Sköndalsvägen 108, 2 tr Sköndal
Sköndal

Sköndalsvägen 108, 2 tr

Charmig och välplanerad 2a med närhet till sjön Drevviken!

Till salu

Charmig och välplanerad 2a med närhet till sjön Drevviken!

Välkomna till denna mycket trevliga och ljusa tvåa i behov av en enklare uppdatering. Rymligt vardagsrum med plats för tv-soffa och middagsbord. Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och gott om plats för skrivbord, byrå mm. Fräscht helkaklat och stambytt badrum med badkar, golvvärme och förberett för tvättmaskin. Utmärkt förvaring i flertalet platsbyggda garderober samt i ett källarförråd. Läget är toppen med utmärkta busskommunikationer dygnet runt mot bl a Gullmarsplan och Farsta, alldeles utanför porten. Populär HSB förening som bland annat tillhandahåller förråd, tvättstugor, p-platser, bastu, motionsrum och festlokal. Det finns också en liten lekpark med en populär kolgrill. Föreningen har en välskött ekonomi med låg belåningsgrad samt äger marken, vilket är väldigt positivt.
Här bor man med närhet till Sköndals centrum som erbjuder livsmedelsbutik, apotek, gym med mera. Ett stenkast från bostaden finns fina naturområden samt sjön Drevviken som under sommartid erbjuder ett flertal badstränder, och under vintern en plogad skridskobana om vädret tillåter. Vid sjön har man även låtit bygga ett uppskattat utegym. Här finns även det anrika Kristinahuset som ligger med hänförande sjöutsikt och med en mysig restaurang/café med god mat, samt utrymmen för festevenemang. Lite längre bort når ni även det populära Flatenbadet, för den som vill ha variation.
Välkommen hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 1 895 000 kr
  • Boarea: 43.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 6, hiss finns
  • Avgift: 2 489 kr Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften.
  • Förening: HSB Brf Offergärden
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Sköndal, Stockholm
utgångspris

1 895 000 kr

Visningar

22 Maj 13:30 - 14:00
OBS! Anmälan till visning krävs. Välkommen att boka in dig.
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sköndalsvägen 108, 2 tr

Fasad

Strax utanför porten finns en trivsam grönskande gård med lekplats, sittplatser och grill.

Visa mer

Kök

Från vardagsrum och sovrum når ni ett charmigt originalkök som erbjuder bra förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor. Vita skåpsluckor och kakel ovan diskbänk. Stort, härligt fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Köket är utrustat med spis, spisfläkt samt kyl/frys. Plastmatta på golvet och målade väggar.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrummet välkomnar dig med en öppen social yta och ett härligt ljusflöde från stort fönsterparti. Gott om utrymme för soffa och tv-möbel samt utrymme för matbord invid fönster. Förvaring i två inbyggda garderober. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Visa mer

Badrum

Rymligt helkaklat badrum eluppvärmt klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat, eluppvärmd handdukstork och spegelskåp. Badrummet är även förberett för installation av tvättmaskin för den som önskar.

Visa mer

Sovrum

Från hall och kök finns ett rogivande och rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och skrivbord eller andra möblemang. Förvaring i två inbyggda garderober. Tapetserade väggar och parkettgolv

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med plats för kappavhängning i hatthylla och förvaring i fyra garderober. Hallen öppnar fint upp bostaden mot vardagsrum, sovrum och badrum. Tapetserade väggar och plastgolv. Säkerhetsdörr mot trapphuset.

Visa mer

Närområde

Ett stenkast från bostaden finns fina naturområden samt sjön Drevviken som under sommartid erbjuder ett flertal badstränder och under vintern en plogad skridskobana om vädret tillåter. Vid sjön har man även låtit bygga ett uppskattat utegym. Här finns även det anrika Kristinahuset som ligger vackert vid sjön och erbjuder restaurang med god mat samt utrymmen för festevenemang. Lite längre bort når ni även det populära Flatenbadet, för den som vill ha variation.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 489 kr, Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
43.5 m² föreningens information
Våning
2 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,3838 %
Andel av årsavgift
0,3838 %
Allmänt om lägenheten
Äger föreningen marken
Ja

Föreningen

Namn
HSB Brf Offergärden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
165 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen Brf Offergärden består av 165 lägenheter fördelade på tre hus med adress Sköndalsvägen 106-108, 110-112 samt 114-116. I föreningen finns grovsoprum, förrådsutrymmen, tvättstuga med fyra maskiner och två torktumlare, torkrum med fyra torkskåp och cykelförråd. I huset med port nr 110-112 finns även en grovtvättstuga, ett hobbyrum och en bastu med omklädningsrum. I huset med port nr 114 har föreningen en festlokal som medlemmar kan hyra.
Information om månadsavgiften
Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (information från föreningen 2022-04-04).
Tv och Bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2 (fd Com Hem). Basutbudet ingår i månadsavgiften
Föreningen har dragit fram bredband till ytterdörren därefter bestämmer man själv hur man vill använda det. Hastighet: 250 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget.
Parkering
Föreningen har 85 parkeringsplatser, pris ca 200 kr/mån. Det står ca 15 personer i kö för närvarande.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Större genomförda renoveringar i föreningen:
1994 Byte av hissmaskinerier, upprustning av hisskorgar
1995 Omläggning av tak
1996 Fasad- och balkongrenovering
1998 Ombyggnad av soprummen
1999 Cykelrum gjordes i 110-112 samt 114-116
2000 Installation av trappbelysning
2001 Upprustning av markytor
2001 Renovering av tvättstugor
2002 Upprustning av lekplatsen
2002 Ombyggnad till grovtvättstuga
2004 Renovering av fönster
2005 Genomgång av ventilation
2006 Färdigställande av tre nya lägenheter
2009 Stambyte
2010 Stambyte
2011 Takrenovering
2011 OVK-besiktning
2014 Upprustning av lekplats och markytor
2014 Ommålning av källargångar och soprum
2015 Ommålning av trapphus
2016 Byte av skalskydd
2017 Dränering vid kortsida på 114
2017 Byte av takfläktar
2017 Byte av utrustning i tvättstugor
2018 Byte av hissar, både korgar och maskineri
2019 Byte av fjärrvärmecentral
2021 Installation av laddstolpar för el-bilar

Planerade renoveringar:
Fönsterbyte planeras 2022. Tanken är att byta ut samtliga fönster.
Föreningen planerar även att renovera taken under 2022.

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
1 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 836 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 236 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Observera att kostnaderna varierar beroende på val av leverantör och förbrukning, och hur många boende man är.
Energideklaration
Utförd
Energiklass
E

Omgivning

Allmänt om området

Lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flatenområdet.
Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.
I Sköndal finns Sköndalsskolan och Sandåkraskolan. Finns även flertalet förskolor bland annat förskolan Lilla Sköndal som ligger i Stora Sköndal. HISTORIK
Stadsdelen har fått namn efter egendomen "Stora Sköndal", vars nuvarande namn är en ombildning av ett äldre "Sjöände" eller "Sjöända". Namnet har motiverats av bebyggelsens läge vid västra änden av drevviken och är identisk med det i fornsvenskan förekommande substanstivet "sioände" (ände av sjö), som upptraäder i bl.a. den 21:a flocken av byggningabalken i Magnus Erikssons landslag.
Den ombildade namnformen "Sköndal" som är belagd från 1680-talet ansluter sig till den typ av säterinamn som blir vanlig i samband med 1600-talets säteribildningar.
Vid namnsättningen av vägar i området har man förutom lokala namn använt två kategorier, "bagare och bakverk" samt "hundraser". Exempel på detta är Kubbegatan och Pudelgränd.
(text hämtad från "Stockholms gatunamn", Stockholms monografier 50).

Kommunikation

Stadsdelen trafikeras av buss, linje 188 till Gullmarsplan dagtid, 182 till tunnelbanestationen Hökarängen och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag.

Närservice

Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior.
Vid infarten till Sköndal finns en handelsplats med mataffär, Sytembolag, gym mm.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.