Sandemarsvägen 37 Tallkrogen
Tallkrogen

Sandemarsvägen 37

Rymlig familjevilla gränsandes mot allmänning

BUDGIVNING PÅGÅR

Rymlig familjevilla gränsandes mot allmänning

Rymlig och välskött familjevilla i Tallkrogen om totalt ca 195 kvm. Lummig lätt kuperad trädgårdstomt som gränsar mot allmänning. Husets planlösning är inbjudande och hemtrevlig. Lägg till en hel källare under hela härligheten - och här finns potential för en stor familj med många sammansättningar. Med sina fyra sovrum, de sociala ytorna, ett rymligt badrum, separat toalett, tvättstuga och stort garage finns här allt man kan önska sig! Huset är i mycket fint bruksskick, med löpande renoveringar genom åren. Men säkert vill du sätta din prägel på det ena och andra, men du kan lugnt flytta in och fundera på vad som passar både dig och huset bäst.
Några minuters promenad bort finns Tallkrogens tunnelbanestation - från Tallkrogen till Gullmarsplan tar det endast ca 8 minuter och till T-centralen ca 17 minuter. I det lilla centrumet intill finns mataffär, restauranger och gym. Huset ligger även med närhet till flera populära förskolor, skolor samt parkleken Nybygget som bland annat erbjuder fotbollsplan, basketplan, stora lekytor, linbana, klätterställningar, gungor och en skate/kick-park. Barnhagen är en trygg miljö för de lite yngre barnen, med många månbilar och parkcyklar. Här kan ni leva ett trivsamt familjeliv med citylivet på bekvämt avstånd. I närområdet återfinns även Majroskogen med mysiga motionsslingor och promenadstråk.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 8 500 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 94 kvm + 101 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1939, Tillbyggt 1951
 • Område: Tallkrogen, Stockholm
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Akjan 2
budid-logotyp
Högsta BUD

10 000 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Benjamin Ramirez Givell

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sandemarsvägen 37

 • Stor friköpt tomt mot allmänning
 • 4 sovrum
 • Bergvärme
 • Fiber är indraget till huset
 • Mycket stort garage
 • Lugnt beläget med minimal trafik

Välkommen!

I populära Tallkrogen ligger denna välskötta 30-tals villa med friköpt tomt som gränsar mot allmänning. Här bor du med idyllisk småstadskänsla och med storstaden på nära avstånd. I den lummiga trädgården finns gott om plats för grillkvällar med familj och vänner, samt givetvis barnens studsmatta. Asfalterad uppfart samt ett mycket rymligt integrerat garage. Bergvärme ger låga driftskostnader, och självklart finns fiber indraget. På entréplan möts du av ett stort kök med matplats, ljust sällskapsrum, tre sovrum samt en gästwc. Källarplan bjuder på ett stort sovrum, badrum med ångbastu, tvättstuga samt förvaringsutrymme. Trädgården består av gräsmatta samt fruktträd, bärbuskar och perenner. Kort och gott - här finns alla förutsättningar för ett bekvämt boende. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Entréplan
Det första som möter dig i huset är den inbjudande och lättmöblerade hallen med hatthylla och gott om plats för jackor och skor. Praktisk platsbyggd bänk och lådor. Tapetserade väggar och eluppvärmt klinkergolv. Utanför entrén finns en altan med tak som rymmer en stor loungegrupp - perfekt när vädergudarna vaknat på fel sida. Inre hall med parkettgolv och målade väggar samt en inbyggd garderob.
Direkt till höger om hallen finns det trivsamma köket med plats för hela familjen och alla vännerna. Här finns god förvaring tillsammans med bra arbetsytor som uppmuntrar till matlagning. Köket går i vitt med svart granitbänkskiva och kakel ovan. Infällda spotlights i taket. Linoleumplattor (ekparkettgolv finns kvar inunder), målade väggar med en tapetserad fondvägg. Induktionshäll 70 cm bred (2017), fläkt, rostfri kyl och frys med överskåp (2019), rostfri diskmaskin (2020). Inbyggnadsugn (2020) och inbyggnadsmikro (2017) i bekväm arbetshöjd. Praktisk avfallskvarn (2022) sparar på matavfallet. Utgång till den fina trädäckade altanen och trädgården på husets baksida.
Bredvid entrén finns ett sovrum med parkettgolv och målade väggar samt en inbyggd garderob.
Från den inre hallen finns ingång till en separat gästwc med klinkergolv och halvkaklade väggar. Wc, handfat och infälld spegel.
På andra sidan hallen finns ytterligare ett sovrum med parkettgolv och målade väggar samt en tapetserad fondvägg. Infällda spotlights i taket.
Stort ljust sällskapsrum med vacker fiskbensparkett och målade väggar. En tapetserad fondvägg och infällda spotlights i taket.
I fil med sällskapsrummet finns ett rymligt sovrum med vacker fiskbensparkett och målade väggar, samt en tapetserad fondvägg. En rymlig inbyggd garderob med skjutdörrar.

Källarplan
Här har du precis allt du förväntar dig av en bra källare. Trappan ned är renoverad med fina ekparkettsteg.
Nedre hall med klinkergolv som har elvärme och målade väggar. Här finns husets bergvärmepanna, IVT Greenline HT Plus, samt fyra garderober. Infällda spotlights i taket.
Stort badrum med halvkaklade väggar och klinkergolv med elvärme. Här finns wc, handfat med kommod och spegelskåp. Stor dusch/ångbastu med skjutdörrar i glas. Det finns också plats för ett bubbelbadkar för den som önskar – förberett med el, vatten och golvbrunn.
I angränsande utrymme finns tvättstugan med tvättmaskin och tvättho samt arbetsbänk med lådor. Klinker med delvis betonggolv och kaklade väggar.
Husets fjärde och sista sovrum hittar vi här - ett rymligt rum vilket gör att det nog finns risk att familjens första tonåring lägger beslag på det. Heltäckningsmatta och målade väggar.
Sist men absolut inte minst - ett riktigt stort garage som rymmer både bil, cyklar, golfklubbor, kajaker, skidor och pjäxor. Garaget har betongväggar och betonggolv - ett riktigt eldorado för pyssel, bygg, målning och mekande, eller något helt annat.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Akjan 2
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
94 m² + 101 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
580 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen värme via IVT Greenline HT Plus bergvärmepump (2014)
BYGGNADSÅR
1939, Tillbyggt 1951 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglaskassetter och kopplade tvåglasfönster
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä och betong
Grundmur
Betonghålsten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2019 - Långtidsmätning radon, årsmedelvärde 120 bq
2014 - Installerat bergvärme
2011 - Lagt nytt tak, nya hängrännor och nya stuprör
2009 - Isolerglasfönster på entréplan
2000 - Dränering och fuktisolering
1998 - Vatten och avloppsinstallationer samt servis bytta

Ekonomi

utgångspris
8 500 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
5 960 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 296 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 594 000 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
19 500 kr/år
VA
2 732 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Försäkring
4 936 kr/år
Kommentar
I uppvärmningskostnad ingår även hushållsel. Uppgivna driftskostnader är nuvarande ägares. Observera att kostnad för el är beroende av hur många man är i familjen, hushållets vanor och vilket elavtal som tecknas. Även kostnad för hem/villaförsäkring varierar beroende på avtal mm.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
29 168 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
Ellevio
Elförbrukning
22 070 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-05-08
Energiprestanda primärenergital
148 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
82 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
E

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Omgivning

Allmänt om området

Tallkrogen är en stadsdel i Söderort som gränsar till Gamla Enskede, Gubbängen och Svedmyra. Själva området hörde en gång i tiden till Östberga gård och fick sitt namn efter en krog som omnämns redan 1668. Området började bebyggas först under 1930-talet och domineras av tidtypiska småhus. Olympiaområdets stadsplan var väldigt originell då gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena och samtliga stugor är ritade av arkitekten Edvin Engström. Stadsdelen har en trädgårdsstadsförening som heter Tallkrogens trädgårdsstadsförening(http://tallkrogenstf.se).
Inom stadsdelen finns delar av Gubbängsparken, Olympiaparken, Svedmyraskogen och flera gröna stråk. I närheten finns Gubbängens idrottsplats och en speedwaybana. Man har även närhet till sjöarna Magelungen och Drevviken.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

SKOLOR
I och omkring Tallkrogen finns flera förskolor både kommunala och privata. Stadsdelen har ganska ung befolkning med många barnfamiljer, så efterfrågan på förskoleplatser och skola är stor.
Tallkrogens skola är en grundskola med årskurserna 1-6 och kännetecknas av en väl sammanhållen pedagogisk idé från förskoleklass till år 6

Kommunikation

Hela Tallkrogen ligger inom en radie av 750 meter från tunnelbanestationen. För boende i de södra delarna kan det vara närmare till stationen i Gubbängen. Med tunnelbana tar det cirka 15 minuter från Stockholm C med gröna linjen (18) till Tallkrogen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se).
Tallkrogen ligger cirka 1 mil från Stockholm C och närheten till Nynäsvägen och Södra länken gör att man enkelt tar sig in och ut ur Stockholm.

Närservice

CENTRUM
Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Själva centrumet invigdes 1943 och idag finns här bland annat en livsmedelsaffär, pizzeria samt en trevlig kvarterskrog. Här ligger även tunnelbanan.
Några tunnelbanestationer bort finns Farsta Centrum. Köpcentret har runt 150 butiker. Utanför pågår torghandel med frukt, grönsaker och blommor i sann Hötorgsanda

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.