Skrakgränd 1, 5tr Fagersjö
Fagersjö

Skrakgränd 1, 5tr

Trea i högt läge med härlig utsikt mot grönskan!

Till salu

Trea i högt läge med härlig utsikt mot grönskan!

Accepterat pris!
Hjärtligt välkomna till denna trivsamma trea i högt läge! Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp och bokhyllor. Praktiskt kök med utgång till balkong med plats för cafébord och stolar. I köket finns plats för matbord och stolar för ca 4-6 personer. Rymliga sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Kaklat och stambytt badrum med dusch och tvättmaskin. Separat toalett. Till lägenheten ingår det ett förråd.

I Fagersjö erbjuds ni att bo kring fin natur med sjön Magelungen en bit bort. Magelungen erbjuder trevliga promenadstråk, bad samt skridskoåkning med plogad bana på vintrarna. Längre bort finner ni Ågesta Friluftsområde med elljusspår, utegym och golfbana. Fagersjö består av blandad bebyggelse såsom lägenheter, radhuslängor och villor. I området finns flera förskolor och en grundskola (Fagersjöskolan) åk F-6. För er som inte är bilburna tar ni med buss 165 och 167 till Farsta C, Älvsjö station och Högdalen C. Närmaste matbutik finner ni strax utanför huset och för större utbud finns bussar till Farsta Köpcenter och Högdalens Centrum.

Välkomna att anmäla er till våra visningar!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 2 350 000 kr
  • Boarea: 76 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 4 225 kr inkl värme och vatten. I nuläget finns inga beslut tagna om att förändra månadsavgiften, meddelar styrelsen 2022-06-09.
  • Förening: Brf Mätpinnen 1
  • Byggnadsår: 1961
  • Område: Fagersjö, Stockholm
Accepterat pris

2 350 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skrakgränd 1, 5tr

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med vita väggar med fondtapet och golv i fin ekparkett. Här finns plats för matbord, soffgrupp och mediamöbel.

Visa mer

Balkong

Från köket når ni balkongen som ligger i mysigt läge med förmiddagssol. Här finns plats för mindre bord och stolar.

Visa mer

Kök

Praktiskt och fint kök med vita väggar och golv i linoleum. Köket är utrustat med god skåpförvaring med bänkskiva i laminat och bra arbetsytor. Här finns spis med fläkt ovan, kombinerad kyl och frys. Matplats för cirka 4-6 personer.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med tapetserade väggar och fönster mot öster samt härlig grönska. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord samt garderobsvägg för den som önskar.

Visa mer

Sovrum 2

Perfekt rum för barnen eller att användas som kontor. Tapetserade väggar. Här finns plats för säng, nattduksbord och skrivbord för den som önskar.

Visa mer

Badrum

Helklaklat och stambytt badrum med ljust klinkergolv . Badrummet är utrustat med handfat med spegelskåp ovan samt badkar. Här finns även en tvättmaskin och två vädringsfönster.

Visa mer

Toalett

Vägghängd toalett och handfat med spegel ovan. Målade väggar och på golvet finner ni klinker.

Visa mer

Klädkammare

I hallen finner ni en praktisk klädkammare med gott om förvaring.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för hatthylla och skoförvaring. Vitmålade väggar och linoleumgolv.

Visa mer

Välkomna!

I Fagersjö bor ni i ett familjevänligt område med lekplats utanför fastigheten och en kort promenad bort finner ni förskolor och skola. Här finns även flera lekplatser och utegym.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 225 kr, inkl värme och vatten. I nuläget finns inga beslut tagna om att förändra månadsavgiften, meddelar styrelsen 2022-06-09.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76 m² Föreningens information
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,5953 %

Föreningen

Namn
Brf Mätpinnen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter varav 25 hyresrätter, 4 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Mätpinnen 1 registrerades 2019-01-28. Föreningen består av två fastigheter med adress Skrakgränd 1 och 3. Upplåtelse och tillträde skedde i december 2021. Föreningen består av 60 lägenheter varav ca 25 är hyresrätter. Hyresrätterna ligger som en dold framtida intäkt till föreningen. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltare är allabrf.

Föreningen har två tvättstugor med totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och två manglar. Maskinpark i huvudsak från 2013. Cykel- och barnvagnsrum finns även till förfogande för medlemmarna.
Information om månadsavgiften
inkl värme och vatten. I nuläget finns inga beslut tagna om att förändra månadsavgiften, meddelar styrelsen 2022-06-09.
Parkering
Föreningen har 27 parkeringsplatser och 16 st garage. Kontakta styrelsen för att ställa er i kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Fastigheten med byggnader ursprungligen uppförda 1961. Under senare år har VA-stambyten och badrumsrenoveringar genomförts, elinstallationer i lägenheterna bytts ut, fasad och balkonger renoverats. Man har även renoverat yttertaken, fönster och fönsterdörrar har bytts ut. Ventilationssystemet är utbytt och hissarna har moderniserats. Maskinpark i tvättstugorna byttes ut samt i övrigt löpande underhåll har genomförts. Byggnaderna är enligt ekonomisk plan i ett generellt tillfredställande skick. De brister som finns i sammanställningen är att betrakta som ett led i normalt periodiskt fastighetsunderhåll.

Inom nära framtid är underhållsbehovet påtagligt begränsat. Den största posten är utbyte av elservis, centralen och huvudledningar. Se vidare den ekonomiska planen och den tekniska beskrivningen som ligger som bilaga.
Under 2022 avser föreningen laga hål på ytskiktet på fastigheten (skrakgränd 3) som har upptäckts så snart underhållsplanen är klar. Oklart hur stora hålen är och undersökning pågår. Föreningen tittar även på om eventuella justeringar av ventilationen behöver göras (2022-06-09).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1961
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk till och frånluft med värmeväxl
Hiss
Ja

Ekonomi

Accepterat pris
2 350 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 450 kr/år
Försäkring
3 720 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 170 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2020-06-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
129 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.