Tegnérgatan 36A - FAST PRIS Luthagen
Luthagen

Tegnérgatan 36A - FAST PRIS

Rymlig tvåa med fantastiskt läge i Luthagen

Till salu

Rymlig tvåa med fantastiskt läge i Luthagen

Nu ges möjlighet att förvärva en välskött tvåa med fantastiskt läge i Luthagen, ett attraktivt område med direkt närhet till både Universitet och nationsliv, kommunikation och närservice, skog och natur samt endast ett par minuters cykelväg till centrum och stadspuls.

Genomgående fina ytskikt och härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Du har ett rymligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp och utgång till balkong med utsikt mot föreningens välskötta innergård. Ett stort sovrum med gott om förvaring och ett välutrustat kök med naturlig matplats framför fint ljusinsläpp. Bostaden här även ett stamrenoverat och helkaklat badrum.

Bör upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Fast Pris: 2 250 000 kr
 • Boarea: 54.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 449 kr inkl. värme, vatten och TV.
 • Förening: HSB 32 Astolf
 • Byggnadsår: 1948
 • Område: Luthagen, Uppsala
Fast Pris

2 250 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Emilio Silva

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Tegnérgatan 36A - FAST PRIS

-Chans till snabbt avslut, flexibelt tillträde-

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS, FÖRST TILL KVARN PRINCIPEN TILLÄMPAS.
~Kontakta mäklaren redan idag för att boka privatvisning 070 555 42 89~

Här bor du med ett attraktivt läge i Luthagen, i dess lugna kvarter med närhet till naturen, Uppsalas nationsliv och promenadavstånd till Ekonomikum. Närservice finner du vid Mimmi Ekholms plats med matbutik, apotek, gym, café och restauranger, men du har även nära till Coopbutiken på Ringgatan, samt några få minuters promenad till Luthagens livs. För dig som gillar att vara ute i naturen har du Stabbyskogen som ligger intill och erbjuder fina motionsspår och vackert skogsområde. Goda kommunikationer både via stadsbuss och regionbussar mot både Västerås och Enköping. För dig som pendlar med bil så har du närhet till påfart för E4:an.

Du möts av en välkomnande hall med bra avhängningsyta för ytterkläder och skor, förvaring i garderober samt klädkammare i den inre hallen. Ett rymligt kök med bra arbetsyta med en trevlig matplats vid fönstret. Lägenheten har ett stort vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkongen i sydvästligt läge. Stort sovrum med bra förvaring i inbyggda garderober och ett helkaklat badrum med förberett för tvättmaskin.

Förutom förvaringen i bostaden så har du även tillgång tre förråd i källaren.

Bostadsrättsföreningen HSB 32 Astolf är en välskött förening som utfört flertalet av de stora renoveringarna samtidigt som de har en låg skuldsättning. Föreningen erbjuder flera gemensamhetsutrymmen, tvättstugor, övernattningsrum, samlingslokal, snickarverkstad och cykelförråd samt två trädgårdar. Trädgårdarna erbjuder trevliga trädgårdsmöbler, grillmöjlighet och lekplats.

Varmt välkommen på visning!

 • Balkong i sydvästligt läge
 • Attraktivt läge i Luthagen
 • Rymligt tvåa med fina förvaringsytor

Balkong

Balkong i sydvästligt läge, med utsikt mot den grönskande och skyddade innergården. Här finns plats för utemöbler och umgänge.

Visa mer

Kök

Rymligt kök, som är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin. Gott om förvaring i djupa lådor, överskåp och fin arbetsyta på arbetsbänk i mörkbetsat massivt trä. Vita skåpsluckor och kaklad yta över arbetsbänk och häll. Matplats framför fint ljusinsläpp från stort fönster. Ljust laminatgolv och målade väggar samt tapetserad fondvägg.

Visa mer

Vardagsrum

Vackert vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönster i sydvästligt läge, samt utgång till balkong. I vardagsrummet finns plats för både soffa och matplats. Parkettgolv och tapetserade väggar i härlig grön ton.

Visa mer

Sovrum

Sovrum med fridfullt ljusinsläpp från fönster i nordostligt läge. Gott om förvaring i tre inbyggda garderober. Ljust laminatgolv och målade väggar.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och stamrenoverat badrum, blått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. WC, handfat, dusch och belyst spegel. Här är det även förberett för att koppla in tvättmaskin.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med avhängningsyta för ytterkläder och skor. Ytterligare klädesförvaring finns längre ner i hallen i klädkammare. Ljust laminatgolv och målade väggar.

Visa mer

Föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB 32 Astolf är en välskött förening som utfört flertalet av de stora renoveringarna samtidigt som de har en låg skuldsättning. Föreningen erbjuder flera gemensamhetsutrymmen, tvättstugor, övernattningsrum, samlingslokal, snickarverkstad och cykelförråd samt två stycken trädgårdar. Trädgårdarna erbjuder trevliga trädgårdsmöbler, grillmöjlighet och lekplats.

Visa mer

Områdesbeskrivning

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. I direkt närheten av bostaden ligger omskötta grönskande Tegnérparken; med fina grönytor, flera sittplatser och bänkar samt nybyggd lekplats. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Här finns två stora hundrastgårdar. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 449 kr, inkl. värme, vatten och TV.
Antal rum
2 rum
Boarea
54.5 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,7182 %
Andel av årsavgift
0,7182 %

Föreningen

Namn
HSB 32 Astolf
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
119 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor måste äga minst 10 procent av lägenheten.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 119 st bostadsrättslägenheter med adress Tegnérgatan 32-40 jämna nummer. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler. Gården gränsar till Tegnérparken med lekplats och stora gräsytor. I föreningen finns det cykelförråd, samlingslokal, snickerirum, övernattningsrum och tvättstuga med torkrum.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten och TV.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga avgiftsförändringar planerade. (avstämt 2022-04-12)
Tv och Bredband
Kabel-TV via Tele2 och bredband via Tele2 eller Telenor.
Parkering
Det finns 8 garageplatser för 459 kr/mån. Kösystem tillämpas. Boendeparkering i området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1991 - Fasad
1995 - El
2000-01 - Tak, stamrenoverat, balkonger
2001 - Renovering värmesystem
2003 - Säkerhetsdörrar och nytt låssystem
2004 - Installation bredband
2005 - Radonmätning med godkänt resultat
2006 - Ny reglercentral för fjärrvärme
2008 - Energideklaration utförd
2009 - Dörröppnare installerade
2010-11 - Byte till 3-glas fönster, nya dörrar garage och källare
2013-15 - Balkonger renoverade
2016 - Byggnation av sophus, pågående renovering av avloppsledningar i hus 38.
2018 - Ombyggnad av de stora avloppsledningarna samt grundisolering i samtliga 6 fastigheter.
2019 - Värmesystemrenovering och återställande av trädgårdar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Tre källarförråd.

Ekonomi

Fast Pris
2 250 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
7 494 kr/år
Försäkring
2 548 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 042 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Fortum
Elförbrukning
2 499 kWh/år
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
154 kWh per kvm och år

Allmänt om området

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna bara ett stenkast bort.

Kommunikation

Det är nära till stadskärnan och kommunikationerna med stadsbuss är mycket goda. Vill du cykla till din arbetsplats finns det bra cykelvägar. Det tar ca 15 min att gå till Stora Torget. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 min. Råbyleden och påfarten till E4:an finns på bekvämt avstånd som tar dig norr- eller söderut med bil.

Närservice

I Luthagen bor du med närhet till centrum, Ekonomikum, universitetets fakulteter och studentnationer. Vid Mimmi Ekholms plats i Stabby finns ICA, apotek, gym och flertalet restauranger. Den omtyckta ICA-affären Luthagens Livs ligger på gångavstånd, liksom Nehlins mataffär och fina Coop Konsum vid Ringgatans rondell.

Parkering

I Luthagen finns ett fåtal gratisgator att stå på. Under 2017 införde kommunen betaltider och numera tillämpas boendeparkering på ett flertal av gatorna.

Övrigt

Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Här finns två stora hundrastgårdar. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd. Fyrisåns promenadstråk finns på nära avstånd.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.