Storvretsvägen 23, 4 tr Skogås
Skogås

Storvretsvägen 23, 4 tr

Välkommen hem!

Kommande

Välkommen hem!

Ett hem där du känner dig fri som fågeln tack vare att du befinner dig i den högst belägna bostaden i Skogås (hiss finns). Hörnläget högst upp i huset ger fri utsikt både mot Stockholm samt mot Tyresö – tänk att få uppleva nyårsfyrverkerierna härifrån – eller naturens magiskt skiftande färger och ljus. Här lyser solen upp och värmer den inglasade österbalkongen från tidig morgon till lunch. Ljusinsläpp från fönster på två håll utan insyn, genomgående smakfulla färg- och materialval, ett renoverat kök och ett helkaklat badrum samt gästtoalett. Tänk så bra kan du bo här på Storvretsvägen 23! Det hemtrevliga köket bjuder på svängrum för mästerkocken och sittplats för gästerna. Badrummet är fräscht och helkaklat med bubbelbadkar och tvättmaskin. Dina tre sovrum är lugnt placerade, fria från insyn, och vardagsrummet rymmer såväl familj som vänner. Bra förvaring i flertalet garderober samt i ett stort förråd som är praktiskt beläget på entréplan.

Det är lätt att gilla läget här på Storvretsvägen. Enligt hitta.se är det 500 meter till Skogås centrum med vårdcentral, välsorterad ICA-butik och lite därtill. Fina kommunikationer med en busshållplats strax utanför (buss 831 till Farsta centrum). Med pendeltåget tar du dig in till city på dryga 20 minuter. Du bor i en välskött förening som ser om sina hus och sköter sin ekonomi, lugnt beläget på en trafiksnål gata med naturskön grönska runtomkring. Skogås är ett trevligt område rikt på både skog och natur med fina strövområden samt flertalet badplatser. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både sjön Magelungen och sjön Drevviken, som också sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbanor, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner.

Detta är en kommande försäljning, men du får gärna anmäla ditt intresse redan nu, så meddelas du när lägenheten blir till salu.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 2 695 000 kr
  • Boarea: 102 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 4 av 4, hiss finns
  • Avgift: 5 280 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) samt bostadsrättstillägg.
  • Förening: Brf Grannporten
  • Byggnadsår: 1966
  • Område: Skogås, Huddinge
utgångspris

2 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Storvretsvägen 23, 4 tr

Hall

Direkt innanför dörren välkomnas du av en rymlig L-formad hall med snyggt ekparkettgolv. Här finns fina förvaringsmöjligheter i tre garderober och plats för avhängning av ytterkläder. Säkerhetsdörr mot trapphuset.

Visa mer

Kök

Till höger från hallen når du ett hemtrevligt och renoverat kök med ekparkettgolv. Stilren köksinredning i klassiskt vitt utförande som gör sig snyggt tillsammans med en bänkskiva i ek och ett italienskt sjöstenskakel. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys, spis med keramikhäll och varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Här finns plats för matmöblemang vid fönster, eller kanske använder du det intilliggande sovrummet som ett matrum?

Visa mer

Vardagsrum

Väl tilltaget sällskapsrum som gör plats för din soffa, TV, hyllor och matmöblemang. På golvet vilar ett ekparkettgolv.

Visa mer

Sovrum

Bostaden bjuder på tre sovrum i bra storlek. Två av dem har parkettgolv, det invid köket har heltäckningsmatta. I samtliga rum finns förvaringsmöjligheter i en eller flera garderober.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum med tvättställ, bubbelbadkar och vägghängd toalett. Här finns också badrumsskåp, ett vägghängt skåp samt en tvättmaskin.

Visa mer

Gäst wc

Bostaden har även en fräsch gästtoalett som är delvis kaklat med italiensk sjöstensmosaik, delvis målat, samt ett golv med italiensk sjöstensklinker. Här finns tvättställ med underskåp, spegel och en toalett.

Visa mer

Fasad

Du bor i en välskött förening som ser om sina hus och sköter sin ekonomi, lugnt beläget på en trafiksnål gata med naturskön grönska runtomkring.

Visa mer

Närområde

Skogås är ett trevligt område rikt på både skog och natur med fina strövområden samt flertalet badplatser. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både sjön Magelungen och sjön Drevviken, som också sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbanor, tennisbanor, badmintonbanor och fotbollsplaner.

Visa mer

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Nina Eklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 280 kr, Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) samt bostadsrättstillägg.
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
102 m² föreningens information
Våning
4 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,010439 %

Föreningen

Namn
Brf Grannporten
Antal lägenheter
154 lägenheter varav 31 hyresrätter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Grannporten registrerades år 2006 och består av 6 hus med adresserna Storvrevtsvägen 19-29. Föreningen förvärvade husen i 2007. Styrelsen biträds av Castor som sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen och NKG som sköter den tekniska förvaltningen. För reparationer i och omkring husen svarar en fastighetsskötare som finns på plats i föreningen ett par gånger per vecka. Föreningen har även 3 st grillplatser samt en lekplats.

I föreningen finns gemensamma tvättstugor i hus 21, 25, 29. Hus 21 delas med 19. Hus 25 delas med 23. Hus 29 delas med 27. I vardera tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. I föreningen finns även en föreningslokal som går att hyra. Lokalen finns på Storvretsvägen 21 och lämpar sig för tillställningar för upp till ca 30 personer. Boende i Brf Grannporten hyr lokalen utan kostnad. För externa hyrs lokalen ut till en kostnad av 300 kr.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiftshöjning görs årligen och brukar gå i linje med hgf:s höjning (information från föreningen 2021-10-18).
Tv och Bredband
Alla husen är anslutna till Com Hem. Gällande TV så ingår ett basutbud i hyran vilket består av några analoga och några digitala kanaler (ej HD). Det erbjuds även bredband som man kan få genom att bli kund hos Com Hem, se Com Hems hemsida för aktuella priser och hastigheter.
Parkering
I föreningen finns det 186 parkeringsplatser utan motorvärmare och 24 parkeringsplatser med motorvärmare. Parkeringskön har föreningen gemensamt med grannföreningen Porten. I september 2020 låg kön på mellan 6-8 personer.
Parkering utan el kostar 250 kr/mån, parkering med el 350 kr/mån och parkering i parkeringshus 450 kr/mån. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med Sorunda VVS Teknik AB som är ansvarig för parkeringskön på 08-771 43 80 mellan mån-fre 07.30-08.30.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stambyte skedde 2007.

Renoveringar gjorda mellan 2020 och 2015 (informationen är hämtat från föreningens årsredovisning 2020):

2020:
-Relining hus 19
-Utförd OVK-besiktning
-Föreningen har under året även exempelvis bytt belysning i grovsoprum, arbetat med utomhusbelysning, ny granbelysning och arbetat med utemiljön såsom ny lekstuga och gunga

2019:
-Stamspolning av spillvattenledningar
-Asfaltering av gård inklusive lagning av kantsten
-Energideklaration
-Upprustning av skyddsrum

2018:
-Plåtbeklädning av hisshus

2017:
-Byte av belysning på lyktstolpar
-Arbete med utemiljön

2016:
-Byte av hissar på Storvretsvägen 27-29
-Målning av trapphus och byte av belysning i källargångar
-Byte av fläktar

2015:
-Renovering av tak
-Installation av portlås
-Spolning av avloppsstammar

Planerade renoveringar:
Fasad- och fönsterrenoveringar samt renovering av föreningens tvättstugor finns i planerna hos föreningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,103%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2021-03-12
Energiklass
D

Allmänt om området

Skogås är ett trevligt område rikt på både skog och natur med fina strövområden samt flertalet badplatser. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbana, tennisbana, badmintonbanor och fotbollsplaner.
I Skogås finns ett flertal skolor: Mörtviksskolan, Edboskolan, Skogåsskolan och Vretskolan. Det finns även ett gymnasium: Östra gymnasiet. Det finns också flera kommunala och enskilda förskolor i närområdet.

Kommunikation

I Skogås centrum finns pendeltåg som tar cirka 20 minuter in till Stockholm City. Från Skogås Centrum går även buss mot bland annat Farsta centrum från vart man kan ta sig vidare med tunnelbana. I Skogås finns även bra bussförbindelser mot bl.a. Länna, Huddinge och Haninge.

Närservice

I Skogås centrum finns bland annat två välsorterade livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, frisör, caféer och restauranger. Här finns även postombud, gym, trafikskola och en kyrka. På cirka en kvart från Skogås med antingen buss eller bil tar man sig även till Farsta Centrum som är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, banker, spelbutiker, begravningsbyrå och postcenter. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.