Kapellgärdet

Portalgatan 76

-KOMMANDE FÖRSÄLJNING-

-KOMMANDE FÖRSÄLJNING-

Välkommen hem till denna fina drömlägenhet som är belägen högst upp i huset. Välplanerade rum, genomgående fina ytskikt, vackra ljusinsläpp och en boyta om 99 kvm.

Denna trea har svårslagna sällskapsytor i den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med en naturlig matplats, två rymliga sovrum, helkaklat badrum med toalett, tvättmaskin, torktumlare och badkar, separat WC finns även i anslutning till lägenhetens entré. Gott om förvaring med både garderober, stor klädkammare samt förråd i källaren. Lägenheten har även två stora möblerbara balkonger. Den ena nås från sovrummet och ligger i österläge, där du har morgonsol som stannar en stund in på förmiddagen med en utsikt mot Uppsala siluetten. Den andra balkongen nås från vardagsrummet och vetter mot föreningens skyddade innergård. Denna balkong ligger i soligt söderläge och har solen strålar når balkongen större delen av dagen.

Här bor du i ett stadsnära boende i det attraktiva nybyggda området Kapellgärdet, i en stabil förening med god ekonomi. Utmärkt pendlarläge då du tar dig till resecentrum och centralstationen på under 10 minuter.

-Planerad visning februari 2022-

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 99 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 5 av 5, hiss finns, Hiss från markplan
 • Avgift: 4 793 kr inkl. värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten debiteras efter faktiskt förbrukning. Obligatoriskt tillägg om 175 kr/mån för Tv och bredband.
 • Förening: Tangenten
 • Byggnadsår: 2015
 • Område: Kapellgärdet, Uppsala

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Portalgatan 76

 • KOMMANDE FÖRSÄLJNING
 • Högst upp i huset
 • Dubbla balkonger
 • Social planlösning

Balkong

Lägenheten har även två stora möblerbara balkonger. Den ena nås från sovrummet och ligger i österläge, där du har morgonsol som stannar en stund in på förmiddagen med en utsikt mot Uppsala siluetten. Den andra balkongen nås från vardagsrummet och vetter mot föreningens skyddade innergård. Denna balkong ligger i soligt söderläge och har solen strålar når balkongen större delen av dagen.

Visa mer

Vardagsrum

Vackert vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgången mot balkongen. Tack vare den öppna planlösningen så har du har fina sociala ytor utan att känna att du har vardagsrummet i köket, då skiljeväggen vid köksön bryter av fint. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Kök

Köket är välutrustat med massvis med förvaring i höga skåp, köksö samt djupa lådor. Matplats som rymmer 4-6 personer, men du har ytterligare två sittplatser vid köksön om du önskar. Köket är utrustat med kyl och frys i full storlek, diskmaskin, diskbänk, spis, fläkt samt högskåp med ugn och mikrovågsskåp. Här är skåpsluckorna och lådorna är beklädda med ekfanéer, samt vita vitvaror. Kaklad yta över arbetsbänk i trä. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Sovrum

Två rymliga sovrum, där det ena sovrummet har utgång till en av bostadens fina balkonger. Båda sovrummen har fint ljusinsläpp samt förvaring i garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Badrum

Rymligt och stilrent badrum med både tvättmaskin och torktumlare, med god arbetsyta på laminerad arbetsbänk. Dessutom har du wc, handdukshängare, handfat med kommod, belyst spegelskåp och badkar. Ljusa kaklade väggar och klinkergolv. Du har även en separat toalett i anslutning till entrén. Detta våtutrymme är också vackert inredd med vitmålade väggar och klinkergolv. WC, handfat och spegel med belysning.

Visa mer

Hall

Hallen har gott om förvaring i två garderober och fina avhängningsytor för era ytterkläder och skor. I den inre hallen utanför sovrummen och det större badrummet finner du även ingång till rymlig klädkammare. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Föreningen

Föreningen består av 52 bostadsrättslägenheter med adress Portalgatan 76, 78 och 80. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstuga. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och lekplats.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
99 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns, Hiss från markplan
Andel i förening
2,0428 %
Andel av årsavgift
2,0428 %

Föreningen

Namn
Tangenten
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
52 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, inget krav på ägarandel hos den som bor i lägenheten.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 52 bostadsrättslägenheter med adress Portalgatan 76, 78 och 80. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstuga. (Tvättstugan finns i grannföreningen i hus nr 88) Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och lekplats.
Information om månadsavgiften
inkl. värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten debiteras efter faktiskt förbrukning. Obligatoriskt tillägg om 175 kr/mån för Tv och bredband.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat 2021-10-12.
Tv och Bredband
Tele2
Parkering
37 garageplatser för 870 kr/mån (4 stycken i kö)
7 parkeringsplatser med el för 350 kr/mån (9 stycken i kö)
4 mc-platser för 250 kr/mån (kortare kö)

Gemensamt kösystem för parkeringsplatser och garageplatser. Avstämt 2021-10-21.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2018 - Bevattningssystem installerat, porttelefon, inpasseringssystem med tagg, brytskydd på dörrar
2019 - Upphandlat gårdsgrind i syfte att förstärka skalskydd, hjärtstartare har installerats vid garageuppfart, OVK genomfört med godkänt resultat
2020 - Grind installerad på gården, elektroniskt passagesystem fullt utbyggt

Kommande: Stamspolning planeras under hösten 2021

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja, Hiss från markplan

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
33,103%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
5 400 kr/år
vatten
2 400 kr/år
Försäkring
1 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 800 kr/år
Energideklaration
Utförd 2018-02-12
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
76 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-02-12

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.