Larsbodavägen 53,8tr Farsta
Farsta

Larsbodavägen 53,8tr

TILLFÄLLE ATT FÖRVÄRVA DENNA ETAGELÄGENHET MED TERRASS I SOLIGT VÄSTERLÄGE & MILSVID UTSIKT!

BUDGIVNING PÅGÅR

TILLFÄLLE ATT FÖRVÄRVA DENNA ETAGELÄGENHET MED TERRASS I SOLIGT VÄSTERLÄGE & MILSVID UTSIKT!

Hjärtligt välkomna till denna etagelägenhet med stor terrass i soligt västerläge högst upp i huset med milsvid utsikt. Nu har ni renoveringsmöjligheter att skapa ert egna drömhem och låta kreativiteten flöda! Här finns bevarade originaldetaljer såsom 50-tals köket, de platsbyggda förvaringsmöjligheterna med praktiska överskåp, samt detaljer som det sneda taket på ovanvåningen. Detta hem erbjuder er 151 kvm på två plan med stora fönsterpartier och fint ljusinsläpp.

På entréplan finner ni tre sovrum i fil samt ett lättmöblerat vardagsrum med charmigt burspråk och utgång till balkong i soligt söderläge. Här finner ni även ett äldre kök i original samt ett stambytt och helkaklat badrum. Intill trappan som tar er upp till ovanvåningen finner ni även en toaletten. Väl uppe på ovanvåningen möts ni av ett härligt vardagsrum och den underbara terrassen. Vardagsrummet öppnar upp för flera möjligheter och för er som behöver går det att dela av för ytterligare ett rum. Detta är verkligen ett rum för de sociala tillställningarna. Fantastisk arkitektur med stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp. Terrassen, detta är verkligen bostadens hjärta och när väl sommaren kommer är det den perfekta platsen att vara på! Stor terrass med plats för både matplats, soffhörna och massor av härliga blommor. Milsvid utsikt över takåsar och trädtoppar. På detta plan finner ni även ett master bedroom med lika härliga och stora fönsterpartier som vardagsrummet. Utanför master bedroom finner ni ytterligare ett stambytt och helkaklat badrum som är förberett för tvättmaskin. I hallen på övre plan har tidigare ägare låtit bygga om till ett kökspentry så att möjlighet finns till en uthyrningsdel. Här finns även en extra ytterdörr som går ut till trapphuset.

Välskött och K-märkta hus med renoverade trappuppgångar med fina konstverk i entrén. Utanför huset har parken Dälden nyligen totalrenoverats med nya fina växter, parkmöbler, vägar och belysning moderniserats.

Toppläge med Farsta Centrum som närmsta granne. Butiker, restauranger vårdcentral, service och gym. Endast ca 200 meter till T-bana och bussar. Promenadavstånd till pendeltåg från Farsta Strand. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje som snabbt tar er in till stan. Ett stop åt andra hållet så är ni i Farsta Strand med pendeltåget som tar er längre ut. Farsta är en knutpunkt där även flera bussar möts. En kort promenad bort finner ni lekplatser, förskolor, skolor. Dessutom två badsjöar Drevviken och Magelungen som erbjuder mysiga promenadstråk, bad och skridskoåkning på vintrarna.

Hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer info och anmäl er gärna!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 4 995 000 kr
  • Boarea: 151 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 6 rum
  • Våning: 8.9 av 9, hiss finns, Två hissar
  • Avgift: 8 236 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-tv. Ingen avgiftsförändring är beslutad i nuläget enligt styrelsen.
  • Förening: Brf Revskär 4
  • Byggnadsår: 1958/1959
  • Område: Farsta, Stockholm
budid-logotyp
Högsta BUD

6 500 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Larsbodavägen 53,8tr

ÖVRE PLAN

Visa mer

Terrass

Stor och härlig terrass med möjlighet till stort matbord och soffhörna. Här kan ni njuta av solen i härligt västerläge med sol från eftermiddag till kväll. En magisk oas att njuta av under de varma sommarkvällarna och en härlig utsikt över Farsta med omnejd.

Visa mer

Terrass forts.

Visa mer

Vardagsrum 2

Fantastiskt vardagsrum med fint ljusinsläpp tack vare de stora fönsterna i två väderstreck där man även kan ta sig ut till den fina terrassen. Tack vare den höga och sluttande takhöjden tillsammans med fönsterpartierna gör sig rummet till något alldeles extra. Här finns plats för både soffhörna och kontorsdel. Tapetserade väggar och golv i ekparkett.

Visa mer

Master Bedroom

Här finner ni verkligen ett stort sovrum eller vad ni nu vill inreda detta härliga rum till! Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Tack vare de två stora fönsterpartierna samt utgång från två håll går även detta rum att dela av till två. Linoleumgolv och tapetserade väggar.

Visa mer

Badrum 2

Stambytt och helkaklat badrum som är utrustat med duschhörna, toalett, handfat och spegelskåp. Här är det även förberett för tvättmaskin.

Visa mer

Övre hall/Kökspentry

I anslutning till master bedrom och badrum nr 2 finner ni den övre hallen som tidigare ägare låtit göra om till ett kökspentry. Här finns skåpförvaring genom de klassiska 50-tals luckorna i grön kulör. Pentryt är utrustat med kyl med frysfack samt spisplatta med fläkt ovan. Elsladden går genom sovrummet på andra sidan.

Visa mer

ENTRÉPLAN

Visa mer

Kök

Äldre originalkök med gott om förvaring i de nymålade vita köksluckorna. Här finns plats för matbord och stolar för ca 4 personer. Köket är utrustat med kombinerad äldre kyl/frys, spis med fläkt ovanför. Vitmålade väggar och linoleumgolv.

Visa mer

Vardagsrum 1

I anslutning till köket ligger det stora vardagsrummet med charmigt burspråk. Här finns plats för matbord och soffhörna. Vitmålade väggar och golv i ekparkett. (Ena persiennen är trasig vid burspråket).

Visa mer

Balkong

I anslutning till vardagsrum och kök finns den trivsamma balkongen i soligt söderläge. Perfekt för cafébordet och stolarna. Här kan ni avnjuta en kaffe i solen medan ni spanar ut över Farsta köpcenter.

Visa mer

Sovrum

Tre lättmöblerade sovrum på entréplan med bra storlek och stora fönster. Rummen passar perfekt som sovrum och kontor för den som önskar. Här finns gott om plats för en säng, skrivbord och garderober. Vitmålade väggar och linoleumgolv.

Visa mer

Badrum 1

Helkaklat och stambytt badrum med vitt kakel och ljus klinker. Här finner ni ett badkar, handfat med badrumsskåp samt en handdukstork.

Visa mer

Toalett

På nedervåningen finner du en separat gästtoalett med handfat. Vitmålade väggar och klinkergolv.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring genom platsbyggda garderober med överskåp. På golvet finner ni vacker Ölands marmor. Vitmålade väggar.

Visa mer

Välkomna!

”De höga punkthusen runt centrum är viktiga för stadsbilden då de på långt håll markerar var stadsdelens hjärta finns.” Så presenteras Farsta centrum officiellt. BRF Revskärs hus på Larsbodavägen betraktas som utmärkande för Farsta.

Husen på Larsbodavägen 53-59 byggdes 1959 och ägs sedan november 2009 av bostadsrättsföreningen Revskär. I mars 2010 beslutade Stockholm Stadsmuseum att K-märka föreningens hus. K-märkningen fastställdes till så kallad grön nivå, som är den näst högsta av fyra nivåer. Det innebär att de fyra husen på Larsbodavägen 53-59 ses som särskilt värdefulla ur såväl historisk, kulturhistorisk, miljömässig som konstnärlig synpunkt och därför bör bevaras i ursprungligt skick.

Husens arkitekter Sven Backström och Leif Reinius blev världsberömda när de ritade centrumen till världens två första ABC-städer, Vällingby och Farsta. ABC-staden stod för Arbete, Bostad, Centrum, och är internationellt känd under namnet ”satellitstaden” och var 50- talets föregångare till miljonprogrammen.

Backström och Reinius ritade till exempel också den femte hötorgskrapan, det stora Åhlénsvaruhuset på Klarabergsviadukten och punkthusen vid Danvikstull. Tegel blev ett signum för dem och det varma, vackra teglet fick bli fasadbeklädnad på punkthusen på Larsbodavägen.

Visa mer

Omgivning

Parken Dälden som ni finner utanför bostaden har totalrenoverats med nya fina växter, parkmöbler, vägar och belysning moderniserats.

Visa mer

Närområde

Välkomna till Farsta Centrum. Här finner ni det mesta! Farsta Centrum invigdes 23 oktober 1960 och har under åren renoverats och byggts om och är idag ett modernt köpcenter med varierat och stort utbud. Här finner ni flera matbutiker, de flesta klädbutikerna och kedjorna samt ett stort utbud av restauranger. Vård, frisörer och andra salonger varvat med flera träningscenter. Här finns något för alla. Runtom kring centrum finns även flertalet skolor och förskolor. Farsta centrum når ni genom bil, tunnelbanans gröna linje eller de bussförbindelser som erbjuds. För er som gillar natur har ni även närhet till sjön Magelungen med fina promenadstråk, Farsta Gård och ågesta reservatet med golfklubb, ridskola och elljusspår.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
8 236 kr, inkl värme, VA, bredband och kabel-tv. Ingen avgiftsförändring är beslutad i nuläget enligt styrelsen.
Antal rum
6 rum + Kök
Boarea
151 m² Föreningens information
Våning
8.9 av 9, hiss finns
Andel i förening
1,21278 %

Föreningen

Namn
Brf Revskär 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 27 hyresrätter, 2 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Husen på Larsbodavägen 53-59 byggdes 1959 och ägs sedan november 2009 av bostadsrättsföreningen Revskär. Föreningen består av fyra flerbostadshus med adress Larsbodavägen 53,55,57 och 59. Det finns 133 bostadsrätter och ca 27 hyresrätter. Föreningen har även två lokaler som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två uthyrda lokaler. Föreningen äger marken.
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, bredband och kabel-tv. Ingen avgiftsförändring är beslutad i nuläget enligt styrelsen.
Tv och Bredband
I varje lägenhet finns det antennuttag för Svt och TV4. För att se fler kanaler så
kontaktas ComHem/Tele2 via tfn 90 222.
För att ansluta till internet så finns det två möjligheter att välja på, antingen via
ComHem/Tele2 tfn 90 222 eller genom Bredband2 (fd A3 och AllTele) tel 0770 91
02 00. Det normala uttaget som vanligtvis finns i vardagsrummet kan också anslutas
till internet via beställning genom ComHem/Tele2. Dosan för anslutning via
Bredband2 (i de flesta lägenheter) på väggen ovanför ytterdörren.
Anslutning till Bredband2 är en gruppanslutning som föreningen bekostar. Det
kostar alltså inget för den boende att ha denna uppkoppling via Bredband2.
Kapaciteten är på 1000/1000 Mbit/s
Gemensamma utrymmen
Hyra för lokalen är 300 kr per tillfälle. Avgiften läggs på nästa avgift-/hyresavi. I
lokalen får man vara max 30 personer enligt Brandskyddsinspektion. Tid för att hyra lokalen är från kl 11.00-23.00. Nycklar ska återlämnas senast dagen efter före kl 11.00 För bokning maila till lokalen@revskar.se.

Tvättstugan ligger i 57:an, med ingång från parken. Du kommer in i tvättstugan med samma nyckeltagg som till våra entréer. Som boende i Revskär kan du boka tvättstugan sex (6) gånger per månad. Tvättstugan kan bokas över Internet m.h.a. appen Electrolux Vision Mobile.
Parkering
Föreningen har 105 parkeringsplatser från 400kr/mån. Föreningen har under 2020 försett alla parkeringsplatser med elstolpar (möjlighet att ladda elbil).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 Planerade renoveringar: Balkongrenovering hus 59, renovera lokal 59A till bostad. Målning ventilationskurer tak. Fönsteranalys för att undersöka kvalitén inkl ev. underhåll. Underhåll hissar. Föreningens planerade underhåll för 2022 uppgår till ca 5,35 Mkr. För att finansiera dessa underhåll planerar föreningen att upplåta en lägenhet och detta beräknas inbringa ca 2,5Mkr.
2021 Renovering av föreningslokalen.
2020 Alla parkeringsplatser har utrustats med elstolpe (möjlighet att ladda elbil).
2020 Nytt skalskydd nov/dec.
2019 Brandskyddsarbete.
2019 Upphandling bokningssystem tvättstuga.
2019 OVK.
2018 Upphandling underhållsplan.
2018 Åtgärder i samband med ventilationskontrollen.
2017 Målning av hissrum och trapphus.
2017 Renoveringsarbeten och konstinstallationer i entréer.
2017 Obligatorisk ventilationskontroll OVK.
2016 Nya hissar i 57:an och 59:an.
2016 Målning och dekorationsmålning utanför hissarna.
2016 Magnolia lund och trädfällning.
2015 Trädplantering Magnolior.
2015 Beläggning gatsten av ytan trottoaren.
2013 Utveckling av parkmark och panteringsytor.
2012 Stambyte.
2011 Förnyelse av parkmark och planteringsytor.
2011 Fasadbelysning och ny belysning av hisshallar och trapphus.
2011 Förnyelse av parkeringsplats.
2011 Installation bergvärme.
2010 Sopsugsanläggning.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1958/1959
Hiss
Ja, Två hissar

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 720 kr/år
Försäkring
2 244 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 964 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Observera att driftkostnaderna varierar utifrån val av leverantör och antal personer i hushållet.
Energideklaration
Utförd 2020-09-18
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
108 kWh per kvm och år

Omgivning

OMGIVNING

Allmänt om området

Farsta är ett lugnt och trevligt område i södra Stockholm som är beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken och som för de flesta av oss är känt för sitt stora och trevliga köpcentrum som invigdes 1960 och återinvigdes 2010 efter renovering och upprustning. Området är rikt på både skog och natur med fina strövområden. Det finns flera badplatser och bra fiske på gång- och cykelavstånd. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhallar, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner. I närliggande Ågesta friluftsområde finns dessutom skid- och motionsspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hålsbana samt brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Kommunikation

Farsta Centrum erbjuder mycket bra kommunikationer i alla riktningar. Du tar dig t.ex. med T-bana till city på cirka c:a 20 minuter. Det är också bra bussförbindelser till bl.a. Högdalen, Huddinge och Haninge. Från Farsta strand, som endast ligger en T-banestation från Farsta centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn var 15:e minut. Resan till Södra station tar c:a 16 minuter och till T-centralen c:a 18 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen dig bekvämt till och från såväl Stockholm som Haninge och vidare till Nynäshamn.

Närservice

Farsta Centrum är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger en viktig knutpunkt för de boende i området och men också för de invånare som bor på södra delen av Stockholm. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, arbetsförmedling, banker, spelbutiker, begravningsbyrå, närpolis, postcenter och en egen kulturskola. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt. Med andra ord erbjuder Farsta Centrum alla tänkbara varor och tjänster som man rimligtvis kan behöva.
Läs mer på http://köpcenter.com/farsta-centrum.
Vad gäller förskolor och skolor så finns c:a sextio förskolor i Farsta och 16 grundskolor.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.