Stabby allé 9D Luthagen
Luthagen

Stabby allé 9D

Högst upp i huset med solig balkong!

Till salu

Högst upp i huset med solig balkong!

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 995 000 kr
 • Boarea: 59 kvm
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 4 av 4, hiss finns
 • Avgift: 3 504 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
 • Förening: HSB 36 Vreten
 • Byggnadsår: 1951
 • Område: Luthagen, Uppsala
Utgångspris

1 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mina Rostvik

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Stabby allé 9D

Välkommen till Stabby allé 9 D, som ligger i omtyckta Luthagen. Lägenheten ligger högst upp i huset med fantastiskt utsikt åt två väderstreck. Du möts av en välkomnande hall, rymligt kök med bevarade originalskåp samt en trevlig matplats framför fönster. Vidare in i lägenheten finns ett stort vardagsrum som får fint ljusinsläpp från fönster samt utgång till balkongen i skyddat läge mot den härliga innergården i soligt läge. Lägenheten har ett rymligt sovrum med bra förvaring i inbyggda garderober samt att i hallen finns en stor klädkammare. Stamrenoverat badrum med dusch och handduksvärmare. Förutom förvaringen i bostaden så har du även tillgång till tre stycken förråd.

Bostadsrättsföreningen HSB 36 Vreten är en väl underhållen förening som utfört flertalet av de stora renoveringarna samtidigt som de har en låg skuldsättning. Föreningen är en av få föreningar i området som har hiss och som boende här bjuds du också på andra fördelar som bl a övernattningsrum, samlingslokal, snickarverkstad, bastu, pingisrum och gym. Den stora innergården i perfekt läge erbjuder förutom trevliga lekytor även trädgårdsmöbler, grill, lekplats med lekstuga, vinbärsbuskar samt fruktträd med både plommon och äpplen.

På ett bekvämt promenadavstånd till Ekonomikum, universitet och stort nationsliv, samtidigt som du har en omgivning av grönska, parker och stadsliv. Närhet till Mimmi Ekholms plats, med matbutik, apotek, gym, café, restauranger och på cykel tar du dig till centrum på bara ett par minuter. Goda kommunikationer både via stadsbuss och regionbussar mot både Västerås och Enköping. För dig som pendlar till Stockholm med bil så har du närhet till påfart för E4:an. Samt att du cyklar till centralstationen på bara 10 minuter. Detta är några av fördelarna med lägenhetens läge i populära Luthagen.

Varmt välkommen på visning - Kontakta mäklaren för tid.

 • Balkong i solläge
 • Fönster åt två håll
 • Högst upp i huset
 • Bra närservice
 • Cykelavstånd till centrum

Hall

Rymlig hall med bra avhängningsyta. Samt stor klädkammare längre in i hallen. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Kök

Kök med bevarad köksinredning i original. Bra arbetsytor och förvaring i skåp och lådor samt städskåp. Matplats vid fönstret. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys. Kakel på väggen över bänkskiva och diskbänk i rostfri stål. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Visa mer

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i inbyggda garderober. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum som får fint ljusinsläpp från fönster samt utgång till balkong. Plats för soffgrupp och skrivbordshörna/matplats. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Balkong

Stor balkong med plats för bord och stolar. Fin utsikt över stor innergård med bl a fruktträd, lekplats och utemöbler.

Visa mer

Badrum

Badrum utrustat med wc, handfat, spegelskåp dusch och handdukstork. Vitt kakel på väggar och plastmatta på golvet.

Visa mer

Fasad

50-tals hus i trevligt område, innergård på båda sidor om huset. Grannföreningens innergård från entrén och utsikt över föreningens egna innergård från balkongen.

Visa mer

Gården

Föreningens innergård med sittplatser, grill, lekplats och flera fruktträd och bärbuskar.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 504 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
59 m²
Våning
4 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,81164 %
Andel av årsavgift
0,81164 %
Reparationsfond
2 609 kr

Föreningen

Namn
HSB 36 Vreten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
115 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten ska äga minst 51 %.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 115 bostadsrättslägenheter med adress Stabby Allé 9A-D, 11A-C samt Prästgårdsgatan 8A-C, 10A-B, 12A-C.

Gemensamt i husen finns cykelförråd, barnvagnsförvaring, hobbyrum, tvättstugor, gym, bastu, samlingslokal, pingisrum och övernattningsrum. Övernattningsrummet har plats för 3 personer och kostar 100 kr/natt att hyra.

På den fina innergården finns utemöbler, flaggstång, lusthus och grill. Lekplatser och lekstuga för barnen.

Föreningen har en mycket informativ hemsida med bra info till dig som nyinflyttad https://www.hsb.se/uppsala/brf/vreten/om-foreningen/
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefoni, bredband och bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen förändring av avgiften är planerad i dagsläget (kontrollerat 2022-06-23)
Tv och Bredband
TV och bredband via Tele2.
Parkering
29 p-platser med el 200 kr/mån och
5 platser i garage 450 kr/mån.

Separat kösystem tillämpas. Lång kö till samtliga platser.
Det finns även boendeparkeringar i området.
FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i TryggHansa och de har tecknad ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
Övrigt
Föreningen har 16 extra förråd till uthyrning, pris efter storlek.
Separat kösystem tillämpas.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1992 - Påbyggnad av ett fjärde våningsplan, installation av hissar och värmeåtervinningsanläggning, stambyte, el- och badrumsrenovering
2005 - Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2006 - Grundförstärkning av huset på Prästgårdsgatan 8
2008 - Byte av entré-portar
2010 – Byggdes nya sopskåp för återvinning och fyra nya p-platser.
2011 - Byte av värmepumpsystem, ommålning av balkongfronter, vindskivor och takfront
2012 - Installation av bredband från Telia
2013 - Renovering av källartrappor, målning av garagetak och balkongtak, byte av balkongfronter på fjärde våningen, renovering av gym, byte av brevinkast, lackering av lägenhetsdörrar
2014 - Lusthuset på stora gården har bytts ut och även 8:ans gård har fått ett, radiatorsventilerna i de nyare lägenheterna har bytts ut, OVK.
2015 - Stamspolning har gjorts av samtliga avloppsstammar, renovering av torkrum, föreningslokalen, köket och gymmet har fått nya dörrar, golven i tvättstugorna samt källargången i stora huset har fått nya ytskikt.
2016 - Renovering terrasserna på bottenvåningen
2016/17 - Kodlås till bastu, verkstad, gym och föreningslokal, portar har lackats om, samtliga radiatorventiler har bytts samt injustering av värmesystemet.
2017/18 - Renovering av föreningslokal, målning av staket runt gräsytor
2018/19 - Köket i samlingslokalen har målats om, samt städförråd, reparation av stängsel mot grannfastighet, uppgrävning av mark efter fuktskada i källaren, reparation av dagvattensbrunn, byte av tvättmaskin.
2021 - Hissbyte
2021- Byte av källardörrar

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 284 kr/år
Försäkring
1 084 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 368 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-04-13
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
135 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna bara ett stenkast bort.

Kommunikation

Det är nära till stadskärnan och kommunikationerna med stadsbuss är mycket goda. Vill du cykla till din arbetsplats finns det bra cykelvägar. Det tar ca 15 min att gå till Stora Torget. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 min. Råbyleden och påfarten till E4:an finns på bekvämt avstånd som tar dig norr- eller söderut med bil.

Närservice

I Luthagen bor du med närhet till centrum, Ekonomikum, universitetets fakulteter och studentnationer. Vid Mimmi Ekholms plats i Stabby finns ICA, apotek, gym och flertalet restauranger. Den omtyckta ICA-affären Luthagens Livs ligger på gångavstånd, liksom Nehlins mataffär och fina Coop Konsum vid Ringgatans rondell.

Parkering

I Luthagen finns ett fåtal gratisgator att stå på. Under 2017 införde kommunen betaltider och numera tillämpas boendeparkering på ett flertal av gatorna.

Övrigt

Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Här finns två stora hundrastgårdar. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd. Fyrisåns promenadstråk finns på nära avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.