Larsbodavägen 80, 5 tr Farsta
Farsta

Larsbodavägen 80, 5 tr

Välkommen hem!

Till salu

Välkommen hem!

I omtyckta Brf Hamnskär 3 finns denna mycket trivsamma tvårummare belägen på femte våningen – alltså precis sådär lagom högt upp. Bostaden ligger med hörnläge mot en liten skogsbacke och med populära Farsta centrum runt kvarteret. Samtliga väggar i bostaden är nymålade i ljusa kulörer, och dagsljuset flödar in från fönster på två håll. Detta är en bostad och ett läge som inte lämnar mycket att önska.

Sovrummet är väl tilltaget och bjuder på en smart garderobslösning. Bostadens kök har renoverats på senare år och har bra arbetsytor samt plats för ditt middagssällskap. Den inglasade balkongen i soligt söderläge förlänger det redan stora vardagsrummet med ytterligare kvadratmeter. I hallen finns en stor klädkammare att tillgå, perfekt för alla dina skor och kläder. Till bostaden hör dessutom ett vindsförråd och i huset finns också tvättstuga, cykel-, samt barnvagnsrum.
Här bor man med 5 minuters promenadavstånd till populära Farsta centrum med allt ifrån gym, butiker, mataffärer, caféer och restauranger. I Farsta centrum finns all sort service såsom vårdcentral, postcenter samt en trevlig torghandel med blommor och frukt. Centrumet erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Tunnelbanan tar dig innanför tullarna på dryga 20 minuter. Det finns också bra bussförbindelser till bl a Högdalen, Huddinge och Haninge. En hållplats bort, i Farsta strand, finns pendeltågsstation. Här har man närhet till sjöarna Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad och vintertid skridskoåkning, om vädret tillåter. I området finns även möjligheter till fritidsaktiviteter såsom simhall, tennisbana och fotbollsplan. För den som är naturälskare ligger Ågesta friluftsområde i närheten med skid- och motionsspår samt vackra strövområden.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 59 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 5 av 9, hiss finns
 • Avgift: 4 345 kr I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 100 kr/mån.
 • Förening: Brf Hamnskär 3
 • Byggnadsår: 1958
 • Område: Farsta, Stockholm
utgångspris

2 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Larsbodavägen 80, 5 tr

 • T-bana och Farsta Centrum runt kvarteret
 • Stor inglasad balkong
 • Mycket ljus tack vare hörnläge
 • Stamrenoverat (relinat) badrum
 • Separat klädkammare
 • Vindsförråd

Rumsbeskrivning

I centrumnära kvarter hittar du denna smakfullt uppfräschade tvårummare med genomgående nymålade väggar. Du välkomnas in och möts av den ljusa hallen som öppnar upp mot övriga rum. Fötterna placeras på ett praktiskt klinkergolv. Längre in i hallen ligger ett ljust laminatgolv. Likadana golv löper enhetligt vidare i lägenheten. Med ingång från hallen finns en rymlig klädkammare. Säkerhetsdörr mot trapphuset.

Vägg i vägg med hallen hittar du hemmets sovrum. Läget är helt perfekt - ostört mot innergården. Rummets storlek ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och byrå. Gott om förvaring i stor garderob med skjutdörrar och infällda spotlights.

Från hallen når du vardagsrummet med som bjuder på rikligt med ljusinsläpp från fönster åt två håll. Rymliga ytor möjliggör flera möbleringar med soffgrupp och matmöblemang.

Från vardagsrummet tar du dig ut på den stora inglasade balkongen. En favoritplats när det är dags för avkoppling. Solen gör dig sällskap under större delen av dagen och en bit in på kvällen. Balkongen är försedd med heltäckningsmatta på golvet.

Köket är uppfräschat och riktigt trivsamt! Här finns gott om förvarings- och arbetsytor. Vita luckor i lantlig stil och laminatbänkar med kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av spis med keramikhäll, kolfilterfläkt, mikro, diskmaskin och kyl/frys. Dina gäster placerar du vid matbordet som ryms intill fönstret.

I det helkaklade och relinade badrummet finns dusch med glasväggar, wc, handfat med underskåp, handdukstork med vattenburen värme och badrumsskåp. Toppmatad tvättmaskin från Electrolux.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Nina Eklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 345 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 100 kr/mån.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
59 m² föreningens information
Våning
5 av 9, hiss finns
Andel i förening
1,2681 %

Föreningen

Namn
Brf Hamnskär 3
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
65 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, marken innehas med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten 1957, och huset byggdes 1957-1958. Föreningen består av 65 bostadsrätter, 3 lokaler samt garage och parkeringsplatser. Föreningens mark innehas med tomträtt där nuvarande avtal löper till 2027-03-31.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjer avgiften med 14 % fr o m 2023-01-01. Den nya avgiften (4345 kr) är redan angiven.
Höjningen beror på ökade ränte- och elkostnader.
Tv och Bredband
Tele2 (fd ComHem) via kabel-tv nätet samt AllTele som även erbjuder tv, bredband och tele via fiberkabelnät.
Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns två tvättstugor, ett källarutrymme för cyklar samt två barnvagnsrum, ett i varje port samt ett styrelserum. Till varje lägenhet ingår det ett källar- eller vindsförråd beroende på vilken våning man bor på.
Parkering
I föreningen finns 7 garage varav ett upplåtes med bostadsrätt, samt 40 parkeringsplatser (ca 180 kr/mån och med el ca 250 kr/ mån).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
1994 Installation av värmepumpar för frånluftsåtervinning
1999 Installation av bergvärme. Målning av entréer och byte av portarna
samt renovering av källargångar
2000 Byte en avloppstam samt kall- och varmvattenrör i lägenheter om 5 rok i port 80. Inreglering av värmesystemet. PCB inventering
2002 Omläggning asfalt på gårdssidan
2003 Spolning av avloppsstammar
2004 Renovering av hisskorgar samt målning hissfronter. Byte av belysningsarmaturer i trapphusen
2005 Installation av sopkärl i garage till vänster om portalen. Renovering av fasad samt byte av fönster och balkongdörrar. Byte av garageportar
2007 Byte av värmepump samt ombyggnad i undercentral
2008 Energideklaration genomförd. OVK- Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts
2009 Ombyggnad av yttertaksbeläggning. Byte av dräneringsrör i mark, sidan mot Torsbygatan
2010 Renovering av ytskikt i tvättstugor. Spolning av avloppsstammar
2011 Ombyggnad samt uppdatering hissen i 80:an till gällande standard
2012 Ombyggnad samt uppdatering hissen i 82:an till gällande standard
2013 Målning av entréer och källarplan. Renovering av fasad 80 från övre plan mot vind, sida mot Torsbygatan. Renovering av lokalen på gaveln i 82:a. Omdränering av grunden samt renovering av lokal vid gaveln i 80:an efter dräneringsskada. Hushållssopor utflyttade från garaget bredvid portalen till tre kärlskåp i betong utomhus
2014 OVK Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts. Radonmätning har påbörjats. Indragning av fibernät i fastigheten av AIITele. Nya stadgar har antagits. Återvinningssortering har iordningställts i garaget bredvid gången mellan portarna. Föreningen har genomfört en brandskyddsinventering samt åtgärdat bristerna. Putsskada på fasaden högst upp mot Torsbygatan har reparerats
2015 Byte kallvattenstam i port 82 från lgh 1 och uppåt. lnfodring avloppsstam i port 82 från lgh 1 och uppåt. Byte av balkongtak högst upp ovanför portiken mot Torsbygatan, p.g.a säkerhetsskäl
2016 Maskinutrustning i tvättstugorna har förnyats.
2017 lnfodring av avloppsstammar. Byte av kall- och varmvattenstammar i port 80. Upprustning av parkeringsplats med 31 parkeringsplatser, asfaltering och installering av elstolpar med mera
2018 Byte av digital undercentral.
2019 Infört matavfallshantering, Nytt passersystem, renoverat torkrum i tvättstugan, rörelsestyrd belysning i allmänna utrymmen. Ny energideklaration upprättas.
2020 Införskaffat gruppavtal med Tele2 (fd Com Hem) gällande TV och bredband.
2021 Hissrenovering.
2022 Byte av undercentral samt byte av bergvärmepump.

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1958
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-05-02
Energiklass
D

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.