Storvretsvägen 25 Skogås
Skogås

Storvretsvägen 25

Fantastisk och modern 2:a i trivsamt område!

Kommande

Fantastisk och modern 2:a i trivsamt område!

Nu finns det chans att förvärva denna underbara lägenhet med 51 perfekt planerade kvadratmeter! Bostaden kännetecknas av en inglasad balkong med natur utanför, rymligt vardagsrum samt ett fantastiskt och modernt kök. Här finner man ett badrum med tvättmaskin, ett kök med matplats som går att duka upp för cirka 4-6 personer, vardagsrum, sovrum med fönster mot balkongen och en hall med goda förvaringsmöjligheter. Bostaden ligger i en välskött och omtyckt bostadsrättsförening. Här bor man med ca 10 minuters promenadavstånd till Skogås centrum där det bland annat finns mataffärer, apotek, frisör, caféer, restauranger, bibliotek och gym. Från Skogås tar man sig enkelt med pendeltåg till Stockholm central på cirka 20 minuter. Från Storvretsvägen eller Skogås Centrum går även buss mot bland annat Farsta centrum från vart man kan ta sig vidare med tunnelbana. I Skogås finns även bra bussförbindelser mot bl.a. Länna, Huddinge och Haninge.

Välkomna att kontakta ansvarig mäklare Anneli Cederlund för mer information!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 51 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 2 763 kr I avgiften ingår värme och vatten.
  • Förening: Brf Grannporten
  • Byggnadsår: 1966
  • Område: Skogås, Huddinge

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Anneli Cederlund

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Storvretsvägen 25

Välkomna!

På Storvretsvägen 25 i Skogås finns denna trevliga 2:a. Här bor man med närhet till natur, trevliga promenadstråk, badplatser, goda kommunikationer samt service!

Visa mer

Vardagsrum

Ljust och öppet vardagsrum med parkett som pryder golvet och ljusa väggar. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord och tv-möbel. Vardagsrummet har fönsterpartier åt två håll vilket gör bostaden riktigt ljus och trivsam och bidrar till den trevliga atmosfären.

Visa mer

Kök

Stilrent kök med gräddvita luckor där gott om förvaringsutrymme finns i både över- samt underskåp. Bänkskivan går i en ljus spräcklig nyans med belysning ovanför diskho. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, spisfläkt, ugn och diskmaskin. Plats finns här för matbord att duka upp för ca 4-6 personer intill fönstret.

Visa mer

Balkong

Från köket nås denna fantastiska balkong med utrymme för förslagsvis utemöbler och planteringar för den med gröna fingrar. Här kommer många stunder att spenderas!

Visa mer

Sovrum

Från hall och kök nås sovrummet som befinns i ett rofyllt läge. Här finns plats att möblera med en större säng med tillhörande nattduksbord, garderob och förslagsvis en byrå.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall som pryds av ljust golv och vita väggar. Här finns en hatthylla och gott om utrymme att hänga av sig ytterkläder. Till lägenheten hör även ett förråd för den som behöver mer förvaringsutrymme.

Visa mer

Badrum

Smakfullt badrum med vitt kakel och blått klinker. Här finns handfat, spegelskåp, badkar och wc. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin för maximal komfort.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anneli Cederlund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anneli Cederlund

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 763 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
51 m² Föreningens information
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,5428 %
Kommentar till andelstal
Andelstal enligt ekonomisk plan

Föreningen

Namn
Brf Grannporten
Antal lägenheter
154 lägenheter varav 31 hyresrätter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Grannporten registrerades år 2006 och består av 6 hus med adresserna Storvrevtsvägen 19-29. Föreningen förvärvade husen i 2007. Styrelsen biträds av Castor som sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen och NKG som sköter den tekniska förvaltningen. För reparationer i och omkring husen svarar en fastighetsskötare som finns på plats i föreningen ett par gånger per vecka. Föreningen har även 3 st grillplatser samt en lekplats.

I föreningen finns gemensamma tvättstugor i hus 21, 25, 29. Hus 21 delas med 19. Hus 25 delas med 23. Hus 29 delas med 27. I vardera tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. I föreningen finns även en föreningslokal som går att hyra. Lokalen finns på Storvretsvägen 21 och lämpar sig för tillställningar för upp till ca 30 personer. Boende i Brf Grannporten hyr lokalen utan kostnad. För externa hyrs lokalen ut till en kostnad av 300 kr.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiftshöjning görs årligen och brukar gå i linje med hgf:s höjning (information från föreningen 2021-10-18).
Tv och Bredband
Alla husen är anslutna till Com Hem. Gällande TV så ingår ett basutbud i hyran vilket består av några analoga och några digitala kanaler (ej HD). Det erbjuds även bredband som man kan få genom att bli kund hos Com Hem, se Com Hems hemsida för aktuella priser och hastigheter.
Parkering
I föreningen finns det 186 parkeringsplatser utan motorvärmare och 24 parkeringsplatser med motorvärmare. Parkeringskön har föreningen gemensamt med grannföreningen Porten. I september 2020 låg kön på mellan 6-8 personer.
Parkering utan el kostar 250 kr/mån, parkering med el 350 kr/mån och parkering i parkeringshus 450 kr/mån. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med Sorunda VVS Teknik AB som är ansvarig för parkeringskön på 08-771 43 80 mellan mån-fre 07.30-08.30.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stambyte skedde 2007.

Renoveringar gjorda mellan 2020 och 2015 (informationen är hämtat från föreningens årsredovisning 2020):

2020:
-Relining hus 19
-Utförd OVK-besiktning
-Föreningen har under året även exempelvis bytt belysning i grovsoprum, arbetat med utomhusbelysning, ny granbelysning och arbetat med utemiljön såsom ny lekstuga och gunga

2019:
-Stamspolning av spillvattenledningar
-Asfaltering av gård inklusive lagning av kantsten
-Energideklaration
-Upprustning av skyddsrum

2018:
-Plåtbeklädning av hisshus

2017:
-Byte av belysning på lyktstolpar
-Arbete med utemiljön

2016:
-Byte av hissar på Storvretsvägen 27-29
-Målning av trapphus och byte av belysning i källargångar
-Byte av fläktar

2015:
-Renovering av tak
-Installation av portlås
-Spolning av avloppsstammar

Planerade renoveringar:
Fasad- och fönsterrenoveringar samt renovering av föreningens tvättstugor finns i planerna hos föreningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1966
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
32,103%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
350 kr/år
Försäkring
184 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
534 kr/år
Kommentar
Observera att driftkostnaderna varierar utifrån förbrukning, antal personer i hushållet samt val av leverantör.
Energideklaration
Utförd 2021-03-12
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
98 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Skogås är ett trevligt område rikt på både skog och natur med fina strövområden samt flertalet badplatser. Vintertid plogas bana för långfärdsskridsko på både Magelungen och Drevviken som sommartid erbjuder både strand- och klippbad. I området finns även rika möjligheter till fritidsaktiviteter med simhall, padelbana, tennisbana, badmintonbanor och fotbollsplaner.

I Skogås finns ett flertal skolor: Mörtviksskolan, Edboskolan, Skogåsskolan och Vretskolan. Det finns även ett gymnasium: Östra gymnasiet. Det finns flera kommunala och enskilda förskolor i närområdet.

Kommunikation

I Skogås centrum finns det pendeltåg som tar cirka 20 minuter in till Stockholm City. Från Storvretsvägen eller Skogås Centrum går även buss mot bland annat Farsta centrum från vart man kan ta sig vidare med tunnelbana. I Skogås finns även bra bussförbindelser mot bl.a. Länna, Huddinge och Haninge.

Närservice

I Skogås centrum finns bland annat två välsorterade livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, frisör, caféer och restauranger. Här finns även postombud, gym, trafikskola och en kyrka. En kvart från Skogås med antingen buss eller bil tar man sig även till Farsta Centrum som är ett mycket populärt centrum med sina c:a 150 butiker och restauranger. Här samsas matbutiker, Systembolag, klädbutiker och inredningsbutiker med caféer och restauranger m.m. Här finns också bland annat vårdcentral, tandvård, banker, spelbutiker, begravningsbyrå och postcenter. Sommartid förekommer också en trevlig torghandel med blommor och frukt.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.