Skrakgränd 3,4tr Fagersjö
Fagersjö

Skrakgränd 3,4tr

Välplanerad trea högt upp i huset med hiss!

Till salu

Välplanerad trea högt upp i huset med hiss!

Varmt välkomna till denna trivsamma trea i högt läge! Här finner ni ett stort och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och mediamöbel. Lägenheten har även ett praktiskt kök med gott om förvaringsalternativ och plats för matbord till ca 4-6 personer. Från köket tar man sig även ut till den mysiga balkongen där cafébord och stolar får plats. Två rymliga sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Ett helkaklat badrum med badkar och handfat med spegelskåp. Separat toalett. Till lägenheten ingår det ett förråd.

I Fagersjö erbjuds ni att bo kring fin natur med sjön Magelungen en bit bort. Magelungen erbjuder trevliga promenadstråk, bad samt skridskoåkning med plogad bana på vintrarna. Längre bort finner ni Ågesta Friluftsområde med elljusspår, utegym och golfbana. Fagersjö består av blandad bebyggelse såsom lägenheter, radhuslängor och villor. I området finns flera förskolor och en grundskola (Fagersjöskolan) åk F-6. För er som inte är bilburna tar ni med buss 165 och 167 till Farsta C, Älvsjö station och Högdalen C. Närmaste matbutik finner ni strax utanför huset och för större utbud finns bussar till Farsta Köpcenter och Högdalens Centrum.

Välkomna att anmäla er till våra visningar!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 1 995 000 kr
  • Boarea: 75 kvm Ekonomisk plan
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 7, hiss finns
  • Avgift: 4 169 kr inkl värme och vatten. I nuläget finns inga beslut tagna om att förändra månadsavgiften, men till årsskiftet kan det ev. blir aktuellt med en höjning meddelar styrelsen 2022-05-18.
  • Förening: Brf Mätpinnen 1
  • Byggnadsår: 1961
  • Område: Fagersjö, Stockholm
Utgångspris

1 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
My Lundberg

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skrakgränd 3,4tr

Vardagsrum

Stort vardagsrum med vitmålade väggar och golv i fin ekparkett. Här finns plats för soffgrupp, mediamöbel och bokhylla.

Visa mer

Kök

Praktiskt kök med vita väggar och golv i linoleum. Här finns det gott om skåpförvaring bakom de vita luckorna, men även bra arbetsytor tack vare den långa arbetsbänken med stänkskydd i flerfärgat kakel. Utrustningsmässigt har köket en spis med fläkt ovan, kombinerade kyl och frys och lucka för diskmaskin. Det finns även gott om plats för ett matbord till cirka 4-6 personer.

Visa mer

Balkong

Från köket når ni den mysiga balkongen. Här finns plats för mindre bord och stolar.

Visa mer

Sovrum

Stora rogivande sovrum med vita väggar, linoleumgolv och fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord men även garderobsvägg om det skulle behövas.

Visa mer

Badrum

Helklaklat badrum med klinkergolv och två vädringsfönster. Badrummet är utrustat med handfat med spegelskåp ovan samt badkar.

Visa mer

Toalett

Mittemot badrummet ligger toaletten. Här finns en vägghängd toalett och handfat med spegel ovan och stänkskydd i vitt kakel. Målade väggar och grått klinkergolv.

Visa mer

Klädkammare

Hallen är utrustad med en praktisk klädkammare som ger gott om förvaringsalternativ.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för hatthylla och skoförvaring. Målade väggar och linoleumgolv.

Visa mer

Välkomna!

I Fagersjö bor ni i ett familjevänligt område med lekplats utanför fastigheten och en kort promenad bort finner ni förskolor och skola. Här finns även flera lekplatser och utegym.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

My Lundberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 169 kr, inkl värme och vatten. I nuläget finns inga beslut tagna om att förändra månadsavgiften, men till årsskiftet kan det ev. blir aktuellt med en höjning meddelar styrelsen 2022-05-18.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
75 m² Ekonomisk plan
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,5766 %
Andel av årsavgift
1,545 %

Föreningen

Namn
Brf Mätpinnen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter varav 24 hyresrätter, 4 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Oäkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Mätpinnen 1 registrerades 2019-01-28. Föreningen består av två fastigheter med adress Skrakgränd 1 och 3. Upplåtelse och tillträde skedde i december 2021. Föreningen består av 60 lägenheter varav ca 24 är hyresrätter. Hyresrätterna ligger som en dold framtida intäkt till föreningen. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltare är allabrf.

Föreningen har två tvättstugor med totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och två manglar. Maskinpark i huvudsak från 2013. Cykel- och barnvagnsrum finns även till förfogande för medlemmarna.
Parkering
Föreningen har 27 parkeringsplatser och 16 st garage. Kontakta styrelsen för att ställa er i kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fastigheten med byggnader ursprungligen uppförda 1961. Under senare år har VA-stambyten och badrumsrenoveringar genomförts, elinstallationer i lägenheterna bytts ut, fasad och balkonger renoverats. Man har även renoverat yttertaken, fönster och fönsterdörrar har bytts ut. Ventilationssystemet är utbytt och hissarna har moderniserats. Maskinpark i tvättstugorna byttes ut samt i övrigt löpande underhåll har genomförts. Byggnaderna är enligt ekonomisk plan i ett generellt tillfredställande skick. De brister som finns i sammanställningen är att betrakta som ett led i normalt periodiskt fastighetsunderhåll.

Inom nära framtid är underhållsbehovet påtagligt begränsat. Den största posten är utbyte av elservis, centralen och huvudledningar. Se vidare den ekonomiska planen och den tekniska beskrivningen som ligger som bilaga.
Under 2022 avser föreningen laga hål på ytskiktet på fastigheten (skrakgränd 3) som har upptäckts så snart underhållsplanen är klar. Oklart hur stora hålen är och undersökning pågår. Föreningen tittar även på om eventuella justeringar av ventilationen behöver göras (2022-06-09).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk till och frånluft med värmeväxl
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
5 500 kr/år
Försäkring
4 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 000 kr/år
Kommentar
Observera att uppgifterna är schablonmässiga då ingen bor i bostaden.
Energideklaration
Utförd 2020-06-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
138 kWh per kvm och år

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.