 2004.

Ett stadsnära boende endast ca 5 minuters cykelväg till city.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 895 000 kr
 • Boarea: 77 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 3 av 6, hiss finns
 • Avgift: 4 434 kr inkl. värme, VA, Kabel-Tv (grundpaketet), internet, bostadsrättstillägg.
 • Förening: Pilastern
 • Byggnadsår: 2004
 • Område: Kapellgärdet, Uppsala
Utgångspris

2 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Portalgatan 17 - FAST PRIS

-Chans till snabbt avslut, flexibelt tillträde-

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS, FÖRST TILL KVARN PRINCIPEN TILLÄMPAS.
~Kontakta mäklaren redan idag för att boka privatvisning 070 555 42 89~

Här bor du i en välplanerad lägenhet med svårslagna sällskapsytor i den spännande planlösningen, vilket även ger bostaden ett genomgående fint ljusinsläpp från morgonsol i köket, till kvällssol på balkongen. Lägenheten är belägen på tredje våningen i huset som är byggt 2004, med hiss från markplan. Genomgående fina ytskikt med ekparkett på golvet och målade väggar. Från vardagsrummet når du den rymliga möblerbara balkongen i västligt läge, med sol från eftermiddag till sen kväll. Vill du skärma av dig från solen under sommarens varmare dagar, så finns även markis monterad att svalka sig under.

Det ljusa vardagsrummet som är rymligt med en social planlösning mot övriga rum blir naturligt bostadens hjärta, där du får gott om plats för större soffgrupp och matbord om så önskas. Köket är välutrustat och gott om förvaring med plats för matbord för 4-6 personer framför stort fönsterparti. Två avskilda sovrum i varsin del av bostaden, där det större sovrummet har två garderober, samt ingång till klädkammare med städskåp. Ett helkaklat och rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. I hallen har du fina avhängningsytor för ytterkläder och skor, samt goda förvaringsmöjligheter med större dubbelgarderob med spegeldörrar.

Som boende i Brf Pilastern blir du en del av en välskött föreningen med god ekonomi, inga planerade avgiftsförändringar samt en månadsavgift där både värme, vatten, TV och bredband ingår. Dessutom har föreningen tecknat ett gemensamt elavtal, där bostadsrättsinnehavaren faktureras enbart efter faktiskt förbrukning, detta sker kvartalsvis. Det ingår även ett förråd som är beläget i källaren.

I detta nybyggda område finns närlivs, frisör, gym, förskola, skola och populära Portalparken samt Kapellgärdsparken för de äldre barnen. På den upprustade innergården finns grillmöjligheter och lekpark. Bostaden är belägen på bekvämt gångavstånd till stadskärnan och på vägen finns Vaksalatorg med Kvarnen, UKK och Resecentrum. För dig som pendlar har du mycket gott läge här, då du tar dig med cykel till centralstationen på under 10 minuter. Bra kommunikationer med stadsbussar och med bil går det fort att ta sig till både E4:an och 55:an.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

 • Balkong med kvällssol
 • Attraktivt område nära centrum
 • Rymlig trea med fina sociala ytor

Balkong

Balkongen är rymlig med plats för större utemöbler, samt markis för dig som önskar svalkande skugga. Tack vare det västliga läget och våningsplanet i huset, letar sig solen in redan från eftermiddagen och stannar till sen kväll.

Visa mer

Vardagsrum

Vackert vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgången mot balkongen. Tack vare den sociala planlösningen, utan räta vinklar, så kan lägenheten tillåta ljusinsläpp från tidig morgon till sen kväll i lägenhetens hjärta, vardagsrummet. Plats för både större soffgrupp, samt matbord. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Kök

Köket är välutrustat med gott om förvaring i höga skåp och djupa lådor. Matplats för 4-6 personer har du naturligt framför det fina ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet. Köket är utrustat med kyl och frys i full storlek, diskmaskin, diskbänk, spis, fläktkåpa samt högskåp med ugn och mikrovågsugn. Här har du kök snickerier i vitt med stilrena ek detaljer och vitrinskåp, samt vita vitvaror. Kaklad yta över arbetsbänk i trä, samt fin belysning under överskåpen. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Sovrum

Bostaden har två rymliga sovrum belägna i varsin del av bostaden. Det större sovrummet har förvaring i både garderober och klädkammare, och det andra sovrummet har garderober som nås från hallen. Båda har fint ljusinsläpp från fönster belägna i olika väderstreck. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Badrum

Badrummet är helkaklat där du har grått klinkergolv med golvvärme och vita väggar med vacker detalj i en smal kaklad bård i mörk mosaik. Här har du tvättmaskin och torktumlare, med fin arbetsyta på bänk ovanför samt dubbla överskåp för förvaring. Duschplats, toalett, ett brett handfat med kommod och belyst spegelskåp.

Visa mer

Hall

Hallen har gott om förvaring och fina avhängningsytor för era ytterkläder och skor. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Byggnaden

Lägenheten är belägen på tredje våningen i detta ståtliga 6 våningshus med byggår 2004. I källaren finner du lägenhetsförråd, garage samt förvaring för både barnvagn och cyklar.

Visa mer

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Pilastern består av 46 bostadsrätter med adresserna Portalgatan 17, 19, 21 och 23. Föreningen har en grönskande skyddad innergård, med lekplats och stor gräsmatta. Här finns det trädgårdsmöbler samt grillmöjligheter under sommaren. Innergård och garage ägs och förvaltas gemensamt mellan kvarterets tre bostadsrättsföreningar, Pilastern, Passagen och Portalen genom samfällighetsföreningen; Portalen. Föreningen har gemensamma utrymmen som cykelförråd, soprum samt barnvagnsrum.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 434 kr, inkl. värme, VA, Kabel-Tv (grundpaketet), internet, bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
77 m² föreningens information
Våning
3 av 6, hiss finns
Andel i förening
1,9754 %
Andel av årsavgift
1,9754 %

Föreningen

Namn
Pilastern
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
46 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Pilastern byggdes 2004 och har 46 bostadsrätter med adresserna Portalgatan 17, 19, 21 och 23.
Innergård och garage ägs och förvaltas gemensamt mellan kvarterets tre bostadsrättsföreningar, Pilastern, Passagen och Portalen genom samfällighetsföreningen Portalen.

Föreningen har gemensamma utrymmen som cykelförråd, soprum samt barnvagnsrum.

Trevlig innergård med trädgårdsmöbler och grill.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, VA, Kabel-Tv (grundpaketet), internet, bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar (avstämt 2022-05-12)
Tv och Bredband
Tv - Tele2
Bredband - Ownit (250mbit/s)
Parkering
Garage och p-platser samägs genom samfällighetsföreningen Portalen
som består av Brf Pilastern, Brf Passagen och Brf Portalen, totalt 160
bostadsrätter. Av de 128 bilplatserna är:

49 p-platser med el-plint för 200 kr/mån (5 stycken i kö)
78 garageplatser för 700 kr/mån. (8 stycken i kö)

Separat kö tillämpas, minst sex månaders kö, avstämt 2022-05-02
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2018 - Justerat rökluckor i trapphus, målning i entrén, ledbelysning i slussarna, delat ut friskluftsventiler till lägenheterna, filmning av avloppsstammarna.
2019 - Porttelefoner, kodlås i trapphus, stamspolning, byte av vattenlåsinsatser till golvbrunnarna

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Föreningen tillhandahåller ett förråd till lägenheten.

Ekonomi

Utgångspris
2 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 700 kr/år
Försäkring
2 040 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 740 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2018-10-12
Energiklass
D

Allmänt om området

Kapellgärdet är en attraktiv stadsdel där många ännu väntar på att få flytta in. Barnvänligt men samtidigt centralt och här är det nära till gym, matbutiker, centrum men även kort avstånd ut till E4:an för dig som pendlar, eller till Resecentrum för dig som väljer tåget.

Några få minuters promenad tar dig ner till Uppsalas centrala shoppingstråk och gedigna utbud av restauranger och andra nöjen. Åt andra hållet hittar du gott om motionsspår och naturområden.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.