Konditorsvägen 20 Sköndal
Sköndal

Konditorsvägen 20

Trivsamt familjebo med citylivet på bekvämt avstånd.

Kommande

Trivsamt familjebo med citylivet på bekvämt avstånd.

Rymlig villa i populära Sköndal om totalt 166 kvm bestående av entréplan samt inredd källare och vind. Lättskött plan trädgårdstomt (friköpt) med trädäckad uteplats, två förråd, växthus och carport. Husets planlösning är inbjudande och hemtrevlig med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Fin braskamin som inte bara höjer mysfaktorn, utan också kan användas för uppvärmning tack vare vattenslingor som leds ned till pannan. Lägg till en nyrenoverad källare under hela härligheten, och som grädde på moset - även en inredd vind med två sovrum - och här finns potential för en stor familj med många sammansättningar. Med sina fyra sovrum, de sociala ytorna, ett rymligt badrum, separat toalett, tvättstuga och carport med tillhörande förråd, finns här allt man kan önska sig! Huset är i fint bruksskick, med löpande renoveringar genom åren. Säkert vill du sätta din prägel på det ena och andra, men du kan lugnt flytta in och fundera på vad som passar både dig och huset bäst.
Busshållplats strax utanför med direktbuss (188) till Gullmarsplan på endast ca 15 minuter – håll med om att det är smidigt! Invid fastigheten ligger nyöppnade Sköndals handelsplats med Willys, Systembolaget, Plantagen, Max hamburgare samt gym Nordic Wellness. Huset ligger även med närhet till förskolor, skolor samt lekparken Eklunds hage som bland annat erbjuder multisportplan (fotboll, basket mm), gungor, sandlåda och rutschkanor. I området finns fina naturområden samt sjön Drevviken som under sommartid erbjuder ett flertal badstränder, och under vintern en plogad skridskobana om vädret tillåter. Vid sjön har man även låtit bygga ett uppskattat utegym. Här finns också det anrika Kristinahuset som ligger med hänförande sjöutsikt och med en mysig restaurang/café med god mat, samt utrymmen för festevenemang. Lite längre bort finns populära Flatenbadet.
Välkommen hem!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 6 750 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 96 kvm + 70 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1949
 • Område: Sköndal, Stockholm
 • Fastighetsbeteckning: Ankarstocken 10
utgångspris

6 750 000 kr

Visningar

9 Okt 11:00 - 12:00
Välkomna att boka in er på visning!
10 Okt 17:00 - 18:00
Välkomna att boka in er på visning!
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Konditorsvägen 20

 • Friköpt plan trädgårdstomt
 • Inredd vind och källare
 • 4 sovrum, 5 möjliga
 • Nyrenoverat badrum/tvättstuga
 • Öppen planlösning kök/vardagsrum
 • Vattenmantlad braskamin (extra värmekälla)
 • Carport med tillhörande förråd
 • 15 min till Gullmarsplan med direktbuss

Rumsbeskrivning

Välkommen in! Här landar fötterna direkt på ett praktiskt klinkergolv, vilket löper vidare bort till den inre hallen vid trappan, kök och vardagsrum, där ett parkettgolv tar vid. Strax innanför hallen, vid köket, finns en separat gästtoalett med handfat.
På vartdera sidan av hallen finns även två av husets totalt fyra sovrum. Parkettgolv och målade/tapetserade väggar. I det ena sovrummet finns en rymlig garderob med skjutdörrar.
Fortsätter du in till vänster når du det hemtrevliga köket med vita kökssnickerier och trivsam matplats vid fönstret. Köket är utrustat med kyl, keramikhäll, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Infällda spotlights i taket. Här finns gott om både arbetsyta, förvaring och plats för middagsgästerna. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet.
I det rymliga vardagsrummet som ger plats för soffor, bokhyllor, tv-möblemang och hela fredagsmys sällskapet! Njut av den vattenmantlade braskaminen, som även kan nyttjas för extra uppvärmning av huset. Infällda spotlights i taket.
Vi tar trappan upp från hallen till övre plan.
Väl uppe finns ett allrum med takkupa och snedtak. Kanske blir det ett hemmakontor eller ett extra lekrum? Furugolv och målade/tapetserade väggar.
Här finns också två sovrum med snedtak. Bägge med furugolv och målade/tapetserade väggar.
Från hallen tar vid trappan ned till den nyrenoverade källaren. Vid hallen finns två förråd/matkällare samt centraldammsugaren.
Här nere finns en tvättstuga med tvättmaskin, tvättho samt ett frysskåp. Klinkergolv och målade väggar. Från tvättstugan kliver man in det nyrenoverat badrummet som bjuder på målade väggar och ett läckert mönstrat klinkergolv. Här finns badkar, toalett och handfat.
Stort pannrum/förråd med målat betonggolv och målade väggar.
I källarplan finns även ett stort allrum som kanske kan bli hemmabio, gästrum - eller så blir det bara ett härligt relaxutrymme? Klinkergolv med vattenburen värme och målade väggar.
Slutligen finns också ett förrådsrum med groventré. Klinkergolv och målade väggar.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Nina Eklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ankarstocken 10
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
96 m² + 70 m² biarea säljarens information
Tomtarea
450 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Carport och plats för två bilar på uppfart.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen värme - Elpanna CTC Ecozenith i550 Pro från 2016
BYGGNADSÅR
1949 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Puts
Fönster
Isolerglaskassetter
Tak
Taktegel
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Grundmur
Betonghålsten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
RENOVERINGAR MM.
Fiber finns (Telia).
2022 - Avloppsrör under hus bytt, samt nya inspektionsbrunnar inne och ute
2022 - Nytt badrum/tvättstuga källare
2022 - Nya ytskikt källare
2016 - Ny panna samt varmmantlad kamin
ca 2010 - Tak omlagt (återanvänt gammalt taktegel)
ca 2009/2010 - Ny elcentral, el omdragen
ca 2009/2010- Dränering (typ Isodrän)
Övriga byggnader
Friggebod, växthus och förråd.

Ekonomi

utgångspris
6 750 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
3 618 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 242 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 000 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
33 000 kr/år
VA
3 356 kr/år
Renhållning
2 355 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
I uppvärmningskostnad ingår även hushållsel. Uppgivna driftskostnader är nuvarande ägares. Observera att kostnad för el är beroende av hur många man är i familjen, hushållets vanor och vilket elavtal som tecknas.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
38 961 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Fortum

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-09-30
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Byggnad I Tomtgräns(3 st)
Förmån: Avtalsservitut: Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-07/19442.1
Last: Avtalsservitut: Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-05/32755.1
Last: Avtalsservitut: Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-05/32765.1
Last: Avtalsservitut: Byggnad I Tomtgräns, D201600399951:1.1
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

Lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flatenområdet.
Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

HISTORIK
Stadsdelen har fått namn efter egendomen "Stora Sköndal", vars nuvarande namn är en ombildning av ett äldre "Sjöände" eller "Sjöända". Namnet har motiverats av bebyggelsens läge vid västra änden av drevviken och är identisk med det i fornsvenskan förekommande substanstivet "sioände" (ände av sjö), som upptraäder i bl.a. den 21:a flocken av byggningabalken i Magnus Erikssons landslag.
Den ombildade namnformen "Sköndal" som är belagd från 1680-talet ansluter sig till den typ av säterinamn som blir vanlig i samband med 1600-talets säteribildningar.
Vid namnsättningen av vägar i området har man förutom lokala namn använt två kategorier, "bagare och bakverk" samt "hundraser". Exempel på detta är kubbegatan och pudelgränd.
(text hämtad från "Stockholms gatunamn", Stockholms monografier 50).

Kommunikation

Buss 188 till Gullmarsplan var 15:e min. Var 5e minut i rusningstider. Ca 15 minuters åktid.
Buss 143 mellan Sköndalsbro - via Hökarängen (t-bana) och till Älvsjö.
Buss 181 Farsta Strand (pendeltåg) - Farsta C (t-bana) - Sköndal - Skarpnäck (t-bana). 10 min till både Farsta och Skarpnäck från Sköndal.
Flertalet busslinjer trafikerar även hållplats Norra Sköndal och vidare till Gullmarsplan alt. Tyresö med ca 5 min mellanrum.
Buss 812 och 815 går direkt från Norra Sköndal till City (Vattugatan) på 15 min.

Närservice

Två centrumområden samt en handelsplats är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och pizzeria.
Vid infarten till Sköndal finns handelsplats med mataffär, systembolag, hamburgerbar, blomaffär samt gym.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.