Sköndal

Thorsten Levenstams väg 2D

Modern gavellägenhet med stilrena materialval!

BUDGIVNING PÅGÅR

Modern gavellägenhet med stilrena materialval!

På Thorsten Levenstams väg 2D väntar denna underbara och perfekt planerade lägenheten. Här bor man med genomgående exklusiva materialval och stilrena detaljer. Öppna sällskapsytor, generös takhöjd, fönster i två väderstreck och en trevlig balkong är vad som utmärker bostaden. Modernt kök från HTH med stenbänkskiva i kvartskomposit och köksutrustning från Electrolux. Badrummet är rymligt och bland annat utrustat med tvättmaskin och torktumlare för maximal komfort.

Fastigheten är belägen på en trafiksnål gata med natursköna områden runtom. Här bor man med närhet till Sköndals centrum som erbjuder livsmedelsbutik, apotek, bibliotek med mera. Ett stenkast från bostaden finner ni naturområden samt sjön Drevviken som under sommartid erbjuder ett flertal badstränder och under vintern en plogad skridskobana om vädret tillåter. Vid sjön har man även låtit bygga utegym och här finns även ett handikappsbad. Här finner ni även det anrika huset Café Kristinahuset som ligger vackert vid sjön och erbjuder goda luncher och festevenemang. Lite längre bort når ni även det populära Flatenbadet för den som vill ha variation. Goda bussförbindelser till Gullmarsplan ca var 15:e minut, Farsta, och Hökarängen m.m i närheten.

Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 495 000 kr
  • Boarea: 49 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 2 940 kr I avgiften till föreningen ingår kallvatten, värme samt TV basutbud. Observera att ett obligatorisk tillägg om 165 kr/mån tillkommer för bredband.
  • Förening: Brf Skulpturparken
  • Byggnadsår: 2020
  • Område: Sköndal, Stockholm

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Thorsten Levenstams väg 2D

Välkomna!

På Thorsten Levenstams väg 2D finns denna trevliga 2:a i en vacker fastighet. Bostaden är belägen i Sköndal med natursköna områden runtomkring och närhet till sjön Drevviken.

Visa mer

Vardagsrum

Stort vardagsrum med fönster i två väderstreck samt utgång till bostadens balkong vilket gör rummet riktigt ljust och trivsamt. Här finns utrymme att möblera med förslagsvis soffa, soffbord och tv-möbel. Plats finns även för matgrupp för den som önskar. Den öppna planlösningen till köket skapar goda sociala sällskapsytor och bjuder in till umgänge.

Visa mer

Kök

Stilrent kök från HTH med stenbänkskiva i kvartskomposit och belysning ovantill. Köksutrustningen är från Electrolux och består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, kombinerad ugn och mikro samt fläkt.

Visa mer

Badrum

Badrummet är rymligt och neutralt i färg med vita kakelväggar och golv i stenfärgad klinker. Här finns bland annat en dusch med glasvägg, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, handfat med kommod och spegel ovantill samt vägghängda skåp. Badrummet är även utrustat med golvvärme vilket blir extra tacksamt under vinterhalvåret! En fantastisk detalj är spotlightsen i taket som utöver moderniteten även bidrar med en behaglig belysning.

Visa mer

Sovrum

Ljust sovrum med plats att möblera med dubbelsäng, garderob och förslagsvis en byrå.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med säkerhetsdörr. Golvet pryds här av 1-stavs ekparkett vilket även är genomgående för hela bostaden förutom badrummet. Direkt till höger när man kliver in finns plats för att hänga av ytterkläder. För den som önskar ytterligare förvaringsmöjligheter finns även ett källarförråd som hör till lägenheten.

Visa mer

Korridor

I korridoren mellan vardagsrum och badrum finns garderober med skjutdörrar längst ena väggen. Utrymme finns även för uppsättning av en hylla om mer förvaringsmöjlighet önskas.

Visa mer

Balkong

Från vardagsrummet nås balkongen med plats för bord och stolar samt växter för den med gröna fingrar. Här kommer många stunder att tillbringas!

Visa mer

Närområde

Lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flatenområdet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
49 m² Föreningens information
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,96 %

Föreningen

Namn
Brf Skulpturparken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
83 lägenheter, 2 lokaler
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Information om månadsavgiften
I avgiften till föreningen ingår kallvatten, värme samt TV basutbud. Observera att ett obligatorisk tillägg om 165 kr/mån tillkommer för bredband.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inga planerade kommande avgiftshöjningar (enligt föreningens förvaltare Einar Matsson 2021-10-27).
Parkering
Föreningen har totalt 35 parkeringsplatser, samtliga är uthyrda. Vanlig plats kostar 1250 kr/månad och el-plats kostar 1550 kr/månad. Totalt 21 medlemmar står i dagsläget i kön (enligt föreningens förvaltare Einar Matsson 2021-10-27).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade kommande renoveringar (enligt föreningens förvaltare Einar Matsson 2021-10-27).

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2020
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
2 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 960 kr/år
Övrigt
1 980 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 940 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Observera att kostnaderna varierar beroende på val av leverantör och förbrukning. I posten el är även varmvatten inkluderat. Posten övrigt står för det obligatoriska tillägget på månadsavgiften för bredband.
Energideklaration
Utförd 2021-04-07
Energiklass
B
PRIMÄRENERGITAL
49 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2021-04-07

Omgivning

Allmänt om området

Lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flatenområdet.

Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

I Sköndal finns Sköndalsskolan och Sandåkraskolan. Finns även flertalet förskolor bland annat förskolan Lilla Sköndal som ligger i Stora Sköndal.

HISTORIK

Stadsdelen har fått namn efter egendomen "Stora Sköndal", vars nuvarande namn är en ombildning av ett äldre "Sjöände" eller "Sjöända". Namnet har motiverats av bebyggelsens läge vid västra änden av drevviken och är identisk med det i fornsvenskan förekommande substanstivet "sioände" (ände av sjö), som upptraäder i bl.a. den 21:a flocken av byggningabalken i Magnus Erikssons landslag.

Den ombildade namnformen "Sköndal" som är belagd från 1680-talet ansluter sig till den typ av säterinamn som blir vanlig i samband med 1600-talets säteribildningar.

Vid namnsättningen av vägar i området har man förutom lokala namn använt två kategorier, "bagare och bakverk" samt "hundraser". Exempel på detta är kubbegatan och pudelgränd.
(text hämtad från "Stockholms gatunamn", Stockholms monografier 50)

Kommunikation

Stadsdelen trafikeras av buss, linje 188 till Gullmarsplan dagtid, 182 till tunnelbanestationen Hökarängen och linje 181 mellan Farsta strand och Skarpnäck. Med linje 181 når man pendeltågsstationen i Farsta strand samt Farsta Centrum med ett stort utbud av runt 150 olika butiker samt banker, post och systembolag.

Närservice

Två centrumområden är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, bank, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och ett antal pizzerior.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.