Molkomsbacken 15 Farsta
Farsta

Molkomsbacken 15

Nästan en-och-en-halva med alla rätt!

Till salu

Nästan en-och-en-halva med alla rätt!

Liten men naggande god är ett uttryck som passar utmärkt på denna toppenfina bostad. Ett perfekt boende för dig som ska köpa din första lägenhet, studerar eller kanske veckopendlar. Granne med Farsta centrum ligger denna helt perfekt planerade etta, eller rättare sagt nästan en-och-en-halva som jag så fint hade kallat den.
Öppen planlösning med smart rumsavdelare i form av snygg industrivägg i glas, charmigt kök med matplats för minst 4 vänner, klädkammare, källarförråd och sist men inte minst, ett stambytt badrum med kombimaskin. Compact living när det är som bäst helt enkelt!
Föreningen har fortfarande ett antal hyresrätter kvar, vilka säljs som bostadsrätter då de blir vakanta, detta är en dold tillgång som kommer stärka föreningens ekonomi i framtiden. Ytterligare ett plus i kanten är att föreningen har en trevlig grillplats samt en övernattningslägenhet, ifall du har långväga familj, eller gäster på besök.

Ett boende mitt i Farsta har sina fördelar. Aldrig mer än några minuters promenad till affärer, fik, restauranger och service. Hur bra?! Nu kan du inte ens längre skylla på att du inte hann gå till gymmet… Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbana som tar dig till stan på dryga 20 minuter, och bussar som går både hit och dit.
Farsta omgärdas av två stora sjöar – Magelungen och Drevviken – så här är alltid nära till bad och fiske. På vintern snöras långfärdsskridskorna på. Kring sjöarna finns finfina promenadstråk, motionsspår, pistat längdskidspår och möjlighet att tanka på ”må bra” kontot i skogens lugn.

Kort och gott ett mycket bra läge om du vill bo centralt, och en fantastisk lägenhet att trivas i! Resten är för dig att uppleva på plats – välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 1 995 000 kr
 • Boarea: 38 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 1 av 4
 • Avgift: 1 832 kr I avgiften ingår värme, vatten, basutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 90 kr/månad .
 • Förening: Brf Torsö 5
 • Byggnadsår: 1958
 • Område: Farsta, Stockholm
utgångspris

1 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Molkomsbacken 15

 • Granne med Farsta centrum
 • Rymligt kök med plats för matbord
 • Stor inglasad balkong mot parkområde
 • Stambytt badrum med kombimaskin
 • Klädkammare och källarförråd
 • Omtyckt brf med gästlägenhet, grillplats & tvättstugor

Rumsbeskrivning

Interiört bjuder denna etta på en öppen och smart planlösning. Sällskapsrum och sovalkov upplevs som två separata rum trots den öppna planlösningen – den snygga industriväggen i glas fungerar som rumsavdelare utan att ge avkall på ljusinsläppet. Här finns gott om plats för både soffgrupp och dubbelsäng. Här trivs man bra, och under sommarhalvåret är det härligt att låta ljumma vindar leta sig in genom balkongdörren. Väggarna är målade och på golvet ligger ekparkett.
Underbar inglasad balkong med trätrall på golvet. Här kan du njuta av solen från morgon till tidig eftermiddag - ingen insyn med trädbevuxet parkområde utanför och i bakgrunden Farsta centrums välkända silhuett.
I köket tas utrymmet till vara för bänkyta och förvaring på allra bästa sätt. Skåpen har grå släta retroluckor med svarta beslag. Partiet ovanför köksbänkarna/diskbänken är klädd med kakel. Maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis samt kolfilterfläkt. Parkettgolv och målade väggar.
Helkaklat badrum som inrymmer dusch, tvättställ med underskåp, spegel och wc. Här finns också en eluppvärmd handdukstork och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare – jackpot! Tvättstuga finns i samma port.
Hallen är välkomnande, och när man stiger in genom ytterdörren hittar man utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter i en liten klädkammare samt i en garderob. Hallen har parkettgolv och målade väggar, samt säkerhetsdörr mot trapphuset.
Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 832 kr, I avgiften ingår värme, vatten, basutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 90 kr/månad .
Antal rum
1 rum + kök
Boarea
38 m² föreningens information
Våning
1 av 4
Andel i förening
0,66463 %

Föreningen

Namn
Brf Torsö 5
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
154 lägenheter varav 30 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Torsö 5 består av fastigheterna Torsö 4 och Torsö 5 och sträcker sig från Molkomsbacken 3 till 35 och består av totalt 154 lägenheter varav ca 30 med hyresrätt. Föreningens mark är upplåten med tomträtt.

Husen är byggda 1959. Fastigheten är stambytt och elen är omdragen med jordade kontakter. Det finns 4 bokningsbara tvättstugor (I port 7, 15, 23 och 33), en spontantvättstuga och en grovtvättstuga med moderna maskiner. Föreningen har även en fin gästlägenhet och är en 3 rums lägenhet på 80 kvm som medlemmar kan hyra. Lägenheten ligger på Molkomsbacken 33, bottenplan suterräng och har 6 sovplatser (inklusive bäddsoffa). Det finns fullt utrustat kök samt möjlighet att boka tvättstugan (en våning ner).

Besök gärna föreningens hemsida för mer info och bilder. http://torso5.se/
Tv och Bredband
Det finns även fiberbredband och Comhem indraget i de flesta lägenheter. Fiberanslutning via Alltele. Föreningen har ett kollektivt bredband 100/100 Mbit i standardutförande. AllTele erbjuder även tilläggstjänster som högre hastighet samt Telefoni och Tv-kanaler.
Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. För dig som letar parkeringsplats kan föreningen tipsa om Familjebostäders platser, du behöver inte vara boende hos FB för att söka se föreningens hemsida för mer info. För närvarande finns gratis datumparkering utanför gatan och i området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar

2006 Byte V/A stammar
2006 Byte El-stammar
2013 Byte takpapp
2013 Rengöring fasad 3-19
2014 Markanläggningsarbete trappa 19-21
2014 Byte fiberkonvertrar
2015 Stamspolning
2017 Rengöring fasad 3-35
2017 Färdigställd uthyrningslägenhet
2019 Vattenstamventilsbyte
2019 OVK
2019 Värmeinjustering
2019 Radonmätning
2020 Fönsterrenovering (ca 15 år ökad livslängd)
2020 Takrenovering 21-35
2021 Uteplats med lekhörna och grillmöjligheter färdigställd
2021 Underhåll/renovering av horisontella avloppsstammar

Eventuella framtida underhåll/renoveringar som diskuteras:

202X Installation av bergvärme (förstudie inledd)
202X Fasadrenovering
202X Solcellsinstallation (förstudie inledd)
202X Värmeväxlare
202X Nya namntavlor
202X Nya entréportar

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1958
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
1 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd
Energiklass
E

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.