Farstavägen 89, 2 tr Farsta
Farsta

Farstavägen 89, 2 tr

3 min till centrum & T-bana!

Till salu

3 min till centrum & T-bana!

För oss Farstabor är Brf Hjälmös silhuett välkänd. Farstas centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! Centrum, tunnelbana, natur och bad. Ja, listan kan göras lång! Brf Hjälmö är en välskött förening vilket resulterat i en låg boendekostnad och en trygg vardag. I avgiften inkluderas värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen har bl a kostnadsfritt gym och bastu, samt även gästlägenhet och fritidslokal som kan hyras för en liten slant.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 2 995 000 kr
 • Boarea: 79.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 2 av 16, hiss finns, Det finns två hissar i huset - en stor och en mindre.
 • Avgift: 4 243 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten samt tv (grundutbud) och internet (100 mbit/s) från Tele2 (fd Com Hem). Se föreningens hemsida för aktuellt tv utbud.
 • Förening: Bostadrättsföreningen Hjälmö i HSB Stockholm
 • Byggnadsår: 1960
 • Område: Farsta, Stockholm
utgångspris

2 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Farstavägen 89, 2 tr

 • 2 min promenad till Farsta Centrum
 • Härligt gavelläge med stort ljusinsläpp
 • Omtyckt HSB förening med låg belåningsgrad
 • Tillgång till gästlägenhet, föreningslokal, hobbyrum, motionsrum och bastu

Välkommen!

Tack vare sin smarta planlösning känns lägenheten större än vad antalet kvadratmeter anger. Optimalt placerad ligger den på våning två där ljuset strömmar in genom de stora fönstren och med dörr som leder ut till balkongen. Denna välplanerade 4a erbjuder badrum, kök med matplats i burspråk, tvättstuga (ursprunglig gästwc), tre sovrum och ett luftigt vardagsrum.

Det centrala läget i Farsta är helt perfekt - populära Farsta centrum samt tunnelbanan (dryga 20 minuter så är du innanför tullarna) finns på bara några minuters promenad från lägenheten. I Farsta centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger, all sorts service samt trevlig torghandel året runt. Farsta omgärdas av de två stora sjöarna Drevviken samt Magelungen som bägge bjuder på härligt friluftsliv samt fina badplatser.
Kort och gott ett mycket bra läge, och en lägenhet med potential att bli din drömbostad!

Rumsbeskrivning

Välkommen in! Att uppskatta är hallens storlek - den är precis sådär lagom stor. Här finns plats för avhängning av familjens ytterkläder i en hatthylla och tre garderober. Laminatgolv och målade/tapetserade väggar. Ytterligare förvaring finns i en stor skjutdörrsgarderob. Från hallen når vi bostadens tvättstuga (före detta gästwc) med plastgolv och målade väggar. Här finns en tvättmaskin samt handfat. Vi fortsätter in i lägenheten och direkt till vänster hittar vi två av tre sovrum. Bägge rummen har laminatgolv och målade/tapetserade väggar.

Vardagsrummet nås från hallen likväl som från köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten. Den rymliga ytan ger gott om plats för soffgrupp, mediamöbel, bokhyllor mm. Bjud in hela släkten – här finns plats för alla! Laminatgolv och målade/tapetserade väggar. Från vardagsrummet tar vi klivet ut på den trivsamma balkongen med sydostläge.

En högersväng från vardagsrummet och vi kommer till köket. Här finns arbetsytor för kocken och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matplatsen intill det stora härliga burspråkspartiet. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Laminatgolv och målade/tapetserade väggar.

Vi tar oss vidare till de tredje sovrummet. Föräldrasovrummet är i perfekt storlek med plats för dubbelsäng, nattduksbord och kanske en byrå eller två. Laminatgolv och målade/tapetserade väggar. Fint ljusinsläpp från två fönster.

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Här finns badkar, handfat, toalett och två badrumsskåp. Klinkergolv och kaklade väggar vid badkar, i övrigt målat.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Nina Eklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 243 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten samt tv (grundutbud) och internet (100 mbit/s) från Tele2 (fd Com Hem). Se föreningens hemsida för aktuellt tv utbud.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
79.5 m² föreningens information
Våning
2 av 16, hiss finns
Andel i förening
0,47074 %
Andel av årsavgift
0,47074 %

Föreningen

Namn
Bostadrättsföreningen Hjälmö i HSB Stockholm
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
235 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, marken innehas med tomträtt. Nuvarande avtal löper t o m 2030.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
HSB Brf Hjälmö bildades 1958 och föreningens 3 punkthus blev inflyttningsklara 1961. Husen är ritade av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius, som även svarat för utformningen av det ursprungliga Farsta Centrum. Husen anses i fackkretsar vara av mycket hög arkitektonisk klass med sina vackra silhuetter som reser sig ur berggrunden. Föreningens mark - c:a 17.000 kvm - disponeras med tomträtt och är indelad i Hjälmö 1 (två hus, Farstavägen 89 och 91) och Hjälmö 2 (ett hus, Farstavägen 87). Husen har en sammanlagd yta av c:a 16.000 kvm bruksarea och inrymmer 235 lägenheter.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planerade/beslutade avgiftsförändringar finns f n (2022-10-11).
Gemensamma utrymmen
En modern tvättstuga finns i huset. Det finns även en grovtvättstuga i 89:an
Föreningen har en gästlägenhet på Farstavägen 91, motionsrum och bastu finns på Farstavägen 87. Festlokal med pentry finns på Farstavägen 89. Medlemmarna får hyra fritidslokalen för enskilda fester o dyl för 150 kr per tillfälle, övernattningslägenheten för 150 kronor dygnet, dock högst sju dygn. Städning utförs av den som hyr lokal/lägenhet.
Motionsrum och bastu samt hobbyrum får användas utan kostnad.
Cykelrum finns i varje hus.
Återvinningsrum finns i garagelängan utanför 89:an.
Parkering
Det finns 30 st parkeringsplatser med eluttag för värmare och 10 st platser utan. Varav dessa är 14 laddplatser i de två vita garagelängorna närmast uppfarten.
Föreningen har 92 garage. 89 av dem avses för bilar.
Det finns även 8 besöksparkeringar (tillstånd krävs).
Separat kö till samtliga - inga lediga platser/garage finns f n.
I föreningen finns även en aktiv fritidskommité och pensionärsklubb som anordnar musik och pubkvällar, gårdsfester, kräftskivor, luciafirande, tipspromenader mm.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Pågående:
2021-2022 Byte av radiatorer (redan gjort i den denna lägenhet).

Gjorda renoveringar:
2020: Målning av garageportar
2019: Obligatorisk ventilationskontroll
2018: Nytt passersystem
2017: Nytt belysnings- och brandvarnarsystem
2013-17: Renovering undercentraler
2012: Renovering av utemiljö
2010: Nytt TV-nät
2009-12: Balkong- och hissrenovering
2006-08: Byte av kall- och varmvattenstammar
2005-06: Relining av fastighetens avloppsstammar
2003: Installation av nya värmepumpar
2002: Renovering av tak

Kommande renoveringar:
2022 Installation av mollucker för sortering av organiskt resp. oorganiskt avfall
2023 Byte av belysningsarmaturer utomhus - från traditionella ljuskällor till led
2024 Renovering av frånluftsfläktar

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja, Det finns två hissar i huset - en stor och en mindre.
Övrigt om byggnaden
Gjorda renoveringar:
2020: Målning av garageportar
2019: Obligatorisk ventilationskontroll, felaktigheter åtgärdat.
2018: Nytt passersystem
2017: Nytt belysnings- och brandvarnarsystem
2013-17: Renovering undercentraler
2012: Utemiljö
2010: Nytt TV-nät
2009-12: Balkong- och hissrenovering
2006-08: Byte av kall- och varmvattenstammar
2005-06: Relining av fastighetens avloppsstammar
2003: Installation av nya värmepumpar
2003: Ventilbyte och nya termostater på radiatorer
2002: Renovering av tak

Ekonomi

utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-10-16
Energiklass
E

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.